Kinderkerk Kinderkerk
 
Zondag 2 augustus: Meer dan genoeg Zondag 2 augustus: Meer dan genoeg

Vandaag gaat het over delen. Er is gebeurt iets heel moois als we delen. Je geeft iets weg en dan wordt er blij van als je iemand een plezier doet. Soms deel je geld, soms aandacht, een snoepje en soms ....tijd.

Nu hebben we vakantie en we hebben heel veel tijd. Laten we die tijd delen! Met wie? En hoe? Wordt je er blij van? Probeer het maar! Ik leg je straks uit hoe.

Jezus vraagt ons ook om te delen. Bijvoorbeeld in de vertelling van de vijf broden en twee vissen

En dat delen van tijd in de vakantie? Je kunt een spel maken (of nog veel beter, samen een spel maken). Ik leg het je uit hoe. Spelen met je vaste vriendjes of vriendinnetjes kan misschien nu niet. Met iemand, die je niet zo goed kent, proberen? Spannend? Wie weet, wordt het heel gezellig. En wordt de ander er ook heel blij van. Probeer het maar.

Dit spel kan je overal spelen. Hang het aan de deur, aan een stoel, in de douche of lekker buiten. Kijk maar naar de foto's. Je kunt plastic bekertjes gebruiken of emmertjes of een hele grote emmer.
 

1.Pak een groot vel karton/plastic/doos en maak er gaatjes in. Telkens 2 gaatjes bij elkaar.
2. Rijg een draadje door de gaatjes zo groot als je bakje of bekertje en knoop het achter vast.
3. Hang je bakje of bekertje in het touwtje.
4. Maak bovenin 2 gaten en rijg daar een touwtje door, zodat je het op kan hangen.
5. Versier het gezellig en zet er punten bij. En spelen maar!
 

Heb je geen karton of plastic, zoals in het voorbeeld. Geen punt, bel 0623-381076 en dan kan je het bij mij ophalen. Veel plezier!

Greet Zondag

 
Zondag 26 juli: Schatrijk Zondag 26 juli: Schatrijk
Hoi allemaal,

De eerste week van de vakantie zit er al weer op en wat hebben we al lekker weer gehad!

Deze week vertelt Jezus weer een gelijkenis. De gelijkenissen die Jezus vertelt, zijn korte verhaaltjes die zich afspelen in het land en in de tijd van Jezus. Dat is een hele andere tijd dan waarin wij nu leven. En ook een heel ander land. Met deze korte verhaaltjes wil Jezus ons iets vertellen. Iets vertellen over waar het echt om gaat. In een andere tijd en in een ander land zijn sommige dingen toch hetzelfde. Vandaag het verhaal over de schat in de akker.

Met het knutselwerkje  kun je een doosje maken om je eigen schat in te bewaren. Ook kun je een doosje aan papa of mama vragen die je kunt versieren waarin je je eigen schat kunt bewaren.

Veel plezier!

Groetjes Cristi
 
 
Zondag 19 juli: De paniekzaaier Zondag 19 juli: De paniekzaaier

Lieve kinderen, 

Wat heerlijk, de vakantie is begonnen!  

Even geen school en huiswerk, maar lekker uitrusten en leuke dingen doen. 

Vandaag heb ik voor jullie een verhaal over een meisje wat voor de schooltuin van haar vriendin gaat zorgen. Of eigenlijk vergeet ze om er goed voor te zorgen. Lees maar mee. 

De verwerking is een leuke kleurplaat en een woordzoeker 

Veel plezier ermee en ik wens jullie een hele fijne vakantie toe. 

Groetjes, 

Ingrid 
     

 
Zondag 12 juli: de Zaaier Zondag 12 juli: de Zaaier
Hallo allemaal
Vandaag heb ik een aantal van jullie weer “live” bij de Kinderkerk. Wat fijn dat het weer kan!! Ik heb er zin in. Voor jullie thuis heb ik hetzelfde verhaal en verwerking. Doe je gezellig mee met de quiz?? Of ga je lekker knutselen?? Veel plezier weer en veel succes ook nog even deze laatste schoolweek, daarna lekker genieten van jullie vakantie!
Groetjes Leonie

Gesprek: 4-7 jaar
Wie heeft zelf wel eens zaadjes gezaaid? Welke plantjes kwamen eruit? Wat moet je doen om ervoor te zorgen dat je plantjes groot worden?
Gesprek: 8-10 jaar
Wat doet een boer allemaal als hij zaadjes heeft gezaaid? Wat heeft hij daarbij nodig? Hebben de kinderen wel eens gezien hoe een boer zaait? Zaaien gebeurt ook wel in kassen, zijn de kinderen wel eens in kassen geweest? Zijn er ook plaatsen waar niets groeit?
Gesprek: 11-12 jaar
Jezus zegt dat het met het geloof is als met het zaaien van zaadjes, veel mensen horen de verhalen uit de Bijbel, maar wat ze ermee doen, is heel verschillend. Kennen de kinderen voorbeelden, wanneer is het geloof als zaad dat in goede grond is gevallen? Wanneer is het verstikt? En wanneer is er helemaal niets mee gedaan?
 
 
Zondag 5 juli: Hier vind je rust Zondag 5 juli: Hier vind je rust
Hallo allemaal,
Nog twee weken naar school en dan lekker vakantie.... of je nu thuis blijft of ergens naar toe gaat, we hopen dat de zon schijnt en dat je dan je mooie zonnebril op kan zetten.....

Het gesprek:
Laat een zonnebril zien en vertel dat je die opzet als je op vakantie bent, op een plek waar je tot rust komt. Waar komen de kinderen tot rust? Wat doen ze dan het liefst? Iets dat rustig is? Of bewegen ze juist liever? Het Bijbelverhaal van vandaag gaat over tot rust komen, Jezus zegt dat hij er altijd zal zijn voor mensen die moe zijn, voor wie het tegen zit in het leven. Bij Hem mag iedereen tot rust komen.
Creatief:
Op vakantie draag je vaak een zonnebril. De kinderen maken een zonnebril, waarmee ze laten zien wat hun favoriete plek is om op vakantie te zijn en tot rust te komen. Knip uit een vel stevig papier een zonnebril . Laat de kinderen een gekleurd vel papier kiezen, bijvoorbeeld blauw voor water, groen voor bos of wei, geel voor strand, grijs voor bergen en plak daar de bril op. In de glazen van de bril tekenen de kinderen wat ze zien, als ze daar zijn.
Werkblad brillen


Veel succes vandaag met de kinderverwerking thuis, zien we jullie volgende week weer aan tafel boven bij de kinderkerk?, wat fijn dat het weer mag!! Heel graag tot dan!
Groetjes van Marleen
 
 
Zondag 28 juni: 'Klaar voor vertrek' Zondag 28 juni: 'Klaar voor vertrek'
Het verhaal:  Klaar voor vertrek

De vrienden van Jezus zijn klaar voor vertrek. Niet voor een vakantie of een zakenreis. Ze gaan op weg om overal te vertellen dat God van mensen houdt. ‘Vinden de mensen het wel fijn als we komen?’ vragen de vrienden aan Jezus. ‘Veel mensen wel,’ antwoordt Jezus. ‘Maar er zijn ook mensen die het niet fijn vinden. Misschien klop je aan bij een huis waar een familie woont. Misschien wil de helft van de familie wel naar je luisteren en de andere helft niet. Dan vertel je maar gewoon wat je te vertellen hebt. God let vooral op de mensen die wel naar jullie luisteren. Want het leuke is: Als ze voor jullie de deur opendoen, doen ze ook voor God de deur open. Als jullie ergens binnen worden gelaten, komt God ook mee naar binnen. En als iemand jullie een glaasje water geeft, dan geniet God daar ook van. Hij onthoudt alles: Wie jullie een glaasje water geeft en een broodje en een bed voor de nacht. Wie geluisterd heeft en wie blij werd door wat jullie vertelden. God onthoudt wie die mensen zijn en wat ze gedaan hebben. Zij horen allemaal bij zijn koninkrijk.’ Even later gaan de vrienden van Jezus op pad. Ze hebben geen water bij zich en geen brood, geen slaapzak om in te slapen. Dat hoeft ook niet. Want achter heel veel deuren in heel veel dorpen wonen mensen die hen zullen ontvangen. ‘Kom maar binnen,’ zullen die mensen zeggen. En elke keer als zij over een drempel stappen, zal God erbij zijn. Hij zal het nooit vergeten.

Gesprek:
Als er bij de kinderen thuis wordt aangebeld, wie staat er dan meestal voor de deur?
En wie kunnen er nog meer voor de deur staan?
Doen de kinderen wel eens open, of is het altijd iemand anders?

Werkblad:


En we hebben natuurlijk ook weer en werkblad, kijk maar bij zondag 28 juni. Veel plezier!

En we zijn jullie hopelijk weer snel in ons kerkgebouw, misschien al op zondag 12 juli!

Groetjes, Machteld
 
Zondag 21 juni: Vogel in Gods Hand Zondag 21 juni: Vogel in Gods Hand
Dag jongens en meisjes,

Leuk dat jullie er weer bij zijn!

Hebben jullie thuis een vogel of ken je iemand die een vogel heeft?
Mag de vogel wel een los vliegen in de kamer? Komt hij dan ook wel eens op je hand zitten of op je hoofd?
Hoe vind je dat?
Hoe kun je goed voor een vogel zorgen?

Kijk eens naar dit plaatje.

Wat zie je?
Hoe zou de vogel zich voelen, beschermt de hand de vogel of wordt de vogel gevangen gehouden in de hand? Kan de vogel nog wegvliegen als deze dat zou willen?

Vandaag horen we een verhaal over God die voor de mensen wil zorgen. Net zo goed als de kinderen of de meneer of mevrouw op de foto voor de vogel zorgt.

Ik heb 2 werkjes waar je uit kan kiezen, je mag ze natuurlijk ook allebei maken:
Werkje 1
Werkje 2
Veel plezier met knutselen en een fijne zondag!

Groetjes Carolien
 
 
Zondag 14 juni: Dit ga je doen Zondag 14 juni: Dit ga je doen
Hoi jongens en meiden, welkom op de website van de kinderkerk. Jullie zijn weer een week op school geweest, hopelijk duurt het niet meer lang voordat er weer echte kinderkerk komt.
 
Het verhaal gaat over het krijgen van een opdracht. Stel je voor: je bent op vakantie in Frankrijk. Je moeder wil graag dat je brood gaat kopen. Zo’n lekker vers stokbrood. Maar dat vindt je eng, stel je voor dat de mensen je niet begrijpen? Herkennen jullie dit? Moeten jullie ook wel eens iets doen, waarvan jullie denken dat je dat niet kunnen? Of heel spannend vinden? En deden jullie het toch? Moeder denkt dat je het kan. En dus ga je op pad. Hoewel het een lastige opdracht is, komt je toch met brood terug. In het verhaal van vandaag moeten de vrienden van Jezus op pad gaan. Lees maar verder:
           

We worden ook gevraagd om te helpen. Maak de wereld een beetje mooier. Hoe dan? Heb net zo als Jezus medelijden, maak mensen blij, die verdriet of zorgen hebben. Maak een mooie kaart voor een zieke of iemand die verdriet heeft. Voor opa of oma, die jullie al lang niet meer gezien hebben. Of een bedankje voor de juf, die zoveel werk gedaan heeft om jullie toch te laten leren in deze rare tijd.
Of dat wat uit maakt? Ja zeker, let maar op. Probeer deze opdracht te doen, je zult het zien.
 
Ik heb een foto van wat voorbeelden en uitleg hoe je een leuke kaart kan maken. 
 
Met vriendelijke groet,
Greet Zondag
 
Gebedsketting Gebedsketting

Doe je ook mee met het maken van de gebedsketting voor in de kerk?
Wil je bidden voor iets of iemand waar je blij, verdrietig of juist heel dankbaar voor bent?
Stuur dan een mailtje of appje naar Leonie van de Brink. Zij zet jou gebed op een strookje en dan hangt ze het strookje aan de ketting in de kerk. Je moet je gebed wel op zaterdagochtend uiterlijk 10 uur aan haar doorgegeven hebben. We hopen dat je mee doet, en dat we de kerk kunnen versieren met een hele mooie lange gebedsketting.
Je mag het mailen naar: leonie_neut@hotmail.com of appen naar: 06-11176118

 

 
Zondag 7 juni: Verhaal zonder einde Zondag 7 juni: Verhaal zonder einde
Hoi jongens en meiden, welkom op de website van de kinderkerk. Wat fijn dat jullie vanaf maandag weer met de hele klas naar school mogen! Hopelijk zal het ook niet heel lang meer duren voordat er weer echte kinderkerk komt.
Vorige week was het Pinksterfeest maar na Pasen en Pinksteren houdt het verhaal van Jezus niet op. Hij geeft zijn leerlingen een opdracht mee: ‘Ga mensen dopen. Ik ben met jullie – alle dagen, tot aan de voleinding van de wereld.’ Vandaag lezen we een verhaal zonder einde... (Mattheüs 28:20)
 
Op het werkblad staat een slinger van de discipelen, ze gaan rond de wereldbol.
 
Jezus roept zijn leerlingen. Het verhaal van hoe Jezus zijn eerste leerlingen vraagt om met Hem mee te gaan. Dit filmpje eindigt met het verhaal van vandaag (Mattheüs 4:18-22 + 28:16-20). Leuk om te kijken!
 
Als je het leuk vindt, kun je tot slot nog een liedje van Sela luisteren over het onderwerp van vandaag:
Sela - In Jezus naam
 
 
Fijne dag en groeten van de kinderkerk!

 
 
Zondag 31 mei: Versta je mij? Zondag 31 mei: Versta je mij?
Lieve jongens en meisjes,
Leuk dat jullie weer meekijken op de website van de kinderkerk speciaal voor jullie!
Deze zondag vieren we het Pinksterfeest. Dit is het feest van de Heilige Geest.
De vrienden van Jezus zijn bij elkaar gekomen om samen te ontbijten.
Er zijn een heleboel vreemde mensen in de stad.
Lees maar mee in het verhaal wat er gebeurt…..

De vrienden van Jezus maken iets moois mee.
God geeft hen de Heilige Geest, een teken dat zij en daardoor ook wij nooit alleen hoeven te zijn.

Wat is het Pinksterfeest een prachtig feest!

In dit werkblad vind je een doolhof, leuk om te doen!

Op dit werkblad staat het Onze Vader. Iedere zin is in een andere taal genoteerd.
Jullie moeten de tekst lezen. Wanneer je een taal herkent, kun je het juiste woord noteren in een straal van de zon. De juiste talen staan ook verspreid over het werkblad.

Heel veel succes ermee!
                      
 
 
Zondag 24 mei: Veel te vieren Zondag 24 mei: Veel te vieren
Hoi lieve kinderen,

Hoe gaat het met jullie allemaal. Was het weer fijn om op school te zijn? Maar misschien ook weer fijn om weer vrij te zijn met het mooie weer. Ook zo genoten?
Vandaag gaan we verder met het verhaal van Mozes op de berg.
Als Mozes op de berg is geeft God 10 belangrijke regels aan Mozes en het volk
Regels om de mensen te helpen om goed voor zichzelf en voor anderen te zorgen.
Naast deze regels vindt God het ook belangrijk dat je feest viert.
Want God zegt: “Als je feest viert, dan denk je aan mij. Als je feest viert, vergeet je niet hoe goed ik voor jullie zorg. Als je feest viert, dan bedank je mij.”
Lees er maar over in het verhaal.
                                                

Om nog meer te denken aan alles waar je voor mag danken en feest mag vieren kun je met het werkje een feest doosje maken. Wat hebben wij allemaal te vieren? Waarom is het waardevol om  daarbij stil te staan? Soms vergeet je wat God je allemaal geeft. Op de cadeautjes van het werkblad kunnen kun je opschrijven waar je blij mee bent of dankbaar voor bent. Die kun je in het doosje doen en bijvoorbeeld op je kamer zetten.
Werkwijze: De knip- en vouwlijnen spreken voor zichzelf. Gebruik geen lijm. Maak eventueel zelf meer cadeautjes waarop je kunt schrijven wat je te vieren hebt/waar je blij mee bent.
Gezellig liedje erbij? ‘Kom op het feest’ uit Opwekking Kids 108.
Veel plezier weer!
 
 
Zondag 17 mei: Tien keer beter Zondag 17 mei: Tien keer beter
Dag allemaal, hier een berichtje van Marleen, ik heb jullie al zo lang niet meer gezellig aan tafel gehad tijdens kinderkerk, jammer want ik mis jullie erg hoor! Jullie zijn waarschijnlijk naar school geweest afgelopen week, ik hoop dat het leuk en fijn was om de juf en je klasgenootjes weer te zien, hopelijk kunnen we elkaar over een paar weken weer ontmoeten tijdens de kerkdienst.
Vandaag gaat het verhaal verder over Mozes; Mozes heeft het volk uit Egypte gehaald, het land van de slavernij. Daar had Israël geen toekomst, daar was het leven niet goed. Maar hoe weet je of het in het beloofde land wel goed is? In de woestijn, het grote gebied tussen ‘angstland’ en het beloofde land, geeft God zijn volk tien woorden. Met deze woorden wordt het tien keer beter dan in Egypte. En het mooie is: je kunt er meteen in de woestijn al een begin mee maken om met deze woorden te leven. Hij gaf ze jou, omdat Hij van je houdt. Het werkje van vandaag is een ‘zoek de verschillen’ de 10 geboden zijn op 2 platte stenen geschreven. zoek de 10 verschillen.
Doe je best!!
Groetjes van Marleen                                                                                                 
Het lied wat mooi bij dit verhaal past is Opwekking kids 63 'Hou je aan de regels'
 
Zondag 10 mei: Mooi en spannend Zondag 10 mei: Mooi en spannend
Lieve kinderen.
Deze zondag het verhaal over Mozes die de berg Sinai beklom.
Als hij weer terugkomt, vertelt hij wat God tegen hem heeft gezegd.
Als jullie naar mijn stem luisteren, zullen jullie Mijn volk zijn.
Dat willen de mensen wel. De berg beeft en schudt. Het is mooi en spannend tegelijk.
Bij dit verhaal hoor een werkblad, TIP: kleur de bloem met potlood NIET met stiften.
Ook is het volgende lied van toepassing op het verhaal van deze week Opwekking 488 "De kracht van uw liefde".
   
 
 
Zondag 3 mei: Als het kwaad toeslaat Zondag 3 mei: Als het kwaad toeslaat
Hallo jongens en meisjes,
Dit is de 4de week dat jullie de website van de kinderkerk kunnen volgen.
We gaan nog even verder over Mozes die op een hoge berg staat met zijn staf in zijn hand.
Zolang Mozes zijn arm omhoog houdt winnen de Israëlieten van de Amalekieten.
Laat hij zijn armen zakken, dan verliezen ze.
Aäron en Chur ondersteunen de armen van Mozes en zo wint Israël!

     
 
Bij dit verhaal hoort een werkblad, jullie kunnen dit kleuren, knippen en in de juiste volgorde plakken. Ook is er een lied wat mooi dit verhaal past: Lied 806:1-3
Succes en veel plezier ermee!
 
Groeten van de kinderkerk!
 
Zondag 26 april: Is de Heer in ons midden?

Zondag 26 april: Is de Heer in ons midden?
Hallo jongens en meisjes,

Het is alweer voor de derde week dat jullie via de website de Kinderkerk kunnen volgen.
We gaan deze week verder met het verhaal van Mozes. Vorige week kwam er brood uit de hemel en deze week gaat het verhaal over het water wat uit de rots komt. Aan het einde van het verhaal worden er een aantal vragen gesteld, waardoor je met elkaar nog in gesprek kan gaan. Ook is er een werkblad. Het was voor het volk van God zo moeilijk om ondanks de zichtbare tekenen, op God te vertrouwen. Was het dan niet duidelijk genoeg? Kleur de codekleurplaat. Langzamerhand zie je de tekenen die God het volk gaf.

Veel plezier!


 
 
Zondag 19 april: Wie zorgt voor ons? Zondag 19 april: Wie zorgt voor ons?
Hallo jongens en meisjes,
Sinds vorige week, proberen we elke zondag een kinderpagina te maken voor jullie met hierin een verhaal en een werkje, lied, puzzeltje, spel o.i.d.
Ook in deze bijzondere tijd, door het Coronavirus, mogen we vieren, dat Hij er altijd voor ons is.
Fijn hè!!.
Ik heb voor jullie een verhaal uit een Kinderbijbel.
Misschien kan je hem zelf al lezen,
anders wil papa of mama of misschien je broer of zus het lezen voor je.                                                                         Ook heb ik een knutselwerkje voor jullie, een kikkertje, die de sprong kan wagen. Hij wiebelt al om te gaan.                                                                                       
Vindt je een speurtocht leuker? Dat kan ook.  Het verhaal gaat over een onzekere tijd, waar alles van vroeger zo gewoon leek. Dat klinkt bekend, hè?

Lees hier de kinderkerk nieuwsbrief en het verhaal van zondag 19 april. 
Klik hier voor het knutselwerkje en voorbeeld.
Klik hier voor de speurtocht en invulveld.
                                                                         
 
 
Pasen Pasen
geplaatst: 9 april 2020

Hallo jongens en meisjes.

Vanaf vandaag proberen we elke zondag een kinderpagina te maken voor jullie met hierin een verhaal en een werkje, lied, puzzeltje, spel oid. In de ontmoeting stond de tip om een gebedsketting te maken. Heb je
nou iets om voor te bidden, of waar je blij, verdrietig of juist heel dankbaar voor ben dan mag je dit mailen of appen naar mij (Leonie). Als dit uiterlijk de zaterdags voor 10.00 bij mij is dan zorg ik ervoor dat jouw gebed op een strookje komt en in de kerk komt. Ik hoop dat we de kerk kunnen versieren met een heel lange ketting. Je mag het mailen naar: leonie_neut@hotmail.com of appen naar 06-11176118.


Vandaag is het Pasen. We vieren dat Jezus is opgestaan uit de dood, dat Hij leeft!! Ook in deze bijzonder tijd door het Coronavirus mogen we vieren dat Hij er altijd voor ons is. Fijn he!!. 

Ik heb voor jullie een verhaal uit een Kinderbijbel. Misschien kan je hem zelf al lezen, anders wil papa of mama of misschien je broer of zus het lezen voor je.Lees hier de kinderkerk pasen nieuwsbrief. En zoek de verschillen in dit plaatje (even op plaatje klikken).