Zondag 22 november: Een woord dat nooit verdwijnt Zondag 22 november: Een woord dat nooit verdwijnt
Hoi jongens en meisjes!

Vandaag is een bijzondere dag.
Weet je waarom?
Ik zal het uitleggen.

Vandaag is de laatste zondag van het kerkelijk jaar, dan is er alweer een jaar voorbij.
Je zou denken dat het einde van het jaar pas volgende maand is, 31 december, dan vieren we oud en nieuw, dat klopt ook maar in de kerk is dat vandaag.
En dat betekent dat we vandaag in de kerk alle namen gaan opnoemen van de mensen die afgelopen jaar zijn overleden, we denken even aan deze mensen en we steken een kaarsje aan. Je kan ook aan iemand denken die al eerder is overleden, bijvoorbeeld je oma of opa, broertje, zusje, tante, oom of gewoon aan iemand die je kende.
De laatste zondag van het jaar betekent ook dat het volgende week dus de eerste zondag van het nieuwe jaar is en dan vieren we ook het eerste advent en leven we naar kerst toe en gaan we de komst van Jezus vieren.

Vandaag gaat het verhaal over Matheus, luister/lees maar:

Soms gebeurt er wel eens iets wat je heel spannend vind, bijvoorbeeld dat je naar de tandarts moet omdat je een gaatje hebt, of dat je altijd samen met je beste vriendje/vriendinnetje naar school fietst maar nu moet je alleen omdat ze ziek is, of je moet naar een andere school en moet nieuwe vriendjes maken dat is natuurlijk heel lastig en spannend.
In het verhaal zegt Jezus tegen Mattheus: Denk aan mij, juist als je bang bent! 
In het verhaal lees je dat Mattheus veel geld vraagt van de mensen, zodat hij lekker rijk wordt. Maar toch voelde hij zich niet fijn. Nadat hij alles had achtergelaten en Jezus ging volgen voelde hij zich wel heel fijn! Hij was nooit meer bang. Door Jezus ontdekte hij dat liefde veel belangrijker is dan geld.
Op het werkblad staan allemaal muntjes, kleur ze mooi in, knip ze uit en rijg ze aan een draad dan heb je een mooie armband.

Gebed
Goede God,
Veel dingen gaan voorbij:
een spannend spel,
een leuke film,
een mooie dag.
Vakanties gaan voorbij,
aren gaan voorbij.
En zelfs de mensen gaan voorbij.
Maar U gaat niet voorbij.
U bent de God die er was,
die er is en die er zijn zal.
Daarom bidden wij U:
Houd ons vast bij al die dingen die voorbij gaan.
Wees bij ons, God.
Vandaag en alle dagen.
Amen.


 
terug