Hallo allemaal Hallo allemaal

Welkom
op de Jeugdpagina

 
Afscheid van de club Afscheid van de club
Geplaatst: 21 april 2022

Toen het bekend was dat ik met de club ging stoppen, begonnen de kinderen vragen te stellen zoals: ‘hoelang doe je al club Elles?’ En dan zei ik: al 100 jaar, want zo voelt het. Ik was ergens rond de 20 jaar toen ik ermee ben begonnen en in juni hoop ik 50 te worden. In de tussentijd ben ik wel even gestopt toen ik trouwde en kinderen kreeg, toen zij de clubleeftijd kregen begon het bij mij weer te kriebelen en heb ik het weer opgepakt. Mijn kinderen zijn inmiddels 21 en 18 jaar oud, en ook al zitten zij allang niet meer op club, ik wel. Tot woensdag 6 april jl., toen heb ik afscheid genomen van de club. Om 18:00 uur hebben we met elkaar gesmuld van patat op tafel en daarna kwamen de bingokaarten op tafel. Om het afscheid compleet te maken deden we als allerlaatst nog een nachtwacht en toen was het voorbij. Ik ben niet met lege handen naar huis gegaan, ik ben enorm verwend. Al die jaren heb ik genoten van de gezellige gesprekken met de kinderen en ook de activiteiten die wel of niet in de smaak vielen, ik kijk er in ieder geval met een grote glimlach op terug. Gelukkig zijn er 2 moeders die het stokje van mij overgaan nemen, dus de club gaat gewoon door. Ik wens Corine en Leonie heel veel plezier bij de club!
Groet, Elles


 
 
Club Uitnodiging Seizoen 2020/2021 Club Uitnodiging Seizoen 2020/2021
Hallo jongens en meisjes van groep 4 t/m 8.
Vanaf woensdag 29 september gaan de clubs weer beginnen.
Jullie hebben de uitnodiging misschien al ontvangen, je kunt hem ook online bekijken:
 
 
Barbecue tieners Barbecue tieners

Ongeveer 20 tieners hebben op vrijdagavond 25 juni jl. genoten van een overheerlijke barbeque. Deze werd georganiseerd door de leiding van de Tienerdienst en Studio West.

 
Laatste clubavond, Happy Stones verstoppen Laatste clubavond, Happy Stones verstoppen
Afgelopen woensdagavond was de laatste club opkomst van dit seizoen. Een bijzonder seizoen. We zijn goed van start gegaan, maar helaas gooide corona in het nieuwe jaar roet in het eten. Daarom hadden we een buitenactiviteit bedacht om toch leuk af te kunnen sluiten. We hebben de kinderen begin maart gevraagd om thuis stenen te gaan versieren en om die mee te nemen. We zijn ze gaan verstoppen in het Veenweidepark. Het was prachtig weer en een gezellige afsluiting. Er zijn ook foto's gemaakt die kun je hier bekijken.
 
Verrassing van de club Verrassing van de club
Er is al weken geen club en zowel de leiding als de kinderen missen dat enorm. Om ze toch nog even te zien en te spreken hadden we een verrassing voor ze bedacht. Leuke tasjes met daarin de benodigdheden om slijm te maken, want dat doen de kinderen graag op club. En we zijn bij alle kinderen zo’n tasje wezen brengen. Ze waren allemaal blij verrast! En wij als leiding waren blij om hen weer even te zien…. De dagen erna volgde er foto’s en filmpjes hoe goed de slijm gelukt is. En hoe fijn kliederen kan zijn….     
                                                                      

klik hier voor een grotere afbeelding

Liz, Jesper en Saar hebben hun geklieder laten filmen, kijk maar:
Kijk hier naar het filmpje van Liz
Kijk hier naar het filmpje van Jesper
Kijk hier naar het filmpje van Saar

 
Uitnodiging opening jeugdwerk Uitnodiging opening jeugdwerk
 
Afsluiting van het catechese seizoen groep 8 Afsluiting van het catechese seizoen groep 8
Vorige week zijn Ria en Esther met hun catechese groep een ijsje wezen als afsluiting van het seizoen. Nog even een contactmoment met elkaar in deze rare tijd. 
 
 
Slotmiddag Jeugdwerk Slotmiddag Jeugdwerk


De slotmiddag die gepland stond voor 16 mei kan ook helaas niet doorgaan.....
 
Slijm maken op de club Slijm maken op de club
Het was woensdagavond 12 februari toen de grote droom van de clubkinderen uit kwam. We gingen namelijk slijm maken. Iedereen kreeg een potje foamklei en er stonden bussen scheerschuim over tafel verspreid. Nadat de mouwen opgestroopt waren kon het geklieder beginnen.... met de hulp van Marit, Lisette en Belinda is het allemaal goed gekomen en gingen de kinderen huiswaarts met een lekker potje slijm en de clubruimte blonk weer na een flinke poetsbeurt. 
 
lees meer »
 
Studio West on Tour Studio West on Tour
Vrijdagavond 21 februari zijn de jongeren van StudioWest samen met David en Tjabel naar de 'Teenzone Worship Experience 2020' in Zwijndrecht geweest. 


De Teenzone Worship Experience is een worshipavond speciaal gericht op tieners. De Teenzoneband, bekend van het tienerterrein van Opwekking, kijkt er ieder jaar weer naar uit om helemaal uit je plaat te gaan voor Jezus, maar om bovenal -samen met de tieners- God te ontmoeten, Hem te aanbidden en meer over Hem te leren. De Teenzone Worship Experience is daarnaast ook de plek om elkaar opnieuw te ontmoeten.

Het was een indrukwekkende avond.....


 
 
Studio West Studio West
Vrijdagavond 31 januari jl. was er weer een Studio West avond. 
We hebben het die avond over Kerk en regels gehad:
Gek van christelijke regels

Ook hebben we naar de getuigenis van Johan Toet geluisterd, een ex-crimineel die zich bekeerd heeft. 
Getuigenis Johan Toet

We hebben de avond afgesloten met een potje kaartje en lekker wat gedronken.
 
 
Ouderenmiddag Ouderenmiddag
Zaterdagmiddag 25 januari jl. was het dan zover, een gezellige middag voor de oudere mensen uit de gemeente, georganiseerd door de provider groep van de 2e klas die begeleid wordt door Dita. Na het welkomstwoord kwamen de vers gebakken cupcakes op tafel die eerst versierd mochten worden en daarna onder het genot van koffie en thee werden opgegeten. Daarna werd het tijd om met elkaar een spelletje te doen, zo werd er gesjoelt, mens erger je niet en een potje domino. Onder het genot van een wijntje/ advocaatje met een eitje of sausijzenbroodje wat geserveerd werd door de jongeren, werd er bingo gespeeld o.l.v. Chris, Isa en Julia. Na 17:00 uur werd de middag afgesloten en keerden de mensen met een boeketje van thee en chocolade weer huiswaarts. De organisatie moest nog wel even opruimen maar dat deden ze graag na zo'n geslaagde middag! 
 
Gameavond bij Studio West Gameavond bij Studio West
Naast een goed gesprek bij 'Studio West' is er ook tijd voor ontspanning d.m.v. bijvoorbeeld een gameavond. 
Een moderne gelijkenis van de barmhartige Samaritaan Een moderne gelijkenis van de barmhartige Samaritaan
Wat zal Jezus als hij nu zal leven ons vertellen, daar hebben de oudere kinderen het onlangs over gehad in de kinderkerk. Zo bedachten ze dus een moderne gelijkenis die ze in woord en beeld uitdrukken. Iemand helpen, ondanks dat diegene iets heeft, waar je terughoudend voor bent of iemand die niet terug zal helpen. Mensen, die wel helpen zoals de pestkop of deSamaritaan bijvoorbeeld. In het verhaal van de Samaritaan had je de priester en de Leviet, die de aangevallen man niet hielpen. In ons verhaal is het de lerares en het populaire meisje, die het meisje wat snel huilt, niet willen helpen. Maar het meisje wat graag iedereen pest, help het meisje wel. Zo maken we de wereld een stukje mooier, kijk verder dan wat je ziet en help elkaar. Dat is de boodschap van deze moderne gelijkenis.
1:

2:

3: Het huilende meisje zegt: ik ben mijn brood vergeten...

4: De juf is op haar rooster aan het kijken.

5: Ze is wel heel belangrijk hoor!

6:Juf, heeft u brood voor mij?

7: Nee, ik heb het veel te druk, ik moet op tijd in de volgende les zijn.

8: Niemand helpt het meisje, ze staat er helemaal alleen voor.

9: Het populaire meisje is druk met haar telefoon.

10: Die heeft ook geen tijd om haar te helpen.

11: Wat een raar meisje is het zeg... poeh!

12: Dan komt het gemene pestkind eraan.....

13: en heeft zin om eens lekker te gaan pesten...

14: Maar dan bedenkt ze zich en helpt het meisje.

15: Zo wil Jezus dat we zijn, net als de barmhartige Samaritaan.

16: De wereld wordt zoveel mooier als we elkaar helpen en lief zijn voor elkaar.

 
 
Kerstkaarten maken op de club Kerstkaarten maken op de club
Op de club hebben we onlangs kerstkaarten gemaakt voor volwassenen en kinderen uit onze gemeente die bijvoorbeeld oud en/of alleen zijn, ziek zijn of verdrietig.... maar ook voor kinderen en volwassenen die niet meer thuis kunnen wonen. De kinderen van de club hebben allemaal hun uiterste best gedaan om voor deze mensen een mooie  kaart te maken en we hopen daarom ook dat de mensen blij zijn met de kaarten. 
  
Catechese Catechese
Dit is de catechese groep van Esther Brouwer, 1e klassers van de middelbare school....

 
 
Herfst op het kerkplein Herfst op het kerkplein
Herfstpret met Marlou, Marit, Isa, Saar, Lynn en Noortje
 
Spelletjes avond op de club Spelletjes avond op de club
Tijdens de 2e clubavond van het seizoen hebben we spelletjes gedaan. Het was de bedoeling om zoveel mogelijk punten te scoren. Als je je punten gescoord had mocht je ze zelf op het scorebord schrijven...

MIKADO:

SJOELEN:

BLIKGOOIEN:

RING WERPEN:

PUNTEN OPSCHRIJVEN:

HET EIND TOTAAL:
 
1e clubavond van het seizoen 1e clubavond van het seizoen
De club is weer begonnen, met 18 enthousiaste kinderen hebben we de eerste avond de regen getrotseerd en zijn we lekker naar buiten gegaan. We hebben een spel gedaan, vrij gespeeld en natuurlijk Nachtwacht (in het bijna donker) We hopen op een leuk en gezellig seizoen!
 
CLUB NIEUWS! CLUB NIEUWS!
Welkom op Club!
We gaan weer beginnen op woensdag 2 oktober a.s. om 18:45 uur voor groep 4 t/m 8
lees meer »
 
Ben jij 16+ en heb jij wel zin in een goed gesprek?: Ben jij 16+ en heb jij wel zin in een goed gesprek?:
 
Hoe is het om niet goed te kunnen zien?

Hoe is het om niet goed te kunnen zien?
De club van groep 7 & 8 gingen ervaren hoe het is als je slechtziend bent. Het was best raar om dan iets te moeten lezen of schrijven of je eten te smeren...... 
 
lees meer »
 
Slijm maken op de club Slijm maken op de club
De vraag die regelmatig terug kwam bij de kinderen was: gaan we een keer slijm maken? Nou dat hebben we gedaan hoor! het was een hoop geklieder en geklodder maar we hebben het gedaan. De foto's spreken voor zich:


 
lees meer »
 
TIENERDIENST

TIENERDIENST
Zonder tegenbericht is er elke 1e zondag van de maand tienerdienst! De dienst wordt geleid door Robert-Jan, Helen en Charlotte. Iedereen die op de middelbareschool zit is van harte welkom! De tijden van de tienerdienst zijn gelijk aan de kerkdienst.
 
Jeugddienst 16 december Jeugddienst 16 december
Hoe fijn is het om thuis te komen en iedereen blij is dat je er weer bent. Zo kun je ook blij zijn om thuis te komen in Gods huis. Op zondagochtend 16 december hopen we dat je naar de jeugddienst komt die speciaal voorbereid is voor de tieners onder ons. 
 
 
Nieuwe Gespreksgroep 16+ vanaf 7 december a.s.

Nieuwe Gespreksgroep 16+ vanaf 7 december a.s.
Hallo 16 plusser,
Je hebt vast zo'n leuke uitnodiging bij je in de brievenbus gehad, zoniet dan bij deze de uitnodiging om een keer aan te schuiven bij de 16+ gespreksgroep. 
 
Filmpjes over wonderen Filmpjes over wonderen
De provider groep van Dita zijn kinderen uit de 1e en 2e klas van de middelbare school. Zij hebben filmpjes gemaakt over wonderen. Kijk en zie hoe leuk ze dat gedaan hebben. 
Dit filmpje gaat over het wonder van: De opstanding van Jezus  
Dit filmpje gaat over het wonder van: Het pad door zee waar Mozes met het volk Israël doorheen is gevlucht:
 
CLUB INFO

CLUB INFO
Zit je in groep 4,5 of 6 dan is er op woensdagavond club van 18:30-19:30 op:
16 en 30 januari, 13 februari, 6 en 20 maart en de laatste op    3 april 2019
Zit je in groep 7 of 8 dan is er op woensdagavond club van 19:00-20:00 op:
9 en 23 januari, 6 en 20 februari, 13 en 27 maart en de laatste op 10 april 2019
Heb je een vraag dan kun je contact opnemen met:
Elles Rietveld voor groep 4,5 en 6:
                         ellesrietveld@hotmail.com - 0613651719 
Judith Verwey voor groep 7 en 8:
                           judithverwey@gmail.com - 0640146355

We zijn al met een leuke groep kinderen gestart in september maar je bent altijd welkom om eens te komen kijken en mee te doen. Ook mag je altijd een vriendje of een vriendinnetje meenemen...

 
 
Groepsfoto club groep 3,4 & 5

Groepsfoto club groep 3,4 & 5
 
Kookworkshop

roeren, snijden, bakken en braden......
Kookworkshop
Zaterdag 10 november aan het einde van de middag verzamelden 15 jongeren zich voor de kookworkshop. Nadat ze in tweetallen een recept hadden uitgekozen zijn ze naar de EMTE gegaan om de boodschappen te gaan kopen. 
lees meer »
 
Opening jeugdwerkseizoen 2018/ 2019 Opening jeugdwerkseizoen 2018/ 2019
Tijdens het startweekend was ook de opening van het jeugdwerkseizoen. Dertig kinderen van 4-12 jaar en twintig jongeren 12+ hebben meegedaan. 
lees meer »