Laatste nieuws Laatste nieuws

Nieuwsfeit melden

 
Kinderkerk Kinderkerk
gewijzigd 17 juli 2020

Hallo jongens en meisjes,

De Kinderkerk is weer "live" in de kerk. Maar omdat we nog niet met iedereen tegelijk in de kerk mogen zitten, blijft de kinderkerk online voorlopig nog bestaan. Dus hou elke week de kinderkerkpagina in de gaten!

Wees welkom in de kerk of online!Om de kinderkerk niet helemaal te hoeven missen hebben we op deze website een speciale kinderkerk pagina gemaakt. Deze pagina wordt elke week bijgewerkt door de leiding van de kinderkerk en op deze pagina vinden jullie de uitleg van de gebedsketting, verhaaltjes, werkjes, linkjes naar muziek en nog meer. Het verhaal met het bijbehorende werkblad voor zondag 27 september a.s. staat online.

Veel plezier met deze kinderkerk pagina!
 
Foto's afscheid Ds. Kees Burger Foto's afscheid Ds. Kees Burger
geplaatst: 7 september 2020

Hier kunt u de foto's  bekijken van het afscheid van Ds. Kees Burger van afgelopen zondag 6 september jl.

 
Reserveren plaatsen kerkdiensten Reserveren plaatsen kerkdiensten
geplaatst: 28 juni 2020


‘Wennen doet het eigenlijk niet’
Het hoeft niet verkeerd te zijn dat dingen anders gaan dan we gewend zijn; het kan een verfrissende ervaring zijn. Maar wennen doet het eigenlijk niet dat je bijvoorbeeld niet naast elkaar mag zitten en een plaats toegewezen krijgt. Regelmatig staan we net iets te dicht bij elkaar, hoe goed je ook probeert op te letten. Misschien is het maar goed ook, dat het niet went. Dan blijven we opletten en houden we elkaar scherp. U bent van harte welkom om de dienst in levenden lijve mee te beleven. Wel verzoeken wij u om niet te komen als u klachten heeft of als u net terug bent uit een risicogebied. U kunt dan de dienst online volgen. Heeft u vragen, hulp nodig of speciaal verzoek, schroom niet om contact op te nemen. Met elkaar vinden we vast een oplossing.
 
Reserveren kan op drie manieren:
1. via het online reserveringssysteem en dit heeft de voorkeur, klik hier om online te reserveren 
2. via een mail naar scriba@protgemoudewater.nl 
3. of door de scriba te bellen: 0348 – 563 573

Aanmelden kan vanaf woensdagmorgen voor de dienst van aankomende zondag. En bij de scriba uiterlijk tot zaterdag 17.00 uur.

Om spreiding van aankomst te bereiken wordt gewerkt met tijdsloten (09.00-09.10 uur; 09.10-09.20 uur; 09.20-09.30 uur). Als u zich heeft aangemeld, krijgt u een bevestiging.
 
Vanaf 5 juli a.s. mogen we weer naar de Ontmoetingskerk! Vanaf 5 juli a.s. mogen we weer naar de Ontmoetingskerk!
bijgewerkt: 13 juni 2020 (link naar het gebruiksplan 2.0 toegevoegd) 
Maar het gaat wel anders dan we gewend waren, zoals met zoveel dingen. Ook bij u zal het mogelijk tegenstrijdige gevoelens oproepen, zoals dat ook in de voorbereidingscommissie het geval is: enerzijds fijn om elkaar weer te kunnen ontmoeten (en ook voor de predikant prettig om zijn/haar ‘publiek’ weer te zien in levenden lijve), anderzijds spannend.
Hoe zorgen we voor voldoende veiligheid en nemen we geen onverantwoorde risico’s?
Daarom is er, gebaseerd op de regels van de overheid en volgens de richtlijn van de PKN, een gebruiksplan gemaakt dat is toegepast voor onze eigen situatie hier in Oudewater. Dit plan is er om de risico’s op verspreiding van het virus zo klein mogelijk te houden zodat iedereen op een veilige manier de diensten kan bijwonen en zich welkom voelt. Klik hier om het gehele gebruiksplan 2.0 (nieuwe versie 10 juli) te raadplegen.

De belangrijkste punten zijn:
 
lees meer »
 
Kerkcollecten overmaken via iDEAL of de Kerkgeld app Kerkcollecten overmaken via iDEAL of de Kerkgeld app
geplaatst: 26 april 2020

Klik hier om uw kerkcollecten via iDEAL over te maken of via de Kerkgeld app die u kunt installeren vanuit de app store (Apple of IOS). Namens de betrokken instanties hartelijk dank voor uw gaven.
 
Veilige Kerk Veilige Kerk
geplaatst: 5 november 2019


De commissie Veilige kerk is erg blij om te kunnen melden dat ze er in is geslaagd twee vertrouwenspersonen te vinden.
Het betreft vanuit de gemeente PGO Dhr. Cor van Dijk en van buiten de PGO Mw. M.W.E. Dötsch, huisarts te Oudewater.

We wensen hen veel succes toe bij de uitvoering van hun taak.

Voor meer infomatie ga naar de Veilige Kerk pagina.
 
Digitaal loket Digitaal loket
Aan dit loket kunt u:
- collectebonnen bestellen en direct betalen
- algemene gift doen
- bijdrage overmaken voor de solidariteitskas
- bijdrage overmaken voor de KerkTV, ZWO, 
  bloemencommissie en andere doelen

Betalingen kunt u doen met iDeal. Vertrouwd en wel net zo makkelijk!

Naar het digitale loket   
 
Project Hoop Project Hoop
geplaatst: 10 februari 2019

Stichting Hoop is het nieuwe project van de ZWO/KiA commissie.

Na een aantal jaren succesvol de organisatie Mercy Ships financieel te hebben ondersteund was de commissie toe aan een nieuwe uitdaging.

Er is gekozen voor Stichting Hoop die in 2016 is opgericht door een aantal Oudewaternaren. Deze stichting zet zich in voor kansarme kinderen in de sloppenwijken van Oeganda. Voor meer informatie over dit mooie initiatief ga dan hier naar de website van deze Stichting.De opbrengst van de zendingsbusjes en de koffiepotjes (koffie drinken georganseerd door ZWO) en een aantal collecten van ZWO vieringen zullen bestemd zijn voor dit nieuwe project. U kunt ook uw giften overmaken via ons digitale loket.

Wij houden u regelmatig op de hoogte over het wel en wee van Stichting Hoop zowel op deze website en in de Ontmoeting als tijdens ZWO vieringen.

Mogen wij ook voor dit nieuwe project weer op uw steun rekenen?  
 
De Bijbel-App De Bijbel-App
7 oktober 2016

’n Paar weken terug geïntroduceerd en vorige en deze week al gebruikt, boeiend om zo naar de zondag toe te werken en met een tekst bezig te zijn: Aan het begin van de week wordt de tekst voor die zondag doorgegeven, en je wordt uitgenodigd erop te reageren. Dat hoeft niet diepgravend en diepzinnig, gewoon, wat komt bij je op. Heb je geen zin te reageren, weet je niets, dan reageer je niet. Wie belangstelling heeft, geeft zich op door een
mailtje naar me te sturen met zijn of haar 06-nummer, en dan wordt je toegevoegd. Doe mee en laat je gedachten over de tekst van de zondag weten. Het helpt de predikant ook zijn gedachten voor de dienst te vormen. Stuur een mailtje naar: rdehoop@protgemoudewater.nl.