Najaarszendingszondag 31 oktober 20
28 okt 2021 Najaarszendingszondag 31 oktober 20
2e collecte ‘Kerk in Actie op 31 oktober 2021’: Zending - Guatemala (Noord-Amerika)
Sterke en weerbare vrouwen
Opstaan tegen geweld en onrecht in Guatemala.
Ieder jaar volgen meer dan 700 vrouwen de cursussen en workshops van Cedepca. Het verandert hun leven en maakt hen weerbaar. Ze leren hoe ze hun zelfvertrouwen kunnen vergroten en hun conflicten kunnen oplossen zonder iemand te beschadigen. Ze begrijpen meer over communicatie en leren stereotypen, vooroordelen en discriminatie herkennen. Ze leren welke rechten ze hebben en hoe ze gelijkwaardig kunnen leven met respect voor verschillen.
Aura durfde haar man geen toestemming te vragen om naar bijeenkomsten van Cedepca te gaan. Hij dreigde haar te slaan. Maar na een tijdje leerde ze dat dit geen goede relatie is, maar een lijdensweg. Ze wilde vooruit komen, met of zonder hem. Aura vertelt: “Bij Cedepca leerde ik om mijn angst van me af te werpen. Ook mijn man is veranderd. Hij begrijpt nu dat een relatie bestaat uit vrede, liefde en begrip.”
Veel vrouwen die de cursussen volgen, zetten hun kennis weer in als vrijwilliger. Vijftig vrouwen werken vrijwillig als begeleider bij Cedepca.
Werkt u mee aan een kerk die opstaat tegen onrecht en geweld?
- 1 boekje ‘God wil niet dat vrouwen lijden onder geweld’ kost € 4

- een bijbelcursus volgen voor een vrouw kost € 100.
Uw bijdrage voor dit werk is welkom via de 2e collecte vandaag, 31 oktober 2021. Of maak uw gift over op NL 89 ABNA 0457 457 457, t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. sterke vrouwen Guatemala (Z9109213). Hartelijk dank!
Mer weten? Te lezen op: kerkinactie.nl//vrouweninguatemala.
 
terug