Laatste nieuws Laatste nieuws

Nieuwsfeit melden

 
Bericht van overlijden Bericht van overlijden
Geplaatst 23 januari 2021

In de leeftijd van 83 jaar is overleden:

                Nico Jacobs

 * 14 maart 1937 -  † 20 januari 2021

De begrafenis zal woensdag 27 januari in besloten kring plaatsvinden.
 
Kerkbalans 2021 Kerkbalans 2021
geplaatst: 7 januari 2021


Van 17 tot 31 januari zal weer de actie Kerkbalans worden gehouden, ook in financieel opzicht een nieuw begin. We kijken elk jaar met spanning naar de uitkomst, dat geldt nu sterker dan ooit. In 2020 waren baten en lasten totaal uit balans, hoe zal dat in 2021 zijn?
 
lees meer »
 
Kerkvieringen alleen online te volgen t/m zondag 7 februari Kerkvieringen alleen online te volgen t/m zondag 7 februari
gewijzigd: 18 januari 2021

Update 18 januari: De lockdown maatregelen zijn verlengd t/m zondag 7 februari.

De afgelopen dagen is er uitgebreid overleg geweest tussen de overheid en de vertegenwoordigers van kerkgenootschappen over de lockdown maatregelen. De uitkomst hiervan is dat ook het moderamen van de Protestantse Kerk het advies geeft vieringen online te doen. Met pijn in het hart, maar overtuigd van het belang van dit advies, heeft de kerkenraad van de PGO besloten hieraan gevolg te geven. Dit betekent dat het vanaf komende zondag tot en met in elk geval zondag 17 januari niet meer mogelijk is een reservering voor een viering te doen. Natuurlijk kunt u onze vieringen op de gebruikelijke manier thuis blijven volgen. Op deze manier nemen we ook als PGO onze verantwoording om verspreiding van het virus tegen te gaan.
 
Kinderkerk Kinderkerk
gewijzigd: 21 januari 2021

Hallo jongens en meisjes,

Wees welkom bij de kinderkerk online!
   Om de kinderkerk niet helemaal te hoeven missen hebben we op deze website een speciale kinderkerk pagina gemaakt. Deze pagina wordt elke week bijgewerkt door de leiding van de kinderkerk en op deze pagina vinden jullie de uitleg van verhaaltjes, werkjes, linkjes naar muziek en nog meer. Het verhaal met het bijbehorende werkje voor zondag 24 januari staat online.

 
Veel plezier met deze kinderkerk pagina!
 
Open Kerk tot nader order opgeschort Open Kerk tot nader order opgeschort
geplaatst: 2 januari 2021De wekelijkse ‘Open Kerk’ sessies van onze predikant op dinsdagmorgen en donderdagmorgen in ons kerkgebouw zijn tot nader order opgeschort. Dit i.v.m. ziekte van onze predikant.

Het duurt al een hele tijd dat de kerkgang beperkt is, het maximum dat we haalden was 90 personen op zondag. Maar voor veel mensen voelde het niet goed om naar de kerk te komen, toch het risico van corona. Daardoor zijn sommige mensen al vanaf maart niet meer in de kerk geweest. Daarom wordt tweemaal per week de mogelijkheid geboden om door de week even naar de kerk te komen. 

Weet u welkom! Iedere dinsdag- en donderdagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur: Open Kerk
lees meer »
 
Vastgestelde begrotingen 2021 Vastgestelde begrotingen 2021
geplaatst: 19 december 2020

De vastgestelde begroting 2021(uitgebreide versie) van de PGO kunt u vinden op de CvK pagina en die van de diaconie op de diaconie pagina.

Voor vragen over de begroting van de PGO kunt u terecht bij de 1e penningmeester Peter Schippers via email. Voor vragen over de begroting van de diaconie kunt u terecht bij de penningmeester van de diaconie via email.
 
Dopen Max Verdouw Dopen Max Verdouw
geplaatst: 14 december 2020

Op zondag 13 december jl. is in een mooie viering gedoopt Max Rederis Verdouw. Onze gelukwensen aan de doopouders.Kijk voor meer foto's in het fotoalbum.
 
Lees de Lees de
Geplaatst: 30 november 2020
December/Januari 2020/2021
 
 
Coronamaatregelen Coronamaatregelen
geplaatst 10 november 2020

N.a.v. de vergadering van de coronawerkgroep, zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd omtrent de nieuwe maatregelen. Deze kunt u hier lezen. Onderaan deze pagina staan de downloads met de desbetreffende documenten.
 
Foto's doopdienst Jurre en Kelyn Foto's doopdienst Jurre en Kelyn
Geplaatst 3 november 2020


Doopdienst 1 november 2020
Deze zondag werd er voor het eerst weer gedoopt sinds dat het coronavirus uitbrak. Arjan en Judith Verwey-Lakerveld lieten hun zoontje Jurre Gijsbertus dopen; Chris en Nancy Scherpenzeel-van Egdom hielden hun dochtertje Kelyn ten doop. Hoewel er maar een klein aantal mensen aanwezig mocht zijn, was het een heel feestelijke dienst. Dat werd versterkt doordat de dopelingen al behoorlijk groot waren (zo’n 10 maanden) en weer op eigen manier reageerden op het dopen. Vooral de kleine Jurre leek gefascineerd te zijn door de kleurrijke doopvont, die we deze zondag voor het eerst gebruikten. 

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum
 
Foto's gezamenlijke belijdenisdienst Foto's gezamenlijke belijdenisdienst
geplaatst: 2 november 2020Zondag 25 oktober was er in de Grote of Sint-Michaëlskerk een gezamenlijke belijdenisdienst met de Hervormde Gemeente Oudewater.  Vanuit onze gemeente hebben Esther Brouwer-van Vliet, Bert Bultema en Margot Kwakernaak belijdenis gedaan en Bert werd ook gedoopt. De andere deelnemers uit de Hervormde Gemeente waren: Kees den Hartog, Johan Eikelenboom, Johan en Nynke Maaijen, en Peter en Monny Biemans. 

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum.
 
 
Appostel app Appostel app
geplaatst: 21 oktober 2020

De nieuwe Appostel app is de vervanger van de Kerkgeld app, Klik hier voor meer informatie.

 
Aangescherpte coronamaatregelen Aangescherpte coronamaatregelen
geplaatst: 6 oktober 2020


Ongetwijfeld hebt u de afgelopen dagen in het nieuws gehoord dat er uitgebreid overleg is geweest tussen de overheid en de vertegenwoordigers van kerkgenootschappen. Er zijn nieuwe beperkende maatregelen voor de kerken, bedoeld om te voorkomen dat het aantal besmettingen verder toeneemt. Met pijn in het hart, maar overtuigd van het belang van deze dringende adviezen, adviseert de Protestantse Kerk in Nederland aan alle gemeenten deze richtlijnen van de overheid ter harte te nemen. De maatregelen die gisteren zijn ingegaan hebben betrekking op de kerkdiensten in oktober, en komen bovenop de al geldende maatregelen van reserveren, handen ontsmetten, wegblijven als u klachten hebt, enz.
lees meer »
 
Foto's overstapviering Foto's overstapviering
geplaatst: 6 oktober 2020Foto's van de overstapviering kunt u bekijken in ons fotoalbum.
 
Foto's start van het jeugdwerkseizoen Foto's start van het jeugdwerkseizoen
geplaatst: 28 september 2020

Beste gemeenteleden,

Hier kunt u de foto's bekijken die zaterdagmiddag 26 september jl. gemaakt zijn tijdens de startactiviteiten van het jeugdwerk.
 
Reserveren plaatsen kerkdiensten Reserveren plaatsen kerkdiensten
geplaatst: 28 juni 2020


‘Wennen doet het eigenlijk niet’
Het hoeft niet verkeerd te zijn dat dingen anders gaan dan we gewend zijn; het kan een verfrissende ervaring zijn. Maar wennen doet het eigenlijk niet dat je bijvoorbeeld niet naast elkaar mag zitten en een plaats toegewezen krijgt. Regelmatig staan we net iets te dicht bij elkaar, hoe goed je ook probeert op te letten. Misschien is het maar goed ook, dat het niet went. Dan blijven we opletten en houden we elkaar scherp. U bent van harte welkom om de dienst in levenden lijve mee te beleven. Wel verzoeken wij u om niet te komen als u klachten heeft of als u net terug bent uit een risicogebied. U kunt dan de dienst online volgen. Heeft u vragen, hulp nodig of speciaal verzoek, schroom niet om contact op te nemen. Met elkaar vinden we vast een oplossing.
 
Reserveren kan op drie manieren:
1. via het online reserveringssysteem en dit heeft de voorkeur, klik hier om online te reserveren 
2. via een mail naar scriba@protgemoudewater.nl 
3. of door de scriba te bellen: 0348 – 563163

Aanmelden kan vanaf woensdagmorgen voor de dienst van aankomende zondag. En bij de scriba uiterlijk tot zaterdag 17.00 uur.

Om spreiding van aankomst te bereiken wordt gewerkt met tijdsloten (09.00-09.10 uur; 09.10-09.20 uur; 09.20-09.30 uur). Als u zich heeft aangemeld, krijgt u een bevestiging.
 
Kerkcollecten overmaken via iDEAL of de Apostel app Kerkcollecten overmaken via iDEAL of de Apostel app
geplaatst: 26 april 2020

Klik hier om uw kerkcollecten via iDEAL over te maken of via de Apostel app die u kunt installeren op tablet of smartphone. Namens de betrokken instanties hartelijk dank voor uw gaven.
 
Veilige Kerk Veilige Kerk
geplaatst: 5 november 2019


De commissie Veilige kerk is erg blij om te kunnen melden dat ze er in is geslaagd twee vertrouwenspersonen te vinden.
Het betreft vanuit de gemeente PGO Dhr. Cor van Dijk en van buiten de PGO Mw. M.W.E. Dötsch, huisarts te Oudewater.

We wensen hen veel succes toe bij de uitvoering van hun taak.

Voor meer infomatie ga naar de Veilige Kerk pagina.
 
Digitaal loket Digitaal loket
Aan dit loket kunt u:
- collectebonnen bestellen en direct betalen
- algemene gift doen
- bijdrage overmaken voor de solidariteitskas
- bijdrage overmaken voor de KerkTV, ZWO, 
  bloemencommissie en andere doelen

Betalingen kunt u doen met iDeal. Vertrouwd en wel net zo makkelijk!

Naar het digitale loket   
 
Project Hoop Project Hoop
geplaatst: 10 februari 2019

Stichting Hoop is het nieuwe project van de ZWO/KiA commissie.

Na een aantal jaren succesvol de organisatie Mercy Ships financieel te hebben ondersteund was de commissie toe aan een nieuwe uitdaging.

Er is gekozen voor Stichting Hoop die in 2016 is opgericht door een aantal Oudewaternaren. Deze stichting zet zich in voor kansarme kinderen in de sloppenwijken van Oeganda. Voor meer informatie over dit mooie initiatief ga dan hier naar de website van deze Stichting.
lees meer »