Laatste nieuws Laatste nieuws

Nieuwsfeit melden

 
Reserveren plaatsen kerkdiensten Reserveren plaatsen kerkdiensten
Gewijzigd: 24 juni 2021
 
U kunt hier online plaatsen reserveren voor de kerkdiensten. Zie voor verdere berichtgeving hierover elders op deze site. M.i.v. zondag 27 juni mogen we conform het PKN advies weer 90 (was 60) personen in de kerkdienst verwelkomen
 
Vakantie Bijbel Feest 2021 Vakantie Bijbel Feest 2021
Geplaatst: 21 juli 2021

Op de jeugdpagina vindt u informatie over het Vakantie Bijbel Feest 2021.
 
Kinderkerk Kinderkerk
gewijzigd: 31 juli 2021

Hallo jongens en meisjes,

Wees welkom in de kerk of bij de kinderkerk online!
 Om de kinderkerk niet helemaal te hoeven missen hebben we op deze website een speciale kinderkerk pagina gemaakt. Deze pagina wordt elke week bijgewerkt door de leiding van de kinderkerk en op deze pagina vinden jullie de uitleg van verhaaltjes, werkjes, linkjes naar muziek en nog meer. Zondag 1 augustus gaat het verhaal over Jezus die over het water loopt. Een ongelofelijk verhaal wat je echt even moet lezen of luisteren en er zit weer een leuk werkje bij. 
 
Veel plezier met deze kinderkerk pagina!
 
In de vakantieperiode geen nieuwsbrief In de vakantieperiode geen nieuwsbrief
Geplaatst: 19 juli 2021Tijdens schoolvakanties nemen we, als dat mogelijk is, wat rust. Mede daarom zal voor de zondagen van 25 juli t/m 29 augustus geen Nieuwsbrief worden uitgebracht. Er zijn wel mededelingen tijdens de kerkdiensten, in deze Nieuwsbrief hebben we de gegevens daarvan verkort opgenomen en in de Ontmoeting staat ook de nodige informatie. Daarnaast houden we onze website bij. Voor degenen die niet werken met internet is dat lastig maar het goede nieuws is dat ieder die een mobiele telefoon, een tablet of PC heeft, als regel op elke plaats, eventuele bijzonderheden kan raadplegen op www.protgemoudewater.nl 

Geniet allen zo mogelijk even van het onthaasten……..
 
Hoe verder met Corona Hoe verder met Corona
Geplaatst: 19 juli 2021

Even ging het heel goed met alle coronacijfers, maar inmiddels is de situatie in het land al weer helemaal anders. Toch wordt, zoals al eerder afgesproken, het crisisteam opgeheven. Maar een kleine delegatie wordt voortgezet als coronateam: Han Langeveld, Jan van Wijk en Paul Geurtsen blijven paraat om de kerkenraad te blijven ondersteunen en adviseren over de corona-aanpak. Want voorlopig zal corona wel bij de realiteit blijven horen. Inmiddels zijn er richtlijnen uitgewerkt voor alle groepen, bijeenkomsten en activiteiten in de kerk, zodat iedereen daarmee in zijn eigen ‘afdeling’ uit de voeten kan. Denk bv aan de kosters, gastvrouwen, jeugdwerk, etc. Daarnaast blijft het voor iedereen een persoonlijke verantwoordelijkheid om de basismaatregelen te blijven volgen. U weet het vast al uit uw hoofd: vooraf reserveren, 1,5 meter afstand houden, handen reinigen en bij klachten thuisblijven.

Met de nodige voorzichtigheid kunnen we weer echt ‘ontmoetingskerk’ worden! U kunt zich vanaf woensdag aanmelden via deze link; per telefoon: 0348-410178 (tot zaterdag 17.00 uur) of d.m.v. een mailtje aan: scriba@protgemoudewater.nl.
 
Doopfoto's van Vigo, Vajèn en Roan Doopfoto's van Vigo, Vajèn en Roan
Geplaatst: 19 juli 2021

Kijk hier voor de foto's van de feestelijke doopdienst van Vigo, Vajèn en Roan
 
Startdag: Zaterdag 25 september 2021 Startdag: Zaterdag 25 september 2021
Geplaatst: 14 juli 2021

Kijk hier voor een grotere afbeelding
 
Foto's overstapdienst 4 juli jl. Foto's overstapdienst 4 juli jl.
Geplaatst: 11 juli 2021

De overstappers staan klaar om uitgezwaaid te worden door de kinderen van de kinderkerk naar de tieners van de tienerdienst.

 Bekijk hier de foto's van de overstapdienst.
 
Lees de Lees de
Geplaatst: 29 juni 2021
Juli en augustus 2021
 
Foto's speurtocht 1e Pinksterdag Foto's speurtocht 1e Pinksterdag
Geplaatst: 29 mei 2021

    

Bekijk hier de foto's van de speurtocht
 
Introductie van onze nieuwe voorzitter van de kerkenraad Introductie van onze nieuwe voorzitter van de kerkenraad
geplaatst: 2 mei 2021


Mijn naam is Esther Brouwer-van Vliet en ik ben 44 jaar. Ik ben getrouwd met Patrick Brouwer en we hebben drie prachtige kinderen, Julia, Freek en Hugo. Ik ben al jaren lid van de PGO, maar best een tijd wat minder actief geweest. Via via kwam ik bij een bijbelclubje van de Nederlands Hervormde Kerk Oudewater. Dat vond ik zo leuk dat ik daar gebleven ben. Vorig jaar in oktober heb ik belijdenis mogen doen. Ik vond het heel belangrijk goed te weten wat ik nu precies beloofde bij de belijdenis. Een van de dingen daarvan is, dat je je steentje bijdraagt in de gemeente. Toen ik hoorde dat er gezocht werd naar een nieuwe voorzitter van de Kerkenraad, moest ik daar aan denken. Ik heb er eerst eens goed over nagedacht, want er is het nodige aan de hand, zoals bij iedereen bekend zal zijn. 
lees meer »
 
Bevestiging voorzitter Kerkenraad Bevestiging voorzitter Kerkenraad
geplaatst: 13 april 2021In een feestelijke viering, waar haar gezin bij aanwezig kon zijn, is afgelopen zondag 11 april Esther Brouwer-van Vliet bevestigd als ouderling en voorzitter van de Kerkenraad. Wij wensen haar Gods zegen toe en veel succes met haar werkzaamheden voor onze gemeente.
Kijk voor meer foto's in het fotoalbum.
 
Ontwikkelingen kerkTV Ontwikkelingen kerkTV
geplaatst: 27 maart 2021

Deze week is de nieuwe kerkTV installatie geïnstalleerd die afgelopen vrijdag 26 maart in gebruik is genomen. Beeld via internet op laptop/pc, tablet, smart-phone of smart-TV wordt nu in full HD en breedbeeld uitgezonden.Kwaliteitsverbetering van het beeld dat uitgezonden wordt via de Rekam kanaal 64 valt nog wat tegen. Samen met de Rekam zoeken we naar een oplossing.


De huidige installatie is ruim 10 jaar oud en technisch verouderd en daardoor steeds moeilijker te onderhouden. Wat gaat u hiervan merken? Wij gaan uitzenden in hoge beeldkwaliteit (full HD) en in breedbeeld. Vooral als u kijkt op een groot scherm zoals tv, pc/laptop of tablet is het beeld veel scherper en schermvullend. De installatie is deels gefinancierd met de vele giften en donaties voor de kerkTV in de afgelopen jaren. Wij willen nogmaals de gevers hiervoor hartelijk bedanken. Met de nieuwe installatie kunnen we weer vele jaren kerkTV uitzendingen blijven verzorgen.  En juist in deze moeilijke tijd waar kerkbezoek nog steeds niet mogelijk is kunt u toch elke zondag thuis op afstand de dienst bijwonen hoe graag we ook  naar de kerk hadden willen komen.
 
lees meer »
 
Coronamaatregelen Coronamaatregelen
geplaatst 10 november 2020

N.a.v. de vergadering van de coronawerkgroep, zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd omtrent de nieuwe maatregelen. Deze kunt u hier lezen. Onderaan deze pagina staan de downloads met de desbetreffende documenten.
 
Appostel app Appostel app
geplaatst: 21 oktober 2020

De nieuwe Appostel app is de vervanger van de Kerkgeld app, Klik hier voor meer informatie.

 
Kerkcollecten overmaken via iDEAL of de Apostel app Kerkcollecten overmaken via iDEAL of de Apostel app
geplaatst: 26 april 2020

Klik hier om uw kerkcollecten via iDEAL over te maken of via de Apostel app die u kunt installeren op tablet of smartphone. Namens de betrokken instanties hartelijk dank voor uw gaven.
 
Veilige Kerk Veilige Kerk
geplaatst: 5 november 2019


De commissie Veilige kerk is erg blij om te kunnen melden dat ze er in is geslaagd twee vertrouwenspersonen te vinden.
Het betreft vanuit de gemeente PGO Dhr. Cor van Dijk en van buiten de PGO Mw. M.W.E. Dötsch, huisarts te Oudewater.

We wensen hen veel succes toe bij de uitvoering van hun taak.

Voor meer infomatie ga naar de Veilige Kerk pagina.
 
Digitaal loket Digitaal loket
Aan dit loket kunt u:
- collectebonnen bestellen en direct betalen
- algemene gift doen
- bijdrage overmaken voor de solidariteitskas
- bijdrage overmaken voor de KerkTV, ZWO, 
  bloemencommissie en andere doelen

Betalingen kunt u doen met iDeal. Vertrouwd en wel net zo makkelijk!

Naar het digitale loket   
 
Project Hoop Project Hoop
geplaatst: 10 februari 2019

Stichting Hoop is het nieuwe project van de ZWO/KiA commissie.

Na een aantal jaren succesvol de organisatie Mercy Ships financieel te hebben ondersteund was de commissie toe aan een nieuwe uitdaging.

Er is gekozen voor Stichting Hoop die in 2016 is opgericht door een aantal Oudewaternaren. Deze stichting zet zich in voor kansarme kinderen in de sloppenwijken van Oeganda. Voor meer informatie over dit mooie initiatief ga dan hier naar de website van deze Stichting.
lees meer »