Zondag 16 augustus: Kruimels van het Koninkrijk Zondag 16 augustus: Kruimels van het Koninkrijk
Hallo jongens en meisjes!

Hebben jullie wel eens een keer iets mee gemaakt waarbij je iets heel erg nodig had, maar papa en mama of de meester of juf luisteren maar niet? En als ze luisteren, willen ze niet doen wat je juist écht nodig hebt. Kun je een voorbeeld noemen? Wat doe je dan om te zorgen dat je toch krijgen wat je nodig hebt?
In het verhaal vandaag wil Jezus niet luisteren naar een vrouw die hem echt nodig heeft. Maar ze geeft niet op!
  
  Gesprek na het verhaal:

Eerst wilde Jezus de vrouw niet helpen, dat was toch wel een beetje raar,vind je niet? wat vindt jij daarvan?Hoe komt het denk jij, waardoor deed Jezus de vrouw uiteindelijk toch hielp? Het koninkrijk van God is er eigenlijk toch voor iedereen? Het maakt voor God niet uit waar je vandaan komt of hoe je eruit ziet.
Het werkje:
Op het basisblad staan de kinderen en een kind met blanco hoofd, dit hoofd gaat het kind zelf invullen.
Op blad twee staan allemaal blanco hoofdjes die over de kinderen verdeeld kunnen worden. Op zich kan het hoofd gewoon ingetekend worden op het basisblad maar omdat ik draad wilde gebruiken voor het haar heb ik voor de zekerheid het hoofd ingetekend en beplakt op het tweede blad zodat ik die daarna uit kon knippen en op het basisblad kon plakken.
-Kleur het basisblad in
-Teken een hoofdje in op blad twee en maak jezelf, of bedenk iemand waarvan jij vindt dat die echt mee moet in de kring van Gods gezin
-Knip het hoofdje uit en plak het met met lijm op het basisblad over het blanco hoofdje heen.

Als je op deze link klikt: voorbeeld werkje zie je hoe het eruit kan komen te zien.

Veel plezier!

Groeten van Carolien


 
terug