Het lied op andere lippen
17 nov 2016 Het lied op andere lippen
Het lied op andere lippen - Een leven in liederen
Predikant en organist Erick Versloot neemt ons mee op een ontdekkingsreis door het nieuwe Liedboek waarbij hij vooral aandacht schenkt aan de teksten van Sytze de Vries. Zoals Erick Versloot aangeeft: In zijn liederen reikt Sytze de Vries woorden aan voor alle levensfasen: van de wieg tot het graf, in ziekte en gezondheid, bij elkaar vinden en loslaten, rond komen en gaan.
Een regel uit een van zijn bekendste liederen, ‘Zolang wij ademhalen’, luidt: ‘Het lied op andere lippen / draagt mij dan door de nacht.’ Liederen vergezellen een mens op zijn levensreis, vooral op de hoogte- en dieptepunten daarvan. En als iemand zelf soms adem tekort komt, kunnen wij zingend elkaar op die weg begeleiden. Het maakt zingen tot een diaconale daad!
 Na enkele inleidende en meditatieve notities over zingen zal Erick Versloot ons aan de hand van een aantal liederen meenemen door de tijd. We krijgen letterlijk en figuurlijk een beeld van de dichter en zullen de geschiedenis van het ontstaan van een lied horen en soms ook welke geschiedenis een lied later in mensenlevens heeft geschreven. Zo zullen we met elkaar schatgraven naar parels in het liedboek.
En uiteraard zullen we een aantal liederen daarna ook met elkaar zingen onder begeleiding van Erick Versloot.
De avond staat gepland voor maandag 6 maart 2017 in de Ontmoetingskerk en de aanvang is 20:00 uur. De toegang is gratis.
 
terug