Teken de petitie brand kamp Moria
14 sep 2020 Teken de petitie brand kamp Moria
Dit is ook ons probleem. Deze ramp is niet in 1 nacht ontstaan, en juist daarom moeten we zijn heel Europa nu samen onze verantwoordelijkheid nemen. Moria is het product van ons Europese immigratiebeleid. En deze regering weigert nog steeds, zelfs voor de meest precaire groep, duurzame hulp.
Laat deze verschrikkelijke ramp een wake up call zijn. Laat dit het moment zijn waarop Nederland 500 weeskinderen een veilige plek geeft in Nederland en samen met de rest van Europa humanitaire hulp, opvang en een toekomst geeft aan de 13.000 ontheemde vluchtelingen van Moria.
Wat kunnen wij doen?
Dit is een oproep aan de politiek om nu te handelen. Premier Rutte en zijn kabinet moeten zelf het voortouw nemen bij de opvang van de 500 kinderen, ruimhartig investeren in humanitaire hulp en gaan samenwerken met de andere regeringen in Europa. Wij kunnen hen onder druk zetten. In verschillende Europese landen doen burgers oproepen zoals deze. Laat je horen. Door deze petitie te tekenen, hulporganisaties te steunen en samen de politiek te overtuigen dat we nu verantwoordelijkheid moeten nemen.

Wij leven mee met alle mensen daar in Moria. Dat er voor hen een menswaardig bestaan mag komen
terug