Laatste dag van de Adventsslinger 2021 Laatste dag van de Adventsslinger 2021
Geplaatst: 21 december 2021
Week 4 van de Adventsslinger 2021, Oftewel een kaartenslinger, hangt ook in de kerkzaal.
Nog geen week meer te gaan en het is Kerst. De kaartenslinger raakt al aardig vol. Alweer 21 kaartjes verder en zondag 19 december hangt het kaartje nummer 22 er aan met het verhaal van het vierde en laatste kind. Dunia,11 jaar en zij komt uit Gaza. Waar zij om moeten huilen, maar ook om moeten lachen? Dat is op de volgende kaartjes van deze week te lezen. Ook gelezen welke hulp Kerk in Actie biedt buiten Europa aan vluchtelingen in het magazine “Geef licht’ - een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland? Is het niet mogelijk om een kaartenslinger zelf te maken, dan kan je toch op de hoogte blijven. Lees de teksten op de voor- én achterkant van de kaartjes in de bijlage van dit magazine ‘Geef licht’. De informatie van Kerk in Actie over vluchtelingen wereldwijd is zo te volgen tussen Advent en Kerst. De ZWO/KiA-commissie.


Week 3 van de adventsslinger 2021, oftewel een kaartenslinger, hangt ook in de kerkzaal.
  

We zijn alweer halverwege, 14 kaartjes verder, die opgehangen zijn aan de kaartenslinger. Zondag 12 december, hangt het kaartje nummer 15 met het verhaal van Asif, geboren in Afghanistan, er aan. Wat zijn verhaal is en zijn dromen is deze week te lezen op de volgende kaartjes. Ook de mooie gedichten op de achterkant van diverse kaartjes de afgelopen week gelezen? Dit naast de informatie over hoeveel vluchtelingen er wereldwijd op drift zijn? Nog meer informatie is te lezen in het magazine “Geef licht’ - een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Is het niet mogelijk om een kaartenslinger te maken, dan kan je toch op de hoogte blijven. Door elke dag de tekst te lezen in de bijlage ‘do it yourself’ van het magazine ‘Geef licht’. Teksten staan op de voor- én achterkant van een kaartje. Volg zo met deze kaartenslinger tussen Advent en Kerst de aangereikte informatie.
De ZWO/KiA-commissie.


Week 2 van de adventsslinger 2021, oftewel een kaartenslinger, hangt ook in de kerkzaal.
Vorige week zondag is het eerste kaartje opgehangen aan de kaartenslinger. Op zondag 5 december hangen de kaartjes van de afgelopen week er ook aan. Daarop was op de voorkant te lezen wat Ibrahim allemaal is overkomen, naast wat zijn dromen zijn. Op de achterkant staat informatie, een gebed/gedicht. Zondag 5 december vertelt Ilana uit Afghanistan haar verhaal kaartje nummer 8.
In het magazine “Geef licht’ - een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland - , die de PGO-gemeenteleden inmiddels in huis hebben, is te lezen over de situatie  van de vluchtelingenkinderen en hoe wij hen kunnen helpen.
Is het niet mogelijk om een kaartenslinger te maken, dan kan je toch op de hoogte blijven. Door elke dag de tekst te lezen in het magazine ‘Geef licht’, die staat op de voor- én achterkant van een kaartje. Leest u/ lees jij ook elke dag mee met deze kaartenslinger tussen Advent en Kerst? De ZWO/KiA-commissie.

Geplaatst: 25 november 2021
Week 1 van de Adventsslinger 2021, oftewel een kaartenslinger, hangt ook in de kerkzaal.

In de vorige Ontmoeting werd deze kaartenslinger al aangekondigd. Eind deze week zal het magazine “Geef licht’ - een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland - samen met de nieuwe Ontmoeting bij ieder woonadres bezorgd worden. Op zondag 28 november, 1e Advent, wordt het eerste kaartje aan de lijn opgehangen. Ibrahim, één van de kinderen van de slinger, vertelt zijn aangrijpende verhaal. Ilana, Asif en Dunia zullen in de loop van de volgende weken aan het woord komen. Door elke dag een nieuw kaartje aan de slinger te hangen, leer je de vier kinderen op een bijzondere manier. Is het niet mogelijk om een kaartenslinger te maken, dan kan je toch op de hoogte blijven. Door elke dag de tekst in het magazine ‘Geef licht’, die staat op de voor- én achterkant van een kaartje, te lezen. Gaat u/ ga jij zo al lezende mee met deze kaartenslinger tussen Advent en Kerst?
De ZWO/KiA-commissie.
terug