Laatste nieuws Laatste nieuws

Nieuwsfeit melden

 
Toelichting Avondmaal collecte zondag 21 oktober Toelichting Avondmaal collecte zondag 21 oktober

geplaatst: 17 oktober 2018

De Avondmaal collecte van zondag 21 oktober 2018  is bestemd voor Stichting INLIA
 
Stichting INLIA (Internationaal Netwerk van Lokale Initiatieven met Asielzoekers) is een in 1988 opgerichte netwerkorganisatie van en voor geloofsgemeenschappen die asielzoekers en vluchtelingen in nood helpen.
Zij  zetten zich in voor dakloze asielzoekers, vreemdelingen die niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien, vluchtelingen bedreigd met uitzetting, gezinnen die door vreemdelingenbewaring of uitzetting uit elkaar gehaald dreigen te worden, alleenstaande jongere asielzoekers die op straat terecht komen en mensen met medische problemen die grote moeite hebben toegang tot de noodzakelijke medische zorg te krijgen. INLIA ondersteunt deze mensen naar een betere toekomst en een menswaardig bestaan. Voor haar werk is INLIA afhankelijk van donaties en giften.
De tweede collecte op 21 oktober 2018 als we het H. Avondmaal vieren is bestemd voor Stichting INLIA.
Van harte aanbevolen!

 
Doleantie in Oudewater Doleantie in Oudewater

geplaatst: 17 oktober 2018

Er is een interessant artikel verschenen over ds. W.F.A. Winckel en de doleantie te Oudewater (1886 - 1893). 

 
Zin in film Zin in film

geplaatst: 14 oktober 2018
Petit Paysan
Vertoning: Maandag 29 oktober

Frankrijk, 2017, Drama, 90 minuten, geregisseerd door Hubert Charuel, met Swann Arlaud, Sara Giraudeau en Isabelle Candelier.

Pierre, dertig jaar en pas afgestudeerd aan de landbouwschool, houdt melkkoeien. Wanneer in Frankrijk de eerste tekenen van de gekke koeien-ziekte opduiken, ontdekt hij dat één van zijn koeien besmet is. Hij kan zich er niet mee verzoenen dat hij zijn koeien hierdoor kwijt zal raken en gaat tot het uiterste om ze te redden. Maar op die manier raakt hij meer en meer geïsoleerd...

Een daverende debuutfilm” (NRC)
 

 

lees meer »
 
Benefietconcert Benefietconcert

gewijzigd: 14 oktober 2018

Van het benefietconcert is een video opname gemaakt die hier bekeken kan worden.


                   

 
Reisverslag Burkina Faso Reisverslag Burkina Faso

geplaatst: 12 oktober 2018
Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen als de werkgroep afgereisd is naar Burkina Faso? Schrijf dan hier in voor het ontvangen van de reisverslagen per mail. 


   De deelnemers


De groep vertrekt op 6 november en komt weer terug op 20 november.

 
Giro 555 in actie voor slachtoffers Sulawesi.

Giro 555 in actie voor slachtoffers Sulawesi.

geplaatst: 5 oktober 2018

De samenwerkende hulporganisaties zijn begin oktober 2018 een Nationale Actie voor de slachtoffers van de aardbevingen en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi gestart. De ramp heeft tot nu toe aan 1200 mensen het leven gekost, bijna 50.000 mensen zijn ontheemd en tot 1,5 miljoen mensen getroffen. Verwacht wordt dat het aantal slachtoffers nog verder stijgt, omdat veel gebieden nu nog niet toegankelijk zijn. De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 roepen iedereen in Nederland op om in actie te komen voor de slachtoffers in Indonesië.
 
Ook binnen de PGO willen we uiteraard aan deze oproep gehoor geven. Achter in de kerk zal op de zondagen 14, 21 en 28 oktober een bus staan waar u uw gift in kunt doen.
Samen in actie voor Sulawesi!

 
Muziek Kerk en Israël viering

Muziek Kerk en Israël viering

geplaatst: 7 oktober 2018

Ook zo genoten van de mooie muziek die te beluisteren was in de Kerk en Israël viering?

Nog een keer beluisteren, dat kan, klik op de link:

“Avinu, Malkenu” door Barbara Streisand

“Eli, Eli” door Ofir Ben Shitrit

 

 
Werkvakantie Burkina Faso. Het is bijna zover! Werkvakantie Burkina Faso. Het is bijna zover!

geplaatst: 27 september 2018

De datum van vertrek in november nadert met rasse schreden. Wat was het gezellig bij de kraam op de Monumentendag. Ook de spontane actie van Jaap met zijn druiven. De pompoen, geschonken door Helma en Gijs, die 34,60 kilo woog, bracht een mooi bedrag op.Dan de mooie opbrengst van de diaconale dag, die wij mochten ontvangen. Hartelijk dank!! De teller staat nu op meer dan € 14.000,00. Wat kan het bedrag nog doen verhogen? De flessenactie bij de Emté én bij de Jumbo.
 

 
Peiling herinrichting Kerkzaal Peiling herinrichting Kerkzaal

geplaatst: 26 september 2018 

De Kerkenraad wil graag de mening van de gemeente peilen m.b.t. de herinrichting van de kerkzaal,en weten wat uw voorkeur is. 

Ook al heeft u eerder een reactie gegeven, u moet nogmaals uw duidelijke 1e voorkeur aangeven.

Ga hier naar het formulier om uw keuze kenbaar te maken.

Bedankt voor het invullen

 
Digitaal loket Digitaal loket

Aan dit loket kunt u:
- collectebonnen bestellen en direct betalen
- algemene gift doen
- bijdrage overmaken voor de solidariteitskas
- bijdrage overmaken voor de KerkTV, Burkina Faso, ZWO, 
  bloemencommissie en andere doelen

Betalingen kunt u doen met iDeal. Vertrouwd en wel net zo makkelijk!

Naar het digitale loket   

 
Werkvakantie Burkina Faso 2018 Werkvakantie Burkina Faso 2018

geplaatst: 29 augustus 2018

De 14 Burkina Faso-gangers,
Anja van Bemmel, Elsbeth Barnard, Helma Hoogendoorn, Mieke en Peter Schippers, Dorie en Rien v.d. Stok, Ton Boere, Rineke Bode, Ied van Baren, Wilma Jansen, Marian Kasbergen én Gijke en Jaap de Wit merken dat de datum van vertrek in november in zicht komt.

Dat zien we niet alleen aan de stand van de thermometer, want zowel de opbrengst van het Heksenfestijn, de Megarun, de collectes in Zwammerdam en Nieuwveen en niet te vergeten de cheque van € 1000 van de Wereldwinkel Oudewater,hebben een mooi bedrag opgeleverd.De teller staat nu ruim € 12.000,00, maar we gaan voor € 14.000,00.

Ook is het te zien aan de activiteiten die nog op stapel staan.

Hier zullen we aanwezig zijn:
- zaterdag 8 september van 10:00 tot 16:00 uur de kraam op Monumentendag
- zaterdag 15 september om 16:30 uur een bingo op de diaconale dag
- zondagmiddag 14 oktober 15.00 uur een benefietconcert:

Daarnaast loopt de flessenactie bij de Emté nog en ook in de maanden september/oktober is er de flessenactie bij de Jumbo. Dank aan allen die ons, op welke manier dan ook, een (financieel) warm hart toedragen!
 
Misschien zien we u/jou tijdens één van deze activiteiten?!
 

 
Duizend euro voor project in Burkina Faso Duizend euro voor project in Burkina Faso

geplaatst: 18 augustus 2018

Ieder jaar rond haar verjaardag probeert de Wereldwinkel Oudewater een passend cadeau uit te delen aan een project in de Derde Wereld. Dit jaar is gekozen voor een kleinschalig project in Burkina Faso dat past bij Oudewater.

Het project vangt vrouwen en mannen op die door de lokale bevolking als heks worden aangemerkt, van tovenarij worden beschuldigd en worden verstoten. Zij probeert de vrouwen actief en nuttig bezig te houden in en rondom het centrum. Door bijvoorbeeld het verbouwen van groente en het maken van zeep. Deze producten kunnen dan op de lokale markt verkocht worden. Begin november vertrekken 14 mensen uit Oudewater naar het opvangcentrum om te helpen bij de bouw van vier slaap- en woonvertrekken. Daarnaast ondersteunen zij de vrouwen in het aanleren van nieuwe activiteiten zoals leren omgaan met de naaimachine en breien en zullen zij helpen in de moestuin.

bron:ZenderstreeknieuwsDe thermometer wijst mede dankzij deze gift al ruim boven de € 12.000 aan!  

 

 
Collectebonnen bestellen Collectebonnen bestellen

 
Mannenweekend Eifel Mannenweekend Eifel

Bijjgewerkt: 18 juli 2018
Voor wie:
Voor mannen vanaf 25 jaar die het leuk vinden om met elkaar te gaan fietsen, wandelen, BBQ-en en met elkaar te praten over de bijbel, kerk en alles wat daar bij komt kijken. 
Andere gemeenteleden leren kennen, zowel op sportief gebied als geestelijk.
Dit alles onder een gemoedelijke sfeer, samen uit samen thuis.
Onze eigen Dominee Raymond de Hoop gaat mee voor het geestelijke gedeelte.
Cees den Butter zorgt voor de catering en Tjabel Nieuwenhuizen zal zorgen voor begeleiding bij de fietsroutes en de wandelroutes. Tjabel zal tevens zorgen voor een racefiets of Mountainbike  als je er zelf geen eentje hebt.

Er is grote belangstelling voor dit weekend en inmddels is het maximum aantal deelnemers bereikt. Bij belangstelling kan u eventueel op een wachtlijst worden geplaatst voor het geval dat er een plaats vrijkomt..

lees meer »
 
Kinderen nemen voor eerst deel aan het Avondmaal Kinderen nemen voor eerst deel aan het Avondmaal

Geplaatst: 5 juni 2018

Zondag 3 juni was het dan eindelijk zo ver. Verschillende kinderen keken er naar uit om ook mee te mogen doen met het avondmaal. Deze keer was het voor Saar, Lynn, Liz, Stef, Maud, Melanie en Jesper een bijzondere dag. 


In de week voor het avondmaal hebben we met elkaar en de ouders gesproken over de betekenis van het avondmaal en de kinderen vonden het best spannend. De dominee vertelde erover en had een 'werkboekje' gemaakt en we zongen met elkaar een lied. Vervolgens hebben we samen met Elsbeth ook geoefend voor deze bijzondere dag.

Fijn om dit met elkaar te mogen vieren. Geniet van de mooie foto's.

Vanwege de AVG regelgeving heeft u voor het bekijken van de foto's toegang nodig tot het beveiligde gedeelte van de website. Zie procedure 'aanvragen gebruikersnaam' elders op deze pagina. Aanvraag is maar éénmaal nodig en daarna heeft u onbeperkt toegang. .

 
Presentatie/kerkTV opname gemeentevergadering Presentatie/kerkTV opname gemeentevergadering

geplaatst: 25 februari 2018

Hier is de presentatie te vinden zoals die gegeven is door Raymond de Hoop en Bas Vliegenthart

Van de gemeentevergadering is een kerkTV opname gemaakt die hier nog eens kan worden bekeken..

De kerkenraad is zeer content met de opkomst en de positieve reacties uit de gemeente op de voorgestelde plannen.kerkzaal - variant 'pleinvorm'kerkzaal - variant 'halve cirkel'

 

lees meer »
 
Werkvakantie Burkina Faso

Werkvakantie Burkina Faso

bijgewerkt: 14 september 2017

Enige tijd geleden is een klein groepje begonnen om te proberen een groep volwassenen bij elkaar te krijgen waarmee we op werkvakantie kunnen gaan.
En we hebben al een aantal enthousiaste mensen, mannen en vrouwen,  bij elkaar!! Maar er kunnen er nog meer bij.

Het plan is om in november 2018 twee weken lang met “Samenwerkvakanties” op reis te gaan. Dit is een kleine organisatie onder leiding van Nanda ter Steege. De reis gaat naar Burkina Faso in Afrika. Nanda is in die regio opgegroeid, kent het land, de mensen en heeft er veel contacten.
In maart is Nanda daar geweest en heeft een project uitgekozen dat wel heel toepasselijk is voor ons uit Oudewater

Ga voor meer up-to-date informatie naar de speciale Burkino Faso pagina

 

lees meer »
 
De Bijbel-App De Bijbel-App

7 oktober 2016

’n Paar weken terug geïntroduceerd en vorige en deze week al gebruikt, boeiend om zo naar de zondag toe te werken en met een tekst bezig te zijn: Aan het begin van de week wordt de tekst voor die zondag doorgegeven, en je wordt uitgenodigd erop te reageren. Dat hoeft niet diepgravend en diepzinnig, gewoon, wat komt bij je op. Heb je geen zin te reageren, weet je niets, dan reageer je niet. Wie belangstelling heeft, geeft zich op door een
mailtje naar me te sturen met zijn of haar 06-nummer, en dan wordt je toegevoegd. Doe mee en laat je gedachten over de tekst van de zondag weten. Het helpt de predikant ook zijn gedachten voor de dienst te vormen. Stuur een mailtje naar: .