Zondag 28 februari: Tussen hemel en aarde Zondag 28 februari: Tussen hemel en aarde
Hallo kinderen,

We missen jullie wel hoor. We kijken er naar uit om jullie weer te zien. Dat uitkijken naar weer naar school of de kerk te gaan doen jullie vast ook. Wat duurt het lang he.
Over uitkijken gesproken. Zijn jullie wel een op een hele hoge berg of een hoge toren geweest? En je zo uitkijkt over het land eromheen. Zo mooi, zo ver als je dan kan kijken.
Vandaag gaan we een verhaal horen over een plek die nog heel veel hoger is. Over een plek tussen hemel en aarde. Daar ontmoet Jezus twee bijzondere mensen. En ze horen een stem, de stem van God. Weet je nog, toen Jezus gedoopt werd hoorden ze ook die stem. En nu weer. Hoe zou dat zijn? Hoe zou dat klinken? En hoe zou de hemel zijn?  Laten we het verhaal eens lezen of  luisteren.  
De kleren van Jezus worden glanzend, net zoals bij Mozes, toen hij de berg op was geweest. Zou het zo mooi zijn bij God? We kunnen het nu niet zien, maar we kunnen er wel aan denken en op vertrouwen. We kunnen een werkje maken, waar we de grijze vlakken rondom Jezus uitprikken en  er doorzichtig papier of cellofaan of vetgemaakt papier achter plakken. Als je er dan een lichtje achter doet, lijkt het net alsof Jezus straalt.
Heb je geen printer, dan heb ik een tip: open de afbeelding op je laptop of computer, leg een papier tegen het beeldscherm en trek de tekening over, wat door het papier heen schijnt. Probeer het maar.
Ook hebben we een puzzel.

Veel plezier en hopelijk tot gauw
Groetjes
Greet Zondag

 
terug