Zondag 23 mei 'Pinksteren' : Ik zie het aan je! Zondag 23 mei 'Pinksteren' : Ik zie het aan je!
Beste jongens en meisjes,

Vorige week donderdag was het Hemelvaartdag, Jezus steeg toen op naar de hemel en beloofde zijn leerlingen dat zij de Heilige Geest zouden ontvangen.
Vandaag is het 1e Pinksterdag en zond Jezus de Heilige Geest naar de aarde om ons tot steun te zijn.
Je kunt de Heilige Geest niet zien. Hij is onzichtbaar, net als de wind. Hij is zoals een schijnwerper bij een oud kerkgebouw. Als het ‘s avonds donker is, verlicht die grote lamp het gebouw, zodat het er prachtig uit ziet. Zo schijnt de Heilige Geest Zijn licht op de Heere Jezus. Je ontdekt dat je Hem nodig hebt en leert de Heere Jezus vertrouwen en volgen. Dat is wat de Heilige Geest het liefste doet. Lees of luister hier het verhaal.Werkblad 1
Met het werkblad maken de kinderen een feestelijke slinger.
Werkwijze: Knip de figuren uit en rijg ze aan een lint of draad. Let op de volgorde zoals afgebeeld op het werkblad. Rijg eventueel kraaltjes tussen de plaatjes en onderaan een belletje.
Nodig: kleurpotloden, stiften, pennen, scharen, draad of lint; eventueel kraaltjes en een belletje.

Werkblad 2
Het is een kleurrijk feest in de straten van Jeruzalem. Een ratjetoe aan talen is er te horen in de straten. Het werkblad geeft een sfeerimpressie.
Werkwijze: Op het werkblad staan 5 verschillende codes. Met 4 van deze codes is een zin opgesteld. De kinderen ontcijferen deze en lezen 4 zinnen.
Tip: Voor snelle werkers en kinderen die een uitdaging kunnen gebruiken, zijn er nog 2 opdrachten:
1) Een code onder aan het werkblad is niet gebruikt. Daarmee maakt een kind op een leeg papiertje zelf een zin. Welke zin bedenk jij over Pinksteren? Geef jouw zin door aan je schoudermaatje. Kan die het ontcijferen?
2) Er staat een zin geschreven in hoofdletters, in het Nederlands. Bij deze zin staat geen code. Bedenk je er zelf een code bij? Gebruik voor elk woord in de zin een van de codes op het werkblad (dus alle 5 door elkaar), of bedenk een hele nieuwe codetaal.
Nodig: kleurpotloden, (gel)stiften, pennen, (lijntjes)papier voor eigen codetekst

(Oplossing: Wij komen van het eiland Kreta; wij komen uit de grote stad Rome zelf; de woestijn van Arabië, daar wonen wij; wij komen uit het oosten.)
 
terug