Zondag 8 augustus: In vakantietijd vragen we het vaker: waar ga je heen? En hoe ga je er naar toe? Zondag 8 augustus: In vakantietijd vragen we het vaker: waar ga je heen? En hoe ga je er naar toe?
Hallo meisjes en jongens,

In vakantietijd vragen we het vaker: waar ga je heen? En hoe ga je er naar toe? En met wie?
In de verwerking horen we van Jezus en waar hij naar toe ging. En bij het knutselwerkje lopen de voeten vanzelf! Nieuwsgierig? Kijk maar verder.
Meestal weten we van te voren, waar we naar toe gaan, en hoe we gaan en met wie. Maar in ons leven weten we niet altijd van te voren waar we naar toe gaan. In het verhaal weten de mensen ook niet, waar Jezus naar toe gaat. En hoe? Luister maar naar het verhaal:

Waar is Jezus? Sprakeloos staat een groep mensen bij het water. Ze kijken naar de golven, die rustig op het strand af komen. Een aangelegde boot klotst zachtjes tegen de kant. Ze kijken naar een vogel, die rondjes vliegt boven het meer. En ze denken allemaal hetzelfde: Wat is hier gebeurd? Waar is Jezus? Gisteren waren ze hier met vijfduizend mensen. Jezus brak brood en vis, er was voor iedereen genoeg. Een wonder! Daarna hebben ze gezien hoe de leerlingen van Jezus in de boot gingen. Jezus zelf bleef hier. En er was maar een boot. Dat weten ze zeker. Hoe kan het dan dat hij er nu niet meer is? Na een tijd doorbreekt iemand de stilte. ‘Ik wil naar de overkant’, zegt een vrouw. ‘Ik wil zien of het mogelijk is dat… of Jezus misschien…’ Ze maakt haar zin niet af. Dat hoeft ook niet, want iedereen denkt hetzelfde. Kan het zijn dat Jezus over het water naar de overkant gegaan is? Als even later een paar boten in de buurt aanleggen, vragen de mensen of ze mee mogen varen naar de overkant. Terwijl de wind in de zeilen blaast, kijken ze naar de plek waar ze vandaan komen en waar ze naartoe gaan. Veel te ver om te zwemmen, dat is duidelijk. Bovendien: het stormde afgelopen nacht. Ook met een boot was het bijna onmogelijk om over te steken. Zou Jezus toch naar de overkant zijn gegaan? Als ze aan de overkant uit de boot stappen, zien ze hem meteen. ‘Rabbi!’ roepen ze. ‘Meester, Jezus! Hoe komt u hier?’ ‘Waarom zoeken jullie mij?’ antwoordt Jezus. ‘Zoek je mij omdat je honger hebt? Laat ik je dit vertellen: dat wonder van brood en vis, dat deed ik niet alleen om jullie buik te vullen. Ik deed het om je hart te vullen en je verstand. Het was een teken. Een teken van Gods koninkrijk. Ik hoop dat jullie daarnaar zoeken. Zoek niet naar iets dat je buik vult, terwijl je later alsnog weer honger krijgt. Ik hoop dat je zoekt naar iets dat je leven vult. Voor altijd.’

Met welke dingen vult Jezus ons hart en ons verstand? Is dat niet geloof, hoop en liefde?
En nu weer die eerste vraag: waar ga je naar toe, in je leven? En hoe? En met wie? Daar bedoel ik niet mee je vakantie. Nee, wat ga je later worden? En hoe ga je worden? En met wie? Vertrouw op Jezus! Hij gaat met je mee, je leven lang.  En als je Zijn weg volgt, krijg je geloof, hoop en liefde in overvloed.

We hebben een puzzel (klik hier) en een leuk knutselwerkje. Het knutselwerkje lijken wel de voetstappen van Jezus, die met je mee gaat. Je geeft het een duwtje en de voeten lopen vanzelf! Helemaal grappig als je het van een heuveltje laat aflopen. Veel plezier!

Wat heb je nodig? Een blikje of een rol. Een kartonnetje, 2 stokjes en een rietje.
Teken je voeten na op een kartonnetje. Knip het uit en plak het vast met plakband op een stokje. Versier je voeten. Doe een half rietje door het andere gedeelte van het stokje en plak dit vast aan een blikje(die aan 2 kanten open is) of een rolletje. De andere voet aan de andere kant van het blikje en rolletje. De ene hoog en de andere voet laag geplakt. En dan geef je het een duwtje en dan hollen de voetjes vanzelf verder. Kijk maar naar de foto en het filmpje (duurt even).

Veel plezier! 
terug