40dagentijd 17 februari – 3 april 2021 “Ik ben er voor jou” zeven keer barmhartigheid
13 feb 2021 40dagentijd 17 februari – 3 april 2021 “Ik ben er voor jou” zeven keer barmhartigheid
Vanaf zondag 14 februari zal er telkens op de nieuwsbrief een stukje staan, aangereikt door Kerk in Actie, over de 40dagentijd, het liturgisch bloemschikken, de vastenkaart en het doel waar we voor gaan sparen.
Tevens komt er in onze Ontmoeting van maart 2021 een overzicht met welke activiteiten er aangeboden worden.

Het project waarvoor we gaan sparen deze periode is: Zuid-Afrika ‘ik ben er voor jou’ - een toekomst voor kansarme kinderen. Veel zwarte jongeren in de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria groeien op in gewelddadige wijken en gebroken gezinnen. De helft maakt de middelbare school niet al en 40% van de jongeren tussen 15 en 34 is werkloos. Kerk in Actie ondersteunt een organisatie die hen helpt met huiswerkbegeleiding en persoonlijke gesprekken. Er worden ook jongerenkampen georganiseerd. Zo leren jongeren sociale en creatieve vaardigheden waardoor ze weerbaarder worden en kans maken op een beter leven.

Zo inspireert Hij ons tot op de dag van vandaag. Als ultieme daad van goedheid gaf Hij zijn leven en stond Hij op uit de dood. De hoop die dat geeft, geven we door: door barmhartig te zijn en goed te doen. Samen zijn we de kerk in actie. Doe mee!

U kunt hier via iDEAL uw bijdrage overmaken.
terug