maandag 27 maart 2023

Zin in film: The Duke

Datum: 
 maandag 27 maart 2023
Tijdstip: 
 19:30
Locatie: 
 Ontmoetingskerk
Prijs: 
 € 5,00

Verenigd Koninkrijk 2020. Komedie van Roger Michell. 95 minuten. Met o.a. Jim Broadbent, Helen Mirren, Heather Craney, Stephen Rashbrook en James Wilby.

In 1961 stal Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur, Goya’s portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. In zijn losgeldbrieven schreef Burton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee zou instemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen. Pas 50 jaar later zou de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden. Een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redde. Naar een waargebeurde geschiedenis. “Geestig en ontroerend schelmenverhaal”, (NRC), “Een warm verhaal over een man met een gouden hart” (Film Magazine)

Aanvang 19.30 uur In Oudewater in de Ontmoetingskerk, Westsingel 2. VOORAF AANMELDEN NOODZAKELIJK bij: jannieboing@kaijen.net of via telefoonnummer 565242 Entree € 5,00 per persoon per avond. Alle films worden vertoond op groot scherm, met Nederlandse ondertiteling. Begeleiding: Jos van Hulsen. Zin in Film is een initiatief van Pax Christiparochie Kamerik, Meije-Zegveld, Oudewater en Woerden.

terug