Welkom op de kinderkerk pagina Welkom op de kinderkerk pagina
 
Zondag 25 oktober: Een open boek Zondag 25 oktober: Een open boek
Hallo allemaal,
Het is een rare tijd. Feestjes, verjaardagen, zondagen, vakantie, alles is anders. Maar houdt het vol, het komt heus weer goed! Dan kunnen weer extra genieten van de dingen die eerst zo gewoon waren.  
In het verhaal van vandaag is de nare tijd in Jeruzalem voorbij, alles is weer goed. Alles is herbouwd.
Laten we net doen als de mensen uit het verhaal en elke dag iets leren over God. Het is misschien moeilijk, maar wees niet bang, probeer het en wees blij!  Probeer het maar!
Deze periode is lastig, maar we kunnen er ook iets leuks van maken:
Zullen we samen met elkaar lekker puzzelen? Hoe leuk is puzzelen en een wedstrijdje er van maken? Dat kan je ook samen doen, ook al ben je niet bij elkaar.
Print de bladzijde uit. En puzzelen maar! Twee soorten puzzelbladzijdes hebben we voor je gemaakt:
puzzel 1
puzzel 2

Veel plezier!


 
 
Zondag 18 oktober: Huilen en juichen Zondag 18 oktober: Huilen en juichen
‘Beste rijdende rechter, Mijn buurman heeft een kip. Die kip maakt nogal veel lawaai en er komen ook veertjes in mijn tuin. Nou vroeg ik me af: Kunt u die kip niet verbieden?
Misschien mishandelt mijn buurman de kip wel en dat is verboden. Of misschien heeft hij het kippenvoer gestolen in de dierenwinkel. Dat zou me niks verbazen! Het zou ook nog kunnen dat hij de eieren verkoopt zonder BTW te betalen (dat is de belasting die je in de winkel wel betaalt). Dat scheelt per ei wel 3 of 4 cent.
Wat denkt u, rijdende rechter? Kunt u hier wat mee? Ik hoop het maar, want ik zou erg graag willen dat de kip weggaat.
Met vriendelijke groet, Een brave burger’ 
Wat denken jullie? Wat zou de rijdende rechter doen met zo’n briefje? Zou hij de kip verbieden? Natuurlijk is dit niet echt gebeurd, maar jullie kunnen nu een verhaal lezen of luisteren waarin wel echt een brief wordt verstuurd. Een brief waarin gemene dingen staan
In het verhaal zijn de mensen blij en verdrietig. Met het werkje kunnen jullie een masker maken die zowel blij als verdrietig kan zijn.

Veel plezier!
 
 
Zondag 11 oktober: Ik doe mee! Zondag 11 oktober: Ik doe mee!
Hallo allemaal,
 
Het volk Israël zit in ballingschap in Babylonië. Ze krijgen de kans om terug te gaan naar Jeruzalem om daar te tempel te herbouwen.
Eens waren de Babyloniërs een machtig volk. Ze veroverden grote gebieden, waaronder Juda, en verwoestten de stad Jeruzalem. Maar dat was nu alweer een tijd geleden. Ook aan de macht van de Babyloniërs kwam een eind; uiteindelijk werden ze op hun beurt zelf verslagen door de Perzen. Koning Cyrus was de machthebber die dat deed. 
Lees of luister naar het verhaal.
 
Op de werkbladen bouwen de jonge kinderen verder aan een huis, met een spons als stempel of met hun potlood. De oudere kinderen maken een envelop voor een brief aan koning Cyrus.
   
 
Zondag 4 oktober: Wie heeft de macht? Zondag 4 oktober: Wie heeft de macht?
Hallo allemaal,
Leuk dat jullie weer meekijken op de website. Vandaag is een bijzondere dag voor de kinderen die vorig jaar in groep 8 zaten. Zij maken vandaag de overstap van de kinderkerk naar de tienerdienst. Fijn dat dit vandaag door kan gaan!
We willen jullie allemaal heel hartelijk danken voor de leuke tijd bij de kinderkerk we wensen jullie veel plezier bij de tienerdienst.

Nog iets bijzonders vandaag: Dierendag.
Wie is er vandaag van plan om zijn dier eens extra te verwennen? Hoe doe je dat?
Het verhaal vandaag gaat over Daniël in de leeuwenkuil. Een bijzonder verhaal over Daniël die door Darius in de leeuwenkuil wordt gegooid omdat hij bidt tot God. Gelukkig loopt het goed af en doen de leeuwen niets. Lees hier maar verder.
Het werkblad van vandaag is een memoryspel. Deze bladzijde moet je 2 x uitprinten en zo heb je een spel

Veel plezier ermee
Groetjes, Marleen en Ingrid
 
 
Zondag 27 september: Wat droom ik nou? Zondag 27 september: Wat droom ik nou?
Hallo Allemaal,
Hopelijk hebben vele van jullie gisteren een leuke start van het jeugdwerk gehad.
Ongetwijfeld zijn er binnenkort op de site ook foto’s hiervan te vinden. 

WELK VERHAAL LEZEN WE VANDAAG?
Koning Nebukadnessar heeft een droom. Hij wil dat de wijzen zijn droom uitleggen, maar zegt niet wat hij gedroomd heeft; dat moeten zij zelf vertellen. Niemand is daartoe in staat, behalve Daniël. Hij vertelt dat de koning gedroomd heeft over een groot beeld dat verpulvert en hij legt uit wat dat betekent.

Lees hier het hele verhaal. En als werkblad vind je een kroon.
 
 
Zondag 13 september: Hartelijk vergeven! Zondag 13 september: Hartelijk vergeven!
Hoi lieve kinderen,
Hoe is het met jullie? 2e week op school, al weer helemaal gewend aan de klas en misschien wel een nieuwe juf of meester?!
Deze week gaat het over “vergeven”.

Je hebt vast wel eens iets gedaan waar je later spijt van had. Heb je toen ‘sorry’ gezegd? En hoe vaak vraag je dat dan? 1 keer? 2 keer? Of zeg je, “honderd keer sorry”!! En vond je het moeilijk om sorry te zeggen.  Als een ander jouw excuus accepteert, dan zegt hij eigenlijk ‘ik vergeef je’? 
In de Bijbel staat dat je iemand zeven maal zeventig keer moet vergeven. Weet jij hoeveel dat is?
Lees hier het verhaal van vandaag.
Voor het werkje maken we vandaag een stripverhaal van het verhaal. Er is al een beginnetje gemaakt, maar jij kunt het vast mooi verder tekenen of bij schrijven hoe het verder gaat!
Veel plezier weer!


 
 
Zondag 6 september: Hoe groot maak jij het? Zondag 6 september: Hoe groot maak jij het?
Hallo allemaal

Fijn dat jullie weer “online” meedoen aan de kinderkerk. Hoe was jullie eerste schoolweek weer? Was het fijn om jullie klasgenootjes, vrienden en vriendinnetjes en de juffen weer te zien?    
Ik hoop dat het weer fijn was met elkaar, dat iedereen erbij hoort en dat er geen ruzie was.
Daar gaat het verhaal vandaag over. Hoe ga je om met ruzie, wat doe je dan? Wordt je dan boos, ga je slaan of schelden of onaardige dingen over iemand zeggen of ga je het proberen op te lossen en hoe doe je dat dan? Best lastig soms toch??
Lees het verhaal maar eens, misschien staat er wel een oplossing in? Of misschien vind je die wel in de rebus (werkje 2).  Succes!!
Werkje 1 is een kleurplaat

Groetjes Leonie en Carolien
 
 
Zondag 30 augustus: Wat helpt? Zondag 30 augustus: Wat helpt?

Hallo jongens en meisjes, hoe vinden jullie het dat de vakantie al voorbij is? Ging het te snel of zien jullie toch wel weer uit naar school en je schoolkameraadjes? Misschien is het wel weer lekker om naar school te gaan, je sport of andere hobby’s weer op te pakken. Voor de kinderen die vandaag thuis blijven en mee doen aan de kinderkerk hebben wij een verhaaltje en een werkje geplaatst. De kinderen in de kerk gaan met hetzelfde werkje en verhaal aan de gang.
Vandaag gaat het over vertrouwen in jezelf hebben, je wilt bijvoorbeeld zo graag goed zijn in voetbal maar je twijfelt te veel aan je eigen manier of je durft het gewoon niet. Hoe kan je jezelf daarbij helpen? Is er een manier om je beter te laten voelen en dat je meer zelfvertrouwen krijgt? Wie weet lukt het je om dan te scoren! Wat zal dat fijn zijn!
In het verhaal gaat het ook over vertrouwen, Er wordt een zieke jongen bij Jezus gebracht. Zijn leerlingen hebben al geprobeerd hem te genezen, maar dat is niet gelukt. Jezus geneest de jongen! Waarom vertrouwden Jezus leerlingen niet op zichzelf, ze hadden toch veel geleerd van hun Meester? Veel succes vandaag, laten jullie eens een keer zien wat er thuis gemaakt is, we plaatsen het op de website dat iedereen het kan zien, dat lijkt ons leuk.

Het werkje voor groep 1 en groep 2
Op het werkblad voor groep 1 staat een legpuzzel van de zieke jongen. Hij is verward en door elkaar gehaald. Geloven de kinderen dat ze de puzzel kunnen oplossen? Voor groep 2 is er een woordenwegstreeppuzzel.
De oplossing is: geloof als een klein zaadje om bergen te verzetten

Groetjes van Ingrid en Marleen
 
 
Zondag 23 augustus: Zo komen we er niet! Zondag 23 augustus: Zo komen we er niet!
Lieve kinderen van de kinderkerk.
Nog even en dan is de vakantie weer voorbij. Hebben jullie het fijn gehad? Leuke dingen gedaan?
Misschien ben je weggeweest of thuis gebleven. Nu gaat straks school weer beginnen.
Misschien kijk je er al naar uit of denk je er liever nog niet aan? Hoe het ook voor je is je kunt altijd bij God terecht. Hem danken voor de fijne dingen en bidden om hulp voor de dingen die je moeilijk vind.
Bid je mee?

Lieve God,
Na een heerlijke vakantie, alle dagen lekker vrij              
En zelf weten wat je gaat doen,
Moet ik straks weer naar school.
In een nieuw lokaal
Met een nieuwe meester of juf.
Daar moet ik weer aan wennen.
Maar ik vind het fijn
Om naar school te gaan.
Uitgerust kan ik er helemaal tegenaan!
Amen.


Geniet nog van jullie laatste weekje vrij!
Groetjes Machteld.

klik op de volgende links voor:
het verhaal
het werkje
liedje: Op reis
liedje: kom aan boord
 
 
Zondag 16 augustus: Kruimels van het Koninkrijk Zondag 16 augustus: Kruimels van het Koninkrijk
Hallo jongens en meisjes!

Hebben jullie wel eens een keer iets mee gemaakt waarbij je iets heel erg nodig had, maar papa en mama of de meester of juf luisteren maar niet? En als ze luisteren, willen ze niet doen wat je juist écht nodig hebt. Kun je een voorbeeld noemen? Wat doe je dan om te zorgen dat je toch krijgen wat je nodig hebt?
In het verhaal vandaag wil Jezus niet luisteren naar een vrouw die hem echt nodig heeft. Maar ze geeft niet op!
  
  Gesprek na het verhaal:

Eerst wilde Jezus de vrouw niet helpen, dat was toch wel een beetje raar,vind je niet? wat vindt jij daarvan?Hoe komt het denk jij, waardoor deed Jezus de vrouw uiteindelijk toch hielp? Het koninkrijk van God is er eigenlijk toch voor iedereen? Het maakt voor God niet uit waar je vandaan komt of hoe je eruit ziet.
Het werkje:
Op het basisblad staan de kinderen en een kind met blanco hoofd, dit hoofd gaat het kind zelf invullen.
Op blad twee staan allemaal blanco hoofdjes die over de kinderen verdeeld kunnen worden. Op zich kan het hoofd gewoon ingetekend worden op het basisblad maar omdat ik draad wilde gebruiken voor het haar heb ik voor de zekerheid het hoofd ingetekend en beplakt op het tweede blad zodat ik die daarna uit kon knippen en op het basisblad kon plakken.
-Kleur het basisblad in
-Teken een hoofdje in op blad twee en maak jezelf, of bedenk iemand waarvan jij vindt dat die echt mee moet in de kring van Gods gezin
-Knip het hoofdje uit en plak het met met lijm op het basisblad over het blanco hoofdje heen.

Als je op deze link klikt: voorbeeld werkje zie je hoe het eruit kan komen te zien.

Veel plezier!

Groeten van Carolien


 
 
Zondag 9 augustus: Kom jij naar me toe? Zondag 9 augustus: Kom jij naar me toe?
Hoi kids!

Wat is het warm he? Wel fijn dat het nu vakantie is want dan kun je lekker zwemmen of varen. In de vertelling van vandaag is het minder mooi weer. In Matteüs 14:22-33 gaat het over de discipelen die in hun vissersboot in een storm terecht komen en over Jezus die over het water naar hen toe loopt... 

Benieuwd hoe dat afloopt? Lees dan het verhaal of bekijk dit leuke korte filmpje van Jezus en Petrus die op het water lopen, vertelt vanuit de Bijbel in Blokjes. 


Het werkblad is een knip- en vouwplaat van het schip op het water in de storm. Schrijf op de binnenkant van de golf waar je bang voor bent en vouw het daarna weg. 

Je kunt ook het doolhof proberen op te lossen. Wil je weten hoe storm als muziek kan klinken? Luister dan ondertussen naar Antonio Vivaldi - Storm.


Veel plezier ermee en ik wens jullie een mooie zomervakantie!

Groetjes,
Mirjam
 
Zondag 2 augustus: Meer dan genoeg Zondag 2 augustus: Meer dan genoeg

Vandaag gaat het over delen. Er is gebeurt iets heel moois als we delen. Je geeft iets weg en dan wordt er blij van als je iemand een plezier doet. Soms deel je geld, soms aandacht, een snoepje en soms ....tijd.

Nu hebben we vakantie en we hebben heel veel tijd. Laten we die tijd delen! Met wie? En hoe? Wordt je er blij van? Probeer het maar! Ik leg je straks uit hoe.

Jezus vraagt ons ook om te delen. Bijvoorbeeld in de vertelling van de vijf broden en twee vissen

En dat delen van tijd in de vakantie? Je kunt een spel maken (of nog veel beter, samen een spel maken). Ik leg het je uit hoe. Spelen met je vaste vriendjes of vriendinnetjes kan misschien nu niet. Met iemand, die je niet zo goed kent, proberen? Spannend? Wie weet, wordt het heel gezellig. En wordt de ander er ook heel blij van. Probeer het maar.

Dit spel kan je overal spelen. Hang het aan de deur, aan een stoel, in de douche of lekker buiten. Kijk maar naar de foto's. Je kunt plastic bekertjes gebruiken of emmertjes of een hele grote emmer.
 

1.Pak een groot vel karton/plastic/doos en maak er gaatjes in. Telkens 2 gaatjes bij elkaar.
2. Rijg een draadje door de gaatjes zo groot als je bakje of bekertje en knoop het achter vast.
3. Hang je bakje of bekertje in het touwtje.
4. Maak bovenin 2 gaten en rijg daar een touwtje door, zodat je het op kan hangen.
5. Versier het gezellig en zet er punten bij. En spelen maar!
 

Heb je geen karton of plastic, zoals in het voorbeeld. Geen punt, bel 0623-381076 en dan kan je het bij mij ophalen. Veel plezier!

Greet Zondag

 
Zondag 26 juli: Schatrijk Zondag 26 juli: Schatrijk
Hoi allemaal,

De eerste week van de vakantie zit er al weer op en wat hebben we al lekker weer gehad!

Deze week vertelt Jezus weer een gelijkenis. De gelijkenissen die Jezus vertelt, zijn korte verhaaltjes die zich afspelen in het land en in de tijd van Jezus. Dat is een hele andere tijd dan waarin wij nu leven. En ook een heel ander land. Met deze korte verhaaltjes wil Jezus ons iets vertellen. Iets vertellen over waar het echt om gaat. In een andere tijd en in een ander land zijn sommige dingen toch hetzelfde. Vandaag het verhaal over de schat in de akker.

Met het knutselwerkje  kun je een doosje maken om je eigen schat in te bewaren. Ook kun je een doosje aan papa of mama vragen die je kunt versieren waarin je je eigen schat kunt bewaren.

Veel plezier!

Groetjes Cristi
 
 
Zondag 19 juli: De paniekzaaier Zondag 19 juli: De paniekzaaier

Lieve kinderen, 

Wat heerlijk, de vakantie is begonnen!  

Even geen school en huiswerk, maar lekker uitrusten en leuke dingen doen. 

Vandaag heb ik voor jullie een verhaal over een meisje wat voor de schooltuin van haar vriendin gaat zorgen. Of eigenlijk vergeet ze om er goed voor te zorgen. Lees maar mee. 

De verwerking is een leuke kleurplaat en een woordzoeker 

Veel plezier ermee en ik wens jullie een hele fijne vakantie toe. 

Groetjes, 

Ingrid 
     

 
Zondag 12 juli: de Zaaier Zondag 12 juli: de Zaaier
Hallo allemaal
Vandaag heb ik een aantal van jullie weer “live” bij de Kinderkerk. Wat fijn dat het weer kan!! Ik heb er zin in. Voor jullie thuis heb ik hetzelfde verhaal en verwerking. Doe je gezellig mee met de quiz?? Of ga je lekker knutselen?? Veel plezier weer en veel succes ook nog even deze laatste schoolweek, daarna lekker genieten van jullie vakantie!
Groetjes Leonie

Gesprek: 4-7 jaar
Wie heeft zelf wel eens zaadjes gezaaid? Welke plantjes kwamen eruit? Wat moet je doen om ervoor te zorgen dat je plantjes groot worden?
Gesprek: 8-10 jaar
Wat doet een boer allemaal als hij zaadjes heeft gezaaid? Wat heeft hij daarbij nodig? Hebben de kinderen wel eens gezien hoe een boer zaait? Zaaien gebeurt ook wel in kassen, zijn de kinderen wel eens in kassen geweest? Zijn er ook plaatsen waar niets groeit?
Gesprek: 11-12 jaar
Jezus zegt dat het met het geloof is als met het zaaien van zaadjes, veel mensen horen de verhalen uit de Bijbel, maar wat ze ermee doen, is heel verschillend. Kennen de kinderen voorbeelden, wanneer is het geloof als zaad dat in goede grond is gevallen? Wanneer is het verstikt? En wanneer is er helemaal niets mee gedaan?
 
 
Zondag 5 juli: Hier vind je rust Zondag 5 juli: Hier vind je rust
Hallo allemaal,
Nog twee weken naar school en dan lekker vakantie.... of je nu thuis blijft of ergens naar toe gaat, we hopen dat de zon schijnt en dat je dan je mooie zonnebril op kan zetten.....

Het gesprek:
Laat een zonnebril zien en vertel dat je die opzet als je op vakantie bent, op een plek waar je tot rust komt. Waar komen de kinderen tot rust? Wat doen ze dan het liefst? Iets dat rustig is? Of bewegen ze juist liever? Het Bijbelverhaal van vandaag gaat over tot rust komen, Jezus zegt dat hij er altijd zal zijn voor mensen die moe zijn, voor wie het tegen zit in het leven. Bij Hem mag iedereen tot rust komen.
Creatief:
Op vakantie draag je vaak een zonnebril. De kinderen maken een zonnebril, waarmee ze laten zien wat hun favoriete plek is om op vakantie te zijn en tot rust te komen. Knip uit een vel stevig papier een zonnebril . Laat de kinderen een gekleurd vel papier kiezen, bijvoorbeeld blauw voor water, groen voor bos of wei, geel voor strand, grijs voor bergen en plak daar de bril op. In de glazen van de bril tekenen de kinderen wat ze zien, als ze daar zijn.
Werkblad brillen


Veel succes vandaag met de kinderverwerking thuis, zien we jullie volgende week weer aan tafel boven bij de kinderkerk?, wat fijn dat het weer mag!! Heel graag tot dan!
Groetjes van Marleen
 
 
Zondag 28 juni: 'Klaar voor vertrek' Zondag 28 juni: 'Klaar voor vertrek'
Het verhaal:  Klaar voor vertrek

De vrienden van Jezus zijn klaar voor vertrek. Niet voor een vakantie of een zakenreis. Ze gaan op weg om overal te vertellen dat God van mensen houdt. ‘Vinden de mensen het wel fijn als we komen?’ vragen de vrienden aan Jezus. ‘Veel mensen wel,’ antwoordt Jezus. ‘Maar er zijn ook mensen die het niet fijn vinden. Misschien klop je aan bij een huis waar een familie woont. Misschien wil de helft van de familie wel naar je luisteren en de andere helft niet. Dan vertel je maar gewoon wat je te vertellen hebt. God let vooral op de mensen die wel naar jullie luisteren. Want het leuke is: Als ze voor jullie de deur opendoen, doen ze ook voor God de deur open. Als jullie ergens binnen worden gelaten, komt God ook mee naar binnen. En als iemand jullie een glaasje water geeft, dan geniet God daar ook van. Hij onthoudt alles: Wie jullie een glaasje water geeft en een broodje en een bed voor de nacht. Wie geluisterd heeft en wie blij werd door wat jullie vertelden. God onthoudt wie die mensen zijn en wat ze gedaan hebben. Zij horen allemaal bij zijn koninkrijk.’ Even later gaan de vrienden van Jezus op pad. Ze hebben geen water bij zich en geen brood, geen slaapzak om in te slapen. Dat hoeft ook niet. Want achter heel veel deuren in heel veel dorpen wonen mensen die hen zullen ontvangen. ‘Kom maar binnen,’ zullen die mensen zeggen. En elke keer als zij over een drempel stappen, zal God erbij zijn. Hij zal het nooit vergeten.

Gesprek:
Als er bij de kinderen thuis wordt aangebeld, wie staat er dan meestal voor de deur?
En wie kunnen er nog meer voor de deur staan?
Doen de kinderen wel eens open, of is het altijd iemand anders?

Werkblad:


En we hebben natuurlijk ook weer en werkblad, kijk maar bij zondag 28 juni. Veel plezier!

En we zijn jullie hopelijk weer snel in ons kerkgebouw, misschien al op zondag 12 juli!

Groetjes, Machteld
 
Zondag 21 juni: Vogel in Gods Hand Zondag 21 juni: Vogel in Gods Hand
Dag jongens en meisjes,

Leuk dat jullie er weer bij zijn!

Hebben jullie thuis een vogel of ken je iemand die een vogel heeft?
Mag de vogel wel een los vliegen in de kamer? Komt hij dan ook wel eens op je hand zitten of op je hoofd?
Hoe vind je dat?
Hoe kun je goed voor een vogel zorgen?

Kijk eens naar dit plaatje.

Wat zie je?
Hoe zou de vogel zich voelen, beschermt de hand de vogel of wordt de vogel gevangen gehouden in de hand? Kan de vogel nog wegvliegen als deze dat zou willen?

Vandaag horen we een verhaal over God die voor de mensen wil zorgen. Net zo goed als de kinderen of de meneer of mevrouw op de foto voor de vogel zorgt.

Ik heb 2 werkjes waar je uit kan kiezen, je mag ze natuurlijk ook allebei maken:
Werkje 1
Werkje 2
Veel plezier met knutselen en een fijne zondag!

Groetjes Carolien
 
 
Zondag 14 juni: Dit ga je doen Zondag 14 juni: Dit ga je doen
Hoi jongens en meiden, welkom op de website van de kinderkerk. Jullie zijn weer een week op school geweest, hopelijk duurt het niet meer lang voordat er weer echte kinderkerk komt.
 
Het verhaal gaat over het krijgen van een opdracht. Stel je voor: je bent op vakantie in Frankrijk. Je moeder wil graag dat je brood gaat kopen. Zo’n lekker vers stokbrood. Maar dat vindt je eng, stel je voor dat de mensen je niet begrijpen? Herkennen jullie dit? Moeten jullie ook wel eens iets doen, waarvan jullie denken dat je dat niet kunnen? Of heel spannend vinden? En deden jullie het toch? Moeder denkt dat je het kan. En dus ga je op pad. Hoewel het een lastige opdracht is, komt je toch met brood terug. In het verhaal van vandaag moeten de vrienden van Jezus op pad gaan. Lees maar verder:
           

We worden ook gevraagd om te helpen. Maak de wereld een beetje mooier. Hoe dan? Heb net zo als Jezus medelijden, maak mensen blij, die verdriet of zorgen hebben. Maak een mooie kaart voor een zieke of iemand die verdriet heeft. Voor opa of oma, die jullie al lang niet meer gezien hebben. Of een bedankje voor de juf, die zoveel werk gedaan heeft om jullie toch te laten leren in deze rare tijd.
Of dat wat uit maakt? Ja zeker, let maar op. Probeer deze opdracht te doen, je zult het zien.
 
Ik heb een foto van wat voorbeelden en uitleg hoe je een leuke kaart kan maken. 
 
Met vriendelijke groet,
Greet Zondag
 
Gebedsketting Gebedsketting

Doe je ook mee met het maken van de gebedsketting voor in de kerk?
Wil je bidden voor iets of iemand waar je blij, verdrietig of juist heel dankbaar voor bent?
Stuur dan een mailtje of appje naar Leonie van de Brink. Zij zet jou gebed op een strookje en dan hangt ze het strookje aan de ketting in de kerk. Je moet je gebed wel op zaterdagochtend uiterlijk 10 uur aan haar doorgegeven hebben. We hopen dat je mee doet, en dat we de kerk kunnen versieren met een hele mooie lange gebedsketting.
Je mag het mailen naar: leonie_neut@hotmail.com of appen naar: 06-11176118

 

 
Zondag 7 juni: Verhaal zonder einde Zondag 7 juni: Verhaal zonder einde
Hoi jongens en meiden, welkom op de website van de kinderkerk. Wat fijn dat jullie vanaf maandag weer met de hele klas naar school mogen! Hopelijk zal het ook niet heel lang meer duren voordat er weer echte kinderkerk komt.
Vorige week was het Pinksterfeest maar na Pasen en Pinksteren houdt het verhaal van Jezus niet op. Hij geeft zijn leerlingen een opdracht mee: ‘Ga mensen dopen. Ik ben met jullie – alle dagen, tot aan de voleinding van de wereld.’ Vandaag lezen we een verhaal zonder einde... (Mattheüs 28:20)
 
Op het werkblad staat een slinger van de discipelen, ze gaan rond de wereldbol.
 
Jezus roept zijn leerlingen. Het verhaal van hoe Jezus zijn eerste leerlingen vraagt om met Hem mee te gaan. Dit filmpje eindigt met het verhaal van vandaag (Mattheüs 4:18-22 + 28:16-20). Leuk om te kijken!
 
Als je het leuk vindt, kun je tot slot nog een liedje van Sela luisteren over het onderwerp van vandaag:
Sela - In Jezus naam
 
 
Fijne dag en groeten van de kinderkerk!

 
 
Zondag 31 mei: Versta je mij? Zondag 31 mei: Versta je mij?
Lieve jongens en meisjes,
Leuk dat jullie weer meekijken op de website van de kinderkerk speciaal voor jullie!
Deze zondag vieren we het Pinksterfeest. Dit is het feest van de Heilige Geest.
De vrienden van Jezus zijn bij elkaar gekomen om samen te ontbijten.
Er zijn een heleboel vreemde mensen in de stad.
Lees maar mee in het verhaal wat er gebeurt…..

De vrienden van Jezus maken iets moois mee.
God geeft hen de Heilige Geest, een teken dat zij en daardoor ook wij nooit alleen hoeven te zijn.

Wat is het Pinksterfeest een prachtig feest!

In dit werkblad vind je een doolhof, leuk om te doen!

Op dit werkblad staat het Onze Vader. Iedere zin is in een andere taal genoteerd.
Jullie moeten de tekst lezen. Wanneer je een taal herkent, kun je het juiste woord noteren in een straal van de zon. De juiste talen staan ook verspreid over het werkblad.

Heel veel succes ermee!
                      
 
 
Zondag 24 mei: Veel te vieren Zondag 24 mei: Veel te vieren
Hoi lieve kinderen,

Hoe gaat het met jullie allemaal. Was het weer fijn om op school te zijn? Maar misschien ook weer fijn om weer vrij te zijn met het mooie weer. Ook zo genoten?
Vandaag gaan we verder met het verhaal van Mozes op de berg.
Als Mozes op de berg is geeft God 10 belangrijke regels aan Mozes en het volk
Regels om de mensen te helpen om goed voor zichzelf en voor anderen te zorgen.
Naast deze regels vindt God het ook belangrijk dat je feest viert.
Want God zegt: “Als je feest viert, dan denk je aan mij. Als je feest viert, vergeet je niet hoe goed ik voor jullie zorg. Als je feest viert, dan bedank je mij.”
Lees er maar over in het verhaal.
                                                

Om nog meer te denken aan alles waar je voor mag danken en feest mag vieren kun je met het werkje een feest doosje maken. Wat hebben wij allemaal te vieren? Waarom is het waardevol om  daarbij stil te staan? Soms vergeet je wat God je allemaal geeft. Op de cadeautjes van het werkblad kunnen kun je opschrijven waar je blij mee bent of dankbaar voor bent. Die kun je in het doosje doen en bijvoorbeeld op je kamer zetten.
Werkwijze: De knip- en vouwlijnen spreken voor zichzelf. Gebruik geen lijm. Maak eventueel zelf meer cadeautjes waarop je kunt schrijven wat je te vieren hebt/waar je blij mee bent.
Gezellig liedje erbij? ‘Kom op het feest’ uit Opwekking Kids 108.
Veel plezier weer!
 
 
Zondag 17 mei: Tien keer beter Zondag 17 mei: Tien keer beter
Dag allemaal, hier een berichtje van Marleen, ik heb jullie al zo lang niet meer gezellig aan tafel gehad tijdens kinderkerk, jammer want ik mis jullie erg hoor! Jullie zijn waarschijnlijk naar school geweest afgelopen week, ik hoop dat het leuk en fijn was om de juf en je klasgenootjes weer te zien, hopelijk kunnen we elkaar over een paar weken weer ontmoeten tijdens de kerkdienst.
Vandaag gaat het verhaal verder over Mozes; Mozes heeft het volk uit Egypte gehaald, het land van de slavernij. Daar had Israël geen toekomst, daar was het leven niet goed. Maar hoe weet je of het in het beloofde land wel goed is? In de woestijn, het grote gebied tussen ‘angstland’ en het beloofde land, geeft God zijn volk tien woorden. Met deze woorden wordt het tien keer beter dan in Egypte. En het mooie is: je kunt er meteen in de woestijn al een begin mee maken om met deze woorden te leven. Hij gaf ze jou, omdat Hij van je houdt. Het werkje van vandaag is een ‘zoek de verschillen’ de 10 geboden zijn op 2 platte stenen geschreven. zoek de 10 verschillen.
Doe je best!!
Groetjes van Marleen                                                                                                 
Het lied wat mooi bij dit verhaal past is Opwekking kids 63 'Hou je aan de regels'
 
Zondag 10 mei: Mooi en spannend Zondag 10 mei: Mooi en spannend
Lieve kinderen.
Deze zondag het verhaal over Mozes die de berg Sinai beklom.
Als hij weer terugkomt, vertelt hij wat God tegen hem heeft gezegd.
Als jullie naar mijn stem luisteren, zullen jullie Mijn volk zijn.
Dat willen de mensen wel. De berg beeft en schudt. Het is mooi en spannend tegelijk.
Bij dit verhaal hoor een werkblad, TIP: kleur de bloem met potlood NIET met stiften.
Ook is het volgende lied van toepassing op het verhaal van deze week Opwekking 488 "De kracht van uw liefde".