Zondag 14 juni: Dit ga je doen Zondag 14 juni: Dit ga je doen
Hoi jongens en meiden, welkom op de website van de kinderkerk. Jullie zijn weer een week op school geweest, hopelijk duurt het niet meer lang voordat er weer echte kinderkerk komt.
 
Het verhaal gaat over het krijgen van een opdracht. Stel je voor: je bent op vakantie in Frankrijk. Je moeder wil graag dat je brood gaat kopen. Zo’n lekker vers stokbrood. Maar dat vindt je eng, stel je voor dat de mensen je niet begrijpen? Herkennen jullie dit? Moeten jullie ook wel eens iets doen, waarvan jullie denken dat je dat niet kunnen? Of heel spannend vinden? En deden jullie het toch? Moeder denkt dat je het kan. En dus ga je op pad. Hoewel het een lastige opdracht is, komt je toch met brood terug. In het verhaal van vandaag moeten de vrienden van Jezus op pad gaan. Lees maar verder:
           

We worden ook gevraagd om te helpen. Maak de wereld een beetje mooier. Hoe dan? Heb net zo als Jezus medelijden, maak mensen blij, die verdriet of zorgen hebben. Maak een mooie kaart voor een zieke of iemand die verdriet heeft. Voor opa of oma, die jullie al lang niet meer gezien hebben. Of een bedankje voor de juf, die zoveel werk gedaan heeft om jullie toch te laten leren in deze rare tijd.
Of dat wat uit maakt? Ja zeker, let maar op. Probeer deze opdracht te doen, je zult het zien.
 
Ik heb een foto van wat voorbeelden en uitleg hoe je een leuke kaart kan maken. 
 
Met vriendelijke groet,
Greet Zondag
terug