Collecte 11 maart Collecte 11 maart
Geplaatst: 10 maart 2018
Collecte Binnenlands Diaconaat zondag 11 maart 2018: Sociale Supermarkt Almere
De protestantse gemeente  Almere vraagt steun voor een vernieuwende aanpak om armoede effectief te bestrijden. Zo heeft de diaconie het voedselloket omgebouwd naar een 'Sociale supermarkt'. In plaats van een standaard voedselpakket kunnen klanten met een pasje zelf voedsel uitzoeken en 'kopen'. Zodat het beter aansluit bij hun behoefte en gezinsgrootte.
De kerken runnen daarnaast ook een kledingloket en een meubel- en witgoedloket voor mensen voor wie ook de kringloopwinkel te duur is. Jaarlijks helpt de kerk hiermee tussen de 1.300 en 1.500 mensen uit Almere.
De kerken  hebben alle activiteiten onlangs ondergebracht in één pand. Dat is efficiënter en vriendelijker voor de klanten.
Met de opbrengst van deze collecte hopen zij de verdere inrichting van het nieuwe pand en het runnen van de sociale supermarkt mogelijk te maken.
 
U kunt dit werk ook steunen door uw bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer 'D 050122' of doneer online.
terug