Zondag 30 augustus: Wat helpt? Zondag 30 augustus: Wat helpt?

Hallo jongens en meisjes, hoe vinden jullie het dat de vakantie al voorbij is? Ging het te snel of zien jullie toch wel weer uit naar school en je schoolkameraadjes? Misschien is het wel weer lekker om naar school te gaan, je sport of andere hobby’s weer op te pakken. Voor de kinderen die vandaag thuis blijven en mee doen aan de kinderkerk hebben wij een verhaaltje en een werkje geplaatst. De kinderen in de kerk gaan met hetzelfde werkje en verhaal aan de gang.
Vandaag gaat het over vertrouwen in jezelf hebben, je wilt bijvoorbeeld zo graag goed zijn in voetbal maar je twijfelt te veel aan je eigen manier of je durft het gewoon niet. Hoe kan je jezelf daarbij helpen? Is er een manier om je beter te laten voelen en dat je meer zelfvertrouwen krijgt? Wie weet lukt het je om dan te scoren! Wat zal dat fijn zijn!
In het verhaal gaat het ook over vertrouwen, Er wordt een zieke jongen bij Jezus gebracht. Zijn leerlingen hebben al geprobeerd hem te genezen, maar dat is niet gelukt. Jezus geneest de jongen! Waarom vertrouwden Jezus leerlingen niet op zichzelf, ze hadden toch veel geleerd van hun Meester? Veel succes vandaag, laten jullie eens een keer zien wat er thuis gemaakt is, we plaatsen het op de website dat iedereen het kan zien, dat lijkt ons leuk.

Het werkje voor groep 1 en groep 2
Op het werkblad voor groep 1 staat een legpuzzel van de zieke jongen. Hij is verward en door elkaar gehaald. Geloven de kinderen dat ze de puzzel kunnen oplossen? Voor groep 2 is er een woordenwegstreeppuzzel.
De oplossing is: geloof als een klein zaadje om bergen te verzetten

Groetjes van Ingrid en Marleen
 
terug