Zondag 5 juli: Hier vind je rust Zondag 5 juli: Hier vind je rust
Hallo allemaal,
Nog twee weken naar school en dan lekker vakantie.... of je nu thuis blijft of ergens naar toe gaat, we hopen dat de zon schijnt en dat je dan je mooie zonnebril op kan zetten.....

Het gesprek:
Laat een zonnebril zien en vertel dat je die opzet als je op vakantie bent, op een plek waar je tot rust komt. Waar komen de kinderen tot rust? Wat doen ze dan het liefst? Iets dat rustig is? Of bewegen ze juist liever? Het Bijbelverhaal van vandaag gaat over tot rust komen, Jezus zegt dat hij er altijd zal zijn voor mensen die moe zijn, voor wie het tegen zit in het leven. Bij Hem mag iedereen tot rust komen.
Creatief:
Op vakantie draag je vaak een zonnebril. De kinderen maken een zonnebril, waarmee ze laten zien wat hun favoriete plek is om op vakantie te zijn en tot rust te komen. Knip uit een vel stevig papier een zonnebril . Laat de kinderen een gekleurd vel papier kiezen, bijvoorbeeld blauw voor water, groen voor bos of wei, geel voor strand, grijs voor bergen en plak daar de bril op. In de glazen van de bril tekenen de kinderen wat ze zien, als ze daar zijn.
Werkblad brillen


Veel succes vandaag met de kinderverwerking thuis, zien we jullie volgende week weer aan tafel boven bij de kinderkerk?, wat fijn dat het weer mag!! Heel graag tot dan!
Groetjes van Marleen
 
terug