Schoenendoosactie 2018 komt eraan!
29 okt 2018 Schoenendoosactie 2018 komt eraan!
Kom je ook naar de Opwarmavond van 8 november? Het belooft een interessante avond te worden met gastspreker Dick van Suilichem, directeur van GAiN. Dick gaat vertellen over zijn ervaringen met het vluchtelingenkamp Lesbos dat hij binnenkort nog bezoekt. Hij zal ons tevens uitleg geven over de werkwijze van GAiN, een hulpverleningsorganisatie, waaronder binnenkort onze Schoenendoosactie gaat vallen. Daarna kun je meedoen aan de rondleiding of de praktische klusjes. De Opwarmavond is van 19.30 tot 21.30 uur en deze vindt plaats in ons Verwerkingscentrum op de nieuwe locatie, Oostzee 14 in Woerden (pand rechts naast Windmolenkaas).Vanaf maandag 12 november tot en met vrijdag 30 november is ons Verwerkingscentrum iedere werkdag geopend. Van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur (op maandag tot 16.00 uur). Ook op woensdag- en donderdagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur.
We nodigen je heel graag uit om te komen helpen schoenendozen verzendklaar te maken. Dit kan samen met vrienden, collega’s of leden van de Kerkenraad, Diaconie, etc. We werken gezellig samen aan een grote tafel en het is echt heel dankbaar werk om te doen: het is een heel mooi idee dat als je klaar bent met het controleren van de doos, je weet dat de volgende die de doos openmaakt een kind in Lesbos of Sierra Leone is die daar heel blij van wordt. We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Kom je voor het eerst? Dan nemen we de tijd om je wegwijs te maken. Je kunt gewoon binnenlopen in het Verwerkingscentrum, maar een aanmelding via de site vinden wij wel handig. We hebben een nieuw aanmeldsysteem wat gemakkelijk en snel werkt. Op de site vind je verder informatie over parkeren.

Op dit moment hebben we nog genoeg plek voor maatschappelijke stagiaires. Lijkt je het leuk om bij ons stage te komen lopen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden, mail dan naar Helene Mooij (stagiaires.a4kwoerden@outlook.com) en ze informeert je graag verder. Of kijk op de vacaturebank van school.

We zijn nog op zoek naar meisjes zomer kleding (maat 116-146) en kleine spelletjes zoals domino en memorie. Deze en andere leuke, bruikbare spulletjes kun je inleveren gedurende de openingstijden (tot en met 28 november).

Vorig jaar hebben o.a. Sjaak de Groot en Cor van der Neut meegeholpen om de dozen te sorteren en verzendklaar te maken. Dankbaar werk.
Ook dit jaar gaan zij weer helpen en bij hen is meer informatie te krijgen. Ook afspreken om mee te rijden naar Woerden is goed mogelijk.
Sjaak de Groot   0348-563573.     Cor van der Neut   0348-563520.

Graag tot ziens!

Yvonne de Wit en Marly Engel
(vc.actie4kidswoerden@hotmail.com, www.actie4kids.nl/vc-woerden)
 
terug