Week 6; 28 maart - 3 april: De doden begraven
27 mrt 2021 Week 6; 28 maart - 3 april: De doden begraven
geplaatst: 27 maart 2021Bij de liturgische schikking in de kerk op zondag 28 maart: “Respect hebben voor de overledenen, de doden begraven, het leven gedenken. Woorden die bij elkaar horen. In de vazen op de ronde spiegel plaatsen we paarse tulpen, paars is de kleur van reflectie en gedenken. De tulp het symbool dat we eerder gebruikten om het gebed te symboliseren, past ook mooi bij deze thematiek. De verbinding tussen de vaasjes wordt gelegd door hedera als herinnering aan leven”.

‘Toen de zon was ondergegaan dolf ik een graf en begroef ik het lijk’: Tobit 2: 7. Dit is de aangedragen tekst: “We zorgen voor de doden, omdat we zorg dragen voor elkaar tot het einde. Ieder leven is van waarde. Ieder leven wordt gezien. We noemen iemands naam en geven hem of haar een plek. We spreken de hoop uit dat de dood niet het einde is. We geven het lichaam terug aan de aarde, waar het wacht. Net als een zaadje, is het in rust tot het tijd is om te ontkiemen in een nieuw leven.

De weekactie vastenkaart is: volwassenen: Steek een kaarsje aan voor een bekende overledenen of voor mensen die wereldwijd zijn omgekomen door honger of geweld. Kids: Ken je iemand die is gestorven? Brand een kaarsje en denk aan hem of haar. 
Veel inspiratie gewenst door de werken van barmhartigheid en het project ‘Zuid-Afrika ‘ik ben er voor jou’ - een toekomst voor kansarme kinderen’ waar we voor sparen. Klik hier om uw bijdrage via iDEAL over te maken
 
terug