Zondag 17 januari: Het is zover Zondag 17 januari: Het is zover
WELK VERHAAL LEZEN WE?
Jezus is op een bruiloft in Kana. Als de wijn op is, vraagt hij de bedienden om zes grote vaten met water te vullen. Het water verandert in wijn

Voor we beginnen willen we graag dit lied luisteren: Sela - Breng ons samen

Verhaal voor de onderbouw: kijk en luister
Of je leest het verhaal

LIed: Beste voor het laatst bewaard van Elly en RikkertVerhaal voor de bovenbouw: kijk en luister
Of je leest het verhaal

Jezus is op een bruiloft in Kana. Als de wijn op is, vraagt hij de bedienden om zes grote vaten met water te vullen. Het water verandert in wijn. In dit feest van de liefde is er allereerst de liefde tussen twee geliefden en in diepere zin ook de liefde van God voor de mensen. Het is een verrassend feest waar niets is wat het lijkt. Hoe proeft dat eigenlijk, de liefde?

Werkblad 1: Op het werkblad staat een wijnvat met een motieven patroon. Kleur het zo mooi mogelijk in. Wil je laten zien hoe mooi het is geworden? Stuur je foto naar Martine den Butter.

Werkblad 2: Eerst was er de smaak van water, later de smaak van wijn. Maar hoe smaakt de liefde eigenlijk? Ieder maakt zijn eigen wijnetiket voor de ‘wijn van de liefde’. Werkwijze: Kruis de rijke smaken aan, die in jouw ogen bij liefde horen. Tip: vraag thuis een lege wijnfles zonder etiket. Plak je eigengemaakte etiket erop.
terug