Zondag 2 augustus: Meer dan genoeg Zondag 2 augustus: Meer dan genoeg

Vandaag gaat het over delen. Er is gebeurt iets heel moois als we delen. Je geeft iets weg en dan wordt er blij van als je iemand een plezier doet. Soms deel je geld, soms aandacht, een snoepje en soms ....tijd.

Nu hebben we vakantie en we hebben heel veel tijd. Laten we die tijd delen! Met wie? En hoe? Wordt je er blij van? Probeer het maar! Ik leg je straks uit hoe.

Jezus vraagt ons ook om te delen. Bijvoorbeeld in de vertelling van de vijf broden en twee vissen

En dat delen van tijd in de vakantie? Je kunt een spel maken (of nog veel beter, samen een spel maken). Ik leg het je uit hoe. Spelen met je vaste vriendjes of vriendinnetjes kan misschien nu niet. Met iemand, die je niet zo goed kent, proberen? Spannend? Wie weet, wordt het heel gezellig. En wordt de ander er ook heel blij van. Probeer het maar.

Dit spel kan je overal spelen. Hang het aan de deur, aan een stoel, in de douche of lekker buiten. Kijk maar naar de foto's. Je kunt plastic bekertjes gebruiken of emmertjes of een hele grote emmer.
 

1.Pak een groot vel karton/plastic/doos en maak er gaatjes in. Telkens 2 gaatjes bij elkaar.
2. Rijg een draadje door de gaatjes zo groot als je bakje of bekertje en knoop het achter vast.
3. Hang je bakje of bekertje in het touwtje.
4. Maak bovenin 2 gaten en rijg daar een touwtje door, zodat je het op kan hangen.
5. Versier het gezellig en zet er punten bij. En spelen maar!
 

Heb je geen karton of plastic, zoals in het voorbeeld. Geen punt, bel 0623-381076 en dan kan je het bij mij ophalen. Veel plezier!

Greet Zondag

terug