Zondag 18 juli: Met je neus uit de boeken Zondag 18 juli: Met je neus uit de boeken
Hallo jongens en meisjes,

Joepie! het is zomervakantie, 6 weken lang niet naar school of clubje.... lekker uitslapen en misschien wel lekker op vakantie of een dagje uit. Heel veel plezier gewenst.

WELK VERHAAL LEZEN of LUISTEREN WE? Jezus is in gesprek met ‘Bijbelgeleerden’: mensen die veel weten van de heilige Schriften. Zij vinden dat de woorden en daden van Jezus niet passen bij wat in de wet van Mozes geschreven staat. Maar Jezus zegt dat wat hij doet juist de vervulling is van wat Mozes gezegd heeft.

WAT VOORAF GING: Bij het bad van Betzata zat een man al achtendertig jaar te wachten op genezing. Jezus heeft hem op een sabbat beter gemaakt. Toen joodse mensen daar kritiek op hadden, antwoordde Jezus dat zijn Vader onophoudelijk werkt en dat hij

Werkblad 1 Op het werkblad voor jonge kinderen vinden we een puzzelplaat van het verhaal. Knip de delen uit. Leg ze goed en plak ze op. Kleur de plaat. Nodig: kleurpotloden, stiften, scharen, lijm, extra A4 papier

Werkblad 2 De schriftgeleerden weten veel uit de boeken. Dat is heel goed. Wat heb jij gelezen en/of geleerd uit een boek? Vertel erover. Zijn er ook dingen die je niet kunt leren uit een boek? Teken wat jij hebt gelezen/geleerd maar nu ook zou willen dóen. Iets ervaren is een andere manier van leren. Bedenk het samen. Teken het in op het droedelblad: de kinderen tekenen wat zij graag zouden willen doen van wat zij in een boek hebben gelezen/geleerd Nodig: kleurpotloden, stiften. Nodig: kleurpotloden, stiften.
terug