Zondag 15 augustus: Het verhaal gaat dit keer over brood uit de hemel. Zondag 15 augustus: Het verhaal gaat dit keer over brood uit de hemel.
Ha jongens en meisjes.

Wat leuk dat jullie weer een kijkje nemen op de Kinderkerkpagina van onze kerk. Genieten jullie ook zo van de vakantie?? Zijn jullie al weg geweest? Of misschien ga je nog even weg of lekker dagjes uit?? Geniet er lekker van.

Voor deze zondag heb ik weer wat voorbereid voor jullie. Het verhaal gaat dit keer over brood uit de hemel. Een van de vele wonderen van Jezus. Mensen vragen zich ook heel vaak af wie Jezus is.
Als mensen aan jou vragen wie ben jij?  Wat voor antwoord geef jij dan??? Waarschijnlijk zeg je dan hoe je heet, waar je woont, hoe oud je bent, wat je hobby’s zijn enz enz.

Heel veel mensen hebben ook aan Jezus gevraagd wie Hij is en dan geeft Hij de volgende antwoorden:
- Ik ben het brood dat leven geeft
- Ik ben het licht voor de wereld
- Ik ben de deur
- Ik ben de goede herder
- Ik ben de opstanding en het leven
- Ik ben de de weg, de waarheid en het leven
- Ik ben de ware wijnstok
Jezus zegt niet zijn Naam, Het zijn verschillende beelden die over Hem gaan, maar ook over de wereld. Over wat hij voor ons en de wereld betekend.
Wat een bijzondere man is het toch vind je ook niet.  De mensen in Troostwijk vinden dat ook, hoewel… ze willen het toch eerst zien voordat ze het geloven. Lees het verhaal maar.

Verhaal: Een wonder in Troostwijk
Er gebeurt nooit zoveel bijzonders, in het kleine stadje Troostwijk. De vissers gaan ’s ochtends vroeg naar het meer en verkopen hun vis later op de markt. Er wordt gewerkt en gepraat, gerust en gelachen. Maar vandaag is er iets bijzonders. Jezus vertelt over God en veel mensen komen luisteren. ‘Rabbi’, zeggen ze, ‘meester, kunt u een wonder doen? Lang geleden maakte Israël ook een wonder mee, toen ze met Mozes door de woestijn trokken. Er kwam brood uit de hemel, de mensen konden het zo oprapen. Kunt u ook zoiets doen? Dan kunnen wij in u geloven!’ Jezus kijkt omhoog. De mensen kijken vol spanning met hem mee. Zou er nu brood uit de hemel komen? Zou dat echt kunnen: zo’n wonder, gewoon hier in Troostwijk? Maar er komt geen brood. Jezus wijst naar boven: ‘Mijn Vader’, zegt hij. ‘Mijn Vader, díe geeft mensen wat ze nodig hebben. Je denkt toch niet dat Mozes voor dat wonder gezorgd heeft? Dat heeft God gedaan. En nu doet God het weer, want Hij heeft mij gestuurd. Ik ben het brood dat leven geeft.’ Verbaasd kijken de mensen naar Jezus. Wat bedoelt hij? ‘Om te leven heb je brood nodig’, legt Jezus. ‘Om écht te leven, eeuwig te leven, heb je mij nodig. Geloof dat. Daarvoor heeft de Vader mij gestuurd.’ De mensen uit Troostwijk luisteren goed naar Jezus. Hier willen ze meer over weten!

Verwerking:
Broodhappen: knoop een stukje brood aan een touw en vraag of je vader of moeder het hoog hangt, Kan jij het brood uit de lucht happen????
Knutselen: Maak een plaatsnaambord voor Troostwijk (met daaronder in kleine letters oorspronkelijk Kafarnaum, betekend stad of dorp van troost). Maak aan dit plaatsnamenbordje kaartjes met daarop teksten/ uitspraken die weergeven wat troost betekend voor jou.

Veel plezier weer!!
Groetjes Leonie
 
terug