Zondag 20 juni: Hij weet het Zondag 20 juni: Hij weet het
We beginnen vandaag met het verhaal wat je kan lezen of luisteren

Wat een mooi verhaal weer van Jezus, die ons eigenlijk vertelt dat het niet uit maakt wie je bent, waar je woont of je rijk of arm bent of wat dan ook, je mag omgaan met wie je wilt, zoals Hij de Samaritaanse vrouw aansprak.
Gesprekje met je ouders/ opa en/of oma, broer/zus, vriend/vriendin: ‘Jezus zegt tegen de Samaritaanse vrouw: “Ik weet wie je bent en ik weet wat je doet. Ik weet wat je nodig hebt.” Als Jezus dat tegen jou zou zeggen, wat zou hij dan weten?’ Denk daar maar eens over na. Praat er maar eens over met elkaar: ‘Wie ben je? Wat doe je? Wat heb je nodig?
Een andere vraag zou kunnen zijn: wie kent jou het allerbeste? Wie weet het als je moe of verdrietig bent, of juist heel blij. Naar wie ga je toe als je iets heel fijns of belangrijks wilt vertellen. Hoe is dat?? Misschien vind je het niet zo leuk of makkelijk om erover te praten. Het is ook lastig, wie ben je nou eigenlijk en wat doe ik dan. Soms is het leuker om het via een spelletje te doen en ontdekt je ineens heel veel leuke dingen van jezelf en van een andere.
Spel: Speel ‘Ik weet, ik weet, wat jij niet weet’. Bedenk een weetje over zichzelf dat anderen misschien niet weten. Bijvoorbeeld dat je slaapt in een FC Twente-pyjama. Je mag een tip geven aan de ander, bijvoorbeeld: ‘het heeft te maken met de nacht.’ En er mogen vragen gesteld worden en het raden als ze het denken te weten.
Ook kan je het werkblad gebruiken om te ontdekken wie je bent:
Ben je een echte knutselaar??? Knutsel lekker de Samaritaanse vrouw die naar de andere mensen toe rent om te vertellen dat Jezus er is en hen kent.
 
terug