Welkom op de kinderkerk pagina Welkom op de kinderkerk pagina
 
Zondag 23 januari: Ken je mij? Zondag 23 januari: Ken je mij?
Geplaatst: 21 januari 2022

Hallo jongens en meisjes,

Leuk dat jullie weer meekijken online op de website van de kinderkerk. Hopelijk kunnen we elkaar snel weer in het echt zien in de kerk. Voor nu nog een keer online. Vandaag gaat het verhaal over hoe Jezus zijn leerlingen bij elkaar roept. Lees of luister maar mee.


Het werkblad vind je hier:
Hier zie je Nathaniël onder de vijgenboom. Je mag jezelf tekenen in het lege vak. Hoe kunnen we jou herkennen?

Groetjes van Ingrid
 
 
Zondag 16 januari: Het beste komt nog Zondag 16 januari: Het beste komt nog
Geplaatst: 13 januari 2021

Hallo jongens en meisjes.
Ook vandaag weer een verhaal en een werkje voor jullie op de website. Vandaag gaat het over feest, over een bijzonder feest. Wanneer is het voor jou feest? Of wanneer is er iets bijzonder, is vandaag bijzonder en waarom dan wel of niet?? Wat doe je als je iets bijzonder vindt? En wat doe je als er feest is?? Heb er maar eens over met iemand. In de bijbel staat een heel mooi, en ik denk ook wel voor de meeste, bekend verhaal over een heel bijzonder feest. Lees of luister je mee???

Nou dat was echt bijzonder, toch??? 

Heel vaak krijgen mensen aan het einde van een bruiloftsfeest een kaartje mee, vaak een bedankje van het bruidspaar. Als verwerking voor vandaag zit er ook een kaartje bij. Een feestelijk kaartje over een bijzonder dag vandaag. Kleur en mooi in en wie weet kan jij iemand blij maken met deze bijzonder mooie kaart.
Veel plezier en een fijne dag en week weer!!

Groetjes van Leonie
 
Zondag 9 januari: Wat is jou antwoord? Zondag 9 januari: Wat is jou antwoord?
Geplaatst: 8 januari 2022

Hoi jongens en meiden,
Deze extra lange kerstvakantie zit erop. Morgen mogen jullie weer naar school!
Volgens mij hebben de meesten van jullie er wel weer zin in, je vrienden en vriendinnen weer zien!
Veel plezier op school weer!

Vandaag gaat het verhaal over Johannes de Doper, de neef van Jezus. 
Sommige mensen uit Jeruzalem vinden hem maar een rare snuiter en komen bij hem langs om te zien en te vragen wat hij allemaal doet.
Luister naar het verhaal hoe Johannes de doper hiermee omgaat.

Na het verhaal kunnen jullie een spel spelen met de familie.
De priesters willen van Johannes weten wie hij is. Ze lijken hem uit te horen als bij een politieverhoor. Welk (ant)woord willen ze nu eigenlijk van hem horen?
Jullie doen een spel waarbij je je tegenspeler probeert een woord te laten zeggen. Is het moeilijk om iemand ‘uit te horen’?
Werkwijze: Print de kaartjes met de woorden uit, knip ze uit en deel ze uit onder elkaar. Zijn er meer personen dan kaartjes? Maak dan dubbele kaartjes.
Nodig: (kleur)potloden en scharen.
kijk hier voor het werkblad.
 
 
Zondag 2 januari: Weet jij het? Zondag 2 januari: Weet jij het?
Geplaatst: 1 januari 2022

Hallo jongens en meisjes!

Als eerste wens ik jullie allemaal een heel gelukkig nieuwjaar! 
Jammer dat we dat nu niet in het echt tegen elkaar kunnen zeggen, dan had ik jullie verhalen kunnen horen hoe jullie oud en nieuw hebben gevierd. Hopelijk kan dat heel snel weer!

Ik heb een vraag voor jullie: Waar leer je het meest?
Ik ga jullie een verhaaltje vertellen waarin het gaat over waar je iets geleerd hebt:

‘Professor Pieter Pluis is een nauwkeurige lezer. Hij onthoudt alles: niet alleen wat er in zijn boeken staat, maar ook wáár het staat. Je hoeft hem maar te vragen waar hij iets gelezen heeft en hij weet het meteen.
Informatie over het land Congo? Dat staat in zijn tweede kast, op de tweede plank van boven, in een zwart boek met witte letters. En de geschiedenis van Amsterdam? Derde kast, onderste plank.
Hij weet ook nog wanneer hij al zijn boeken gelezen heeft en waar hij toen was. Daarom doet Professor Pieter Pluis mee aan de wedstrijd ‘Waar heb je dat geleerd’. Hij weet zeker dat hij alle vragen zo kan beantwoorden.
“Vraag 1”, begint de leider van de wedstrijd. “Waar heb je leren schrijven?” Pieter Pluis weet het meteen: “Op basisschool de Wegwijzer, in groep 3 bij juf Marijke.”
“Vraag 2”, zegt de leider. “Waar heb je geleerd… dat regen nat is?” Pieter Pluis aarzelt. “Eh… buiten?” “Dat is te vaag”, vindt de leider.
“Vraag 3: Waar heb je geleerd dat bloemen lekker ruiken?” “Binnen”, antwoordt Pieter Pluis. “Bij de vaas op de keukentafel. Of toch buiten in het bos? Of nee… in de bloemenwinkel!” “Daar kunnen we niks mee”, antwoordt de leider.
Na de wedstrijd gaat Pieter Pluis teleurgesteld naar huis. Wat vergeet je toch van veel dingen waar je het geleerd hebt!’

Vandaag gaan jullie het verhaal van de wijzen uit het Oosten lezen of luisteren.
Daarna kunnen jullie een mooie kroon knutselen.

Veel plezier!

Groetjes van Carolien Brouwer
 
 
1e Kerstdag: Wat neem je mee? 1e Kerstdag: Wat neem je mee?
Hallo jongens en meisjes!
 
 Hoera het is kerstfeest, vandaag vieren we de geboorte van Jezus!  Lucas 2:1-20 Jezus wordt geboren in Betlehem. Maria wikkelt hem in doeken en legt hem in een voederbak, want in de herberg is geen plaats. Voor herders in het veld gaat de hemel open, zij horen een bijzonder bericht en gaan meteen op weg naar de stal.  

Tekst bij het aansteken van de kaarsen:
De nacht was plotseling voorbij voor herders in het veld.
Hier schijnt het licht voor u en mij, de wereld staat versteld.
Wie lichtjes in zijn ogen krijgt en zomaar liedjes zingt
is welkom in Gods koninkrijk en welkom bij dit kind.
 
Je kunt het kerstverhaal lezen of luisteren
 
Hou je van spelletjes? Misschien vind je dit Kerst ganzenbord leuk om te spelen?
Lekker onder het genot van een Kerstboom borrelplank of gezonde Kerstboom spiesjes die je zelf kunt maken.
 
Veel plezier ermee en eet smakelijk!
 
We wensen jullie hele fijne en gezellige Kerstdagen!
 
Groetjes, Leonie en Mirjam
 
Zondag 29 augustus: Wat kies jij? Zondag 29 augustus: Wat kies jij?
Hallo allemaal,
Het is alweer de laatste vakantiedag. Jullie mogen weer naar school morgen. Hopelijk hebben jullie een leuke vakantie gehad en hebben jullie weer zin om een nieuw schooljaar te starten.

Vandaag gaat het verhaal over Jezus in de Synagoge. Hij zit daar met zijn leerlingen: lees of luister maar mee

Wil jij ook bij Jezus horen? Dat mag, want als je in hem gelooft, dan hoor je er ook bij!!! 
Elke vlogger, blogger of andere ster heeft een fangroep. Bij Jezus lijkt het anders te gaan. De groep wordt kleiner. Hij houdt twaalf mensen over die bij hem willen blijven en met hem meegaan. Waaraan zouden ze te herkennen zijn? Waaraan herken je nu mensen die bij Jezus willen horen? Hoe zou jouw badge er uitzien als jij een fan/volger bent van Jezus? Ontwerp een badge. Een eigen logo of merchandise-artikel voor een volger van Jezus. Hier vind je de badge.

Veel plezier!
 
 
Zondag 22 augustus: Het wonder van Troostwijk Zondag 22 augustus: Het wonder van Troostwijk

Lieve kinderen,

Vandaag gaan we praten over de wonderen van Jezus, het verhaal over het brood uit de hemel, wat een mooi verhaal is dat en wat een groot wonder ook! Samen gaan we praten en kleuren over die wonderlijke gebeurtenissen van toen. Gebeuren er nu in je leven ook nog wel eens wonderlijke gebeurtenissen? Dat je je afvraagt hoe zoiets toch kon gebeuren? En of God daar soms iets mee te maken heeft? Ik ben benieuwd naar onze verhalen en heb er erg veel zin in om jullie weer te zien bij de kinderkerk!

op het doolhof zoeken jullie  het spoor naar de stad Troostwijk. Jezus is daar naartoe gegaan. Ook vele anderen zoeken Jezus daar op. Nodig: kleurpotloden, stiften.

Lieve groet van Marleen

 
Zondag 15 augustus: Het verhaal gaat dit keer over brood uit de hemel. Zondag 15 augustus: Het verhaal gaat dit keer over brood uit de hemel.
Ha jongens en meisjes.

Wat leuk dat jullie weer een kijkje nemen op de Kinderkerkpagina van onze kerk. Genieten jullie ook zo van de vakantie?? Zijn jullie al weg geweest? Of misschien ga je nog even weg of lekker dagjes uit?? Geniet er lekker van.

Voor deze zondag heb ik weer wat voorbereid voor jullie. Het verhaal gaat dit keer over brood uit de hemel. Een van de vele wonderen van Jezus. Mensen vragen zich ook heel vaak af wie Jezus is.
Als mensen aan jou vragen wie ben jij?  Wat voor antwoord geef jij dan??? Waarschijnlijk zeg je dan hoe je heet, waar je woont, hoe oud je bent, wat je hobby’s zijn enz enz.

Heel veel mensen hebben ook aan Jezus gevraagd wie Hij is en dan geeft Hij de volgende antwoorden:
- Ik ben het brood dat leven geeft
- Ik ben het licht voor de wereld
- Ik ben de deur
- Ik ben de goede herder
- Ik ben de opstanding en het leven
- Ik ben de de weg, de waarheid en het leven
- Ik ben de ware wijnstok
Jezus zegt niet zijn Naam, Het zijn verschillende beelden die over Hem gaan, maar ook over de wereld. Over wat hij voor ons en de wereld betekend.
Wat een bijzondere man is het toch vind je ook niet.  De mensen in Troostwijk vinden dat ook, hoewel… ze willen het toch eerst zien voordat ze het geloven. Lees het verhaal maar.

Verhaal: Een wonder in Troostwijk
Er gebeurt nooit zoveel bijzonders, in het kleine stadje Troostwijk. De vissers gaan ’s ochtends vroeg naar het meer en verkopen hun vis later op de markt. Er wordt gewerkt en gepraat, gerust en gelachen. Maar vandaag is er iets bijzonders. Jezus vertelt over God en veel mensen komen luisteren. ‘Rabbi’, zeggen ze, ‘meester, kunt u een wonder doen? Lang geleden maakte Israël ook een wonder mee, toen ze met Mozes door de woestijn trokken. Er kwam brood uit de hemel, de mensen konden het zo oprapen. Kunt u ook zoiets doen? Dan kunnen wij in u geloven!’ Jezus kijkt omhoog. De mensen kijken vol spanning met hem mee. Zou er nu brood uit de hemel komen? Zou dat echt kunnen: zo’n wonder, gewoon hier in Troostwijk? Maar er komt geen brood. Jezus wijst naar boven: ‘Mijn Vader’, zegt hij. ‘Mijn Vader, díe geeft mensen wat ze nodig hebben. Je denkt toch niet dat Mozes voor dat wonder gezorgd heeft? Dat heeft God gedaan. En nu doet God het weer, want Hij heeft mij gestuurd. Ik ben het brood dat leven geeft.’ Verbaasd kijken de mensen naar Jezus. Wat bedoelt hij? ‘Om te leven heb je brood nodig’, legt Jezus. ‘Om écht te leven, eeuwig te leven, heb je mij nodig. Geloof dat. Daarvoor heeft de Vader mij gestuurd.’ De mensen uit Troostwijk luisteren goed naar Jezus. Hier willen ze meer over weten!

Verwerking:
Broodhappen: knoop een stukje brood aan een touw en vraag of je vader of moeder het hoog hangt, Kan jij het brood uit de lucht happen????
Knutselen: Maak een plaatsnaambord voor Troostwijk (met daaronder in kleine letters oorspronkelijk Kafarnaum, betekend stad of dorp van troost). Maak aan dit plaatsnamenbordje kaartjes met daarop teksten/ uitspraken die weergeven wat troost betekend voor jou.

Veel plezier weer!!
Groetjes Leonie
 
 
Zondag 8 augustus: In vakantietijd vragen we het vaker: waar ga je heen? En hoe ga je er naar toe? Zondag 8 augustus: In vakantietijd vragen we het vaker: waar ga je heen? En hoe ga je er naar toe?
Hallo meisjes en jongens,

In vakantietijd vragen we het vaker: waar ga je heen? En hoe ga je er naar toe? En met wie?
In de verwerking horen we van Jezus en waar hij naar toe ging. En bij het knutselwerkje lopen de voeten vanzelf! Nieuwsgierig? Kijk maar verder.
Meestal weten we van te voren, waar we naar toe gaan, en hoe we gaan en met wie. Maar in ons leven weten we niet altijd van te voren waar we naar toe gaan. In het verhaal weten de mensen ook niet, waar Jezus naar toe gaat. En hoe? Luister maar naar het verhaal:

Waar is Jezus? Sprakeloos staat een groep mensen bij het water. Ze kijken naar de golven, die rustig op het strand af komen. Een aangelegde boot klotst zachtjes tegen de kant. Ze kijken naar een vogel, die rondjes vliegt boven het meer. En ze denken allemaal hetzelfde: Wat is hier gebeurd? Waar is Jezus? Gisteren waren ze hier met vijfduizend mensen. Jezus brak brood en vis, er was voor iedereen genoeg. Een wonder! Daarna hebben ze gezien hoe de leerlingen van Jezus in de boot gingen. Jezus zelf bleef hier. En er was maar een boot. Dat weten ze zeker. Hoe kan het dan dat hij er nu niet meer is? Na een tijd doorbreekt iemand de stilte. ‘Ik wil naar de overkant’, zegt een vrouw. ‘Ik wil zien of het mogelijk is dat… of Jezus misschien…’ Ze maakt haar zin niet af. Dat hoeft ook niet, want iedereen denkt hetzelfde. Kan het zijn dat Jezus over het water naar de overkant gegaan is? Als even later een paar boten in de buurt aanleggen, vragen de mensen of ze mee mogen varen naar de overkant. Terwijl de wind in de zeilen blaast, kijken ze naar de plek waar ze vandaan komen en waar ze naartoe gaan. Veel te ver om te zwemmen, dat is duidelijk. Bovendien: het stormde afgelopen nacht. Ook met een boot was het bijna onmogelijk om over te steken. Zou Jezus toch naar de overkant zijn gegaan? Als ze aan de overkant uit de boot stappen, zien ze hem meteen. ‘Rabbi!’ roepen ze. ‘Meester, Jezus! Hoe komt u hier?’ ‘Waarom zoeken jullie mij?’ antwoordt Jezus. ‘Zoek je mij omdat je honger hebt? Laat ik je dit vertellen: dat wonder van brood en vis, dat deed ik niet alleen om jullie buik te vullen. Ik deed het om je hart te vullen en je verstand. Het was een teken. Een teken van Gods koninkrijk. Ik hoop dat jullie daarnaar zoeken. Zoek niet naar iets dat je buik vult, terwijl je later alsnog weer honger krijgt. Ik hoop dat je zoekt naar iets dat je leven vult. Voor altijd.’

Met welke dingen vult Jezus ons hart en ons verstand? Is dat niet geloof, hoop en liefde?
En nu weer die eerste vraag: waar ga je naar toe, in je leven? En hoe? En met wie? Daar bedoel ik niet mee je vakantie. Nee, wat ga je later worden? En hoe ga je worden? En met wie? Vertrouw op Jezus! Hij gaat met je mee, je leven lang.  En als je Zijn weg volgt, krijg je geloof, hoop en liefde in overvloed.

We hebben een puzzel (klik hier) en een leuk knutselwerkje. Het knutselwerkje lijken wel de voetstappen van Jezus, die met je mee gaat. Je geeft het een duwtje en de voeten lopen vanzelf! Helemaal grappig als je het van een heuveltje laat aflopen. Veel plezier!

Wat heb je nodig? Een blikje of een rol. Een kartonnetje, 2 stokjes en een rietje.
Teken je voeten na op een kartonnetje. Knip het uit en plak het vast met plakband op een stokje. Versier je voeten. Doe een half rietje door het andere gedeelte van het stokje en plak dit vast aan een blikje(die aan 2 kanten open is) of een rolletje. De andere voet aan de andere kant van het blikje en rolletje. De ene hoog en de andere voet laag geplakt. En dan geef je het een duwtje en dan hollen de voetjes vanzelf verder. Kijk maar naar de foto en het filmpje (duurt even).

Veel plezier! 
 
Zondag 1 augustus: Wie gaat over het water? Zondag 1 augustus: Wie gaat over het water?
Hallo jongens en meisjes,

Het verhaal van vandaag gaat over water. Waar denk je aan bij het woord water?
We hebben natuurlijk allemaal de beelden op het journaal gezien van de overstromingen in Limburg, België en Duitsland! Dat was natuurlijk vreselijk, al die huizen die onder water stonden, mensen die zijn verdronken, aardverschuivingen en dat is natuurlijk niet alleen in ons land, op meerdere plekken in de wereld worden mensen overvallen door het water!
Je kan ook aan wat leukere dingen denken bij water : zwemmen, lekker lang douchen, een glas vol als je dorst hebt.
We hebben water nodig. Maar water kan ook heel onvoorspelbaar zijn. Ook in de verhalen in de Bijbel. Dan lijkt er maar één iemand te zijn die iets over dat water te zeggen heeft.
Wil je het verhaal liever luisteren? klik dan hier

Gebed
Goede God,
U gaat over het water,
U gaat over de zee.
U gaat over ons,
U gaat met ons mee.
Dank U wel!
Amen


Bij dit werkje mag je de kleurplaat eerst mooi in kleuren.
De ovaalvorm (1 grote en 2 kleintjes) mag je uitknippen
Schuif het plaklipje aan de ovaalvorm met de tekst erop door het open gat in de boot en plak het plaklipje aan de achterkant van de plaat vast.
Deze ovaalvorm met tekst moet het gat afdekken en dient als een soort luikje.
Plak nu de ovaal met de slapende Jezus achter het open gat in de boot.
Vastplakken aan de achterkant van de plaat zodat je, als je de ovaal met tekst naar voren klapt, Jezus ziet liggen terwijl Hij heerlijk slaapt tijdens de enorme storm.

 
 
Zondag 25 juli: Wil je nog meer? Zondag 25 juli: Wil je nog meer?
Hoi jongens en meisjes van de kinderkerk,

Hoe gaat het met jullie? Lekker vakantie (nu al 1 week)? Misschien ben je wel op vakantie?
Kennen jullie het verhaal van de 5 broden en 2 vissen? Het verhaal gaat deze zondag hierover.
Je kunt het verhaal lezen of luisteren   
Doen: Teken op papier de omlijning van vijf broden en twee vissen. Knip de broden en vissen uit en laat de kinderen ze in zo veel mogelijk stukjes scheuren. Hoeveel stukjes tellen ze? Zouden het ooit vijfduizend stukjes of meer kunnen zijn? Hoe wonderlijk is het wat er gebeurt in het verhaal?

Spel: Het is eigenlijk niet voor te stellen: de leerlingen die non-stop brood en vis aan het delen zijn aan vijfduizend man. Dat moet wel ren- en vliegwerk geweest zijn. Speel het volgende spel: Geef ieder kind twee bekertjes. Het iets grotere en met water gevuld bekertje staat aan de ene kant, het kleinere, lege bekertje aan de andere kant. Op uw teken zuigen de kinderen met een rietje water uit het ene bekertje en brengen ze dit naar het lege bekertje. Wie heeft als eerste de kleine beker gevuld?

Lied van Elly en Rikkert over 5 broden en 2 vissen

Fijne vakantie, geniet en rust lekker uit!

Susanne

 
 
Zondag 18 juli: Met je neus uit de boeken Zondag 18 juli: Met je neus uit de boeken
Hallo jongens en meisjes,

Joepie! het is zomervakantie, 6 weken lang niet naar school of clubje.... lekker uitslapen en misschien wel lekker op vakantie of een dagje uit. Heel veel plezier gewenst.

WELK VERHAAL LEZEN of LUISTEREN WE? Jezus is in gesprek met ‘Bijbelgeleerden’: mensen die veel weten van de heilige Schriften. Zij vinden dat de woorden en daden van Jezus niet passen bij wat in de wet van Mozes geschreven staat. Maar Jezus zegt dat wat hij doet juist de vervulling is van wat Mozes gezegd heeft.

WAT VOORAF GING: Bij het bad van Betzata zat een man al achtendertig jaar te wachten op genezing. Jezus heeft hem op een sabbat beter gemaakt. Toen joodse mensen daar kritiek op hadden, antwoordde Jezus dat zijn Vader onophoudelijk werkt en dat hij

Werkblad 1 Op het werkblad voor jonge kinderen vinden we een puzzelplaat van het verhaal. Knip de delen uit. Leg ze goed en plak ze op. Kleur de plaat. Nodig: kleurpotloden, stiften, scharen, lijm, extra A4 papier

Werkblad 2 De schriftgeleerden weten veel uit de boeken. Dat is heel goed. Wat heb jij gelezen en/of geleerd uit een boek? Vertel erover. Zijn er ook dingen die je niet kunt leren uit een boek? Teken wat jij hebt gelezen/geleerd maar nu ook zou willen dóen. Iets ervaren is een andere manier van leren. Bedenk het samen. Teken het in op het droedelblad: de kinderen tekenen wat zij graag zouden willen doen van wat zij in een boek hebben gelezen/geleerd Nodig: kleurpotloden, stiften. Nodig: kleurpotloden, stiften.
 
Zondag 11 juli: Ik doe het niet uit mezelf Zondag 11 juli: Ik doe het niet uit mezelf
Hallo kinderen,
Vandaag is het een feestdag in de kerk, omdat er 3 kinderen gedoopt worden. 3 Kinderen die erbij horen, die net zo als Jezus ook gedoopt worden. 
En wat hoort er bij een feest?
Een uitnodiging? Een met gekke oogjes en een pratend bekje? Kijk hier voor de beschrijving en het voorbeeld
En een spelletje? Wie kan het beste schieten? Maak maar na en schieten maar! (volgt)
Kijk maar bij de verwerking hoe het moet.

En ik heb een belangrijke brief heeft geschreven. Ik twijfel alleen nog een beetje of ik hem moet versturen. Misschien kunnen jullie daar een beetje bij helpen?

De brief gaat zo:

Beste, geachte politie,
Hierbij laat ik u weten dat er gisteren een auto over de stoep reed. Zomaar midden op de dag! En ook nog midden op de stoep!! Dat mag toch helemaal niet? Het was een ambulance, dat wel. Ze kwamen een mevrouw helpen die gevallen was. Die mevrouw is nu weer beter, dus dat is fijn. Maar toch: rijden op de stoep, dat mag niet. Als iedereen dat gaat doen, kunnen we net zo goed de stoep afschaffen! Wilt u de mensen van de ambulance daarom een enorme, VETTE boete geven? Met de groeten van de dominee, zeg dat er maar bij. Dan gaan ze de volgende keer vast het laatste stukje lopen, want dat kan net zo goed.
Met vriendelijke hartelijke groet,
Greet Zondag
p.s.: Komt u ook eens naar de kerk?
Daar kunt u veel van leren, over liefde en vergeving enzo.
p.s. 2: Komt u dan wel met de fiets? Want we willen hier geen auto’s op de stoep.


Wat vinden jullie: Moet ik de brief versturen?
Nee, he. Als je het zo zegt is het wel heel gek, he.
Het heeft te maken met het Bijbelverhaal van vandaag wat je kan lezen of luisteren, waarin Jezus iets doet wat niet mag. Of toch wel?

 
 
Zondag 4 juli: Hoe kan ik verder? Zondag 4 juli: Hoe kan ik verder?
Bijbel: Johannes 5:1-18
Bij het bad van Betzata wachten mensen tot het water in
beweging komt. Een man die daar al achtendertig jaar ligt,
wordt door Jezus aangesproken met de vraag: ‘Wil je genezen?’
Daarna zegt Jezus: ‘Pak je mat op.’ Hij is genezen. Andere
mensen die ervan horen, vragen waarom Jezus op sabbat
iemand geneest. Luister of lees hier het verhaal.
Werkblad 1
De kinderen kleuren het stripverhaal en de kinderen die kunnen
schrijven, maken er gesproken tekst bij in de ballonnen en
maken een verhaallijn onder de strip.
Nodig: kleurpotloden, stiften, pennen.
Werkblad 2
De kinderen spelen een spel rondom de filosofische vraag: zijn
zieke mensen ongelukkig? Een vraag die zich opdringt naar
aanleiding van de zieke man in Betzata. Hoe lang ligt hij daar al? Waar zijn z’n vrienden? Heeft hij die nog wel nu hij niet mee kan
doen aan het normale leven? Of zijn ze afgehaakt? Wil hij wel
genezen? Misschien is hij zo gewend geraakt aan zijn situatie dat die vraag toch gesteld moet worden: is hij per definitie ongelukkig?
In die tijd dachten mensen over zieken dat ze ziek waren door
zonden van hun (voor)ouders. Hoe denken wij daar nu over?
Werkwijze: rol met de dobbelsteen en beantwoord de vraag
die hoort bij het aantal ogen van de worp. Reageer daarbij op
dat wat de voorgaande spelers gezegd hebben en probeer iets
nieuws in te brengen.
Nodig: kleurpotloden, pennen, 1 dobbelsteen per 5 deelnemers.

foto: ruïne van Bethesda
 
Zondag 27 juni: Wat heb je nodig? Zondag 27 juni: Wat heb je nodig?
Dag allemaal,
Wat fijn dat je mee kijkt met deze viering van de kinderkerk.
Vanaf vandaag mogen we weer met meer mensen naar de kerk komen en hoeven de grote mensen geen mondkapje meer te dragen op hun gezicht. Ook mogen we weer fijn meezingen met alle mooie liedjes!
Natuurlijk hoop ik dat er vandaag weer wat meer kinderen boven bij de kinderkerk zijn. En de digitale kerkvieringen niet langer meer nodig zijn.
Vandaag lezen of luisteren we het verhaal van een tuinman die Jezus opzoekt, de man vraagt Jezus om hulp bij zijn doodzieke zoon. Jezus gaat niet met de man mee maar zegt, ga naar huis, uw zoon zal genezen zijn. De man vertrouwd Jezus en gaat naar huis, zijn zoon bleek inderdaad genezen, een wonder! 
Wanneer heb jij Jezus nodig? Vraag je hem ook wel eens om hulp? Misschien als je een spannende dag hebt, dat je wel een bidt en vraagt of God bij je zal zijn op dat spannende moment. Vaak voel je daardoor minder spanning, heb jij dat ook wel eens gevoeld? Wanneer hebben wij Jezus nodig en vertrouw je op hem? Daar gaan we het over hebben in de viering.
Maken:
We gaan een kaart maken voor iemand die ziek is of beter is geworden, iemand die je gewoon wil verrassen met een zelfgemaakte kaart. Daar worden we blij van. In de bijlage vind je een leuke afbeelding van de kaart die je uit kan printen, in kan kleuren of met glitters op kan fleuren.
 
 
Zondag 20 juni: Hij weet het Zondag 20 juni: Hij weet het
We beginnen vandaag met het verhaal wat je kan lezen of luisteren

Wat een mooi verhaal weer van Jezus, die ons eigenlijk vertelt dat het niet uit maakt wie je bent, waar je woont of je rijk of arm bent of wat dan ook, je mag omgaan met wie je wilt, zoals Hij de Samaritaanse vrouw aansprak.
Gesprekje met je ouders/ opa en/of oma, broer/zus, vriend/vriendin: ‘Jezus zegt tegen de Samaritaanse vrouw: “Ik weet wie je bent en ik weet wat je doet. Ik weet wat je nodig hebt.” Als Jezus dat tegen jou zou zeggen, wat zou hij dan weten?’ Denk daar maar eens over na. Praat er maar eens over met elkaar: ‘Wie ben je? Wat doe je? Wat heb je nodig?
Een andere vraag zou kunnen zijn: wie kent jou het allerbeste? Wie weet het als je moe of verdrietig bent, of juist heel blij. Naar wie ga je toe als je iets heel fijns of belangrijks wilt vertellen. Hoe is dat?? Misschien vind je het niet zo leuk of makkelijk om erover te praten. Het is ook lastig, wie ben je nou eigenlijk en wat doe ik dan. Soms is het leuker om het via een spelletje te doen en ontdekt je ineens heel veel leuke dingen van jezelf en van een andere.
Spel: Speel ‘Ik weet, ik weet, wat jij niet weet’. Bedenk een weetje over zichzelf dat anderen misschien niet weten. Bijvoorbeeld dat je slaapt in een FC Twente-pyjama. Je mag een tip geven aan de ander, bijvoorbeeld: ‘het heeft te maken met de nacht.’ En er mogen vragen gesteld worden en het raden als ze het denken te weten.
Ook kan je het werkblad gebruiken om te ontdekken wie je bent:
Ben je een echte knutselaar??? Knutsel lekker de Samaritaanse vrouw die naar de andere mensen toe rent om te vertellen dat Jezus er is en hen kent.
 
 
Zondag 13 juni: Wat doe je hier? Zondag 13 juni: Wat doe je hier?
Hoi allemaal,
Leuk dat jullie deze keer weer meedoen via de website. Er is ook weer kinderkerk in de kerk, misschien zie ik je daar!  Deze week gaat het verhaal over een vrouw uit Samaria. Zij ontmoet Jezus bij de waterput. Jezus raakt in gesprek met een Samaritaanse vrouw. Hij vraagt haar om water, terwijl Joden normaal niet met Samaritanen omgaan. Jezus vertelt deze vrouw over het levende water. Hij maakt haar duidelijk dat hij de Messias is, die komen zou. Lees of luister hier het verhaal.
Het 1e werkje is deze week een waterput knutselen.
Het 2e werkje is een vragenlijst. Leuk als je deze invult, of aan iemand anders deze vragen stelt en terugstuurt naar iemand van de kinderkerk. Dan kan deze op de website worden geplaatst.

Veel plezier weer vandaag!
Groetjes,
Ingrid
 
 
Zondag 6 juni: Johannes en Jezus Zondag 6 juni: Johannes en Jezus
Hallo jongens en meisjes,

Fijn dat we steeds meer dingen normaal worden, he. Gewoon naar school of naar de voetbal en straks…..  O, wat hebben we er zin in. Zouden we weer op vakantie kunnen? Of logeren bij opa en oma? Maar voor we zo ver zijn moeten we eerst wat voorbereiden. Wat nemen we mee? Waar moeten we voor zorgen? Hoe gaan we er naar toe? Voorbereiden heet dat. Hoe beter je voorbereid, des te beter kan alles lopen. God gaf Johannes de opdracht de mensen te vertellen, dat Jezus er aan kwam. En hij mocht Jezus dopen. Dat ging heel speciaal. Lees of Luister maar:

Als verwerking is er een: zoek de verschillen en een rebus.  Lukt het jou?
In de kinderkerk in onze bovenruimte in de kerk wil ik het wat spannender maken. Ja, je hoort het goed, jullie mogen weer komen. Daar wil ik jullie leren goochelen. Dat moet je ook voorbereiden, anders lukt het niet.
Ben je benieuwd? Ok, tot dan!
Greet Zondag
 
Zondag 30 mei: Gesprek in de nacht Zondag 30 mei: Gesprek in de nacht
Hoi jongens en meisjes,
Yes, het zonnetje is meer gaan schijnen de afgelopen dagen! Daar kunnen we lekker van genieten.
Vorige week was het Pinkersterfeest. Misschien hebben jullie ook wel de speurtocht van de kinderkerk gelopen, vonden jullie het leuk?
Bij het Pinksterfeest denken we aan de Heilige Geest die in we in ons kunnen voelen. Dat klinkt ingewikkeld he?
Dat vond Nidodemus vroeger ook. In het verhaal hieronder legt Jezus het uit aan hem, lees of luister maar.
Daarna kunnen jullie puzzelen en kleuren!
Groetjes van de kinderkerk.
 
 
Uitslag en antwoorden Pinksterspeurtocht Uitslag en antwoorden Pinksterspeurtocht
Goede antwoorden Pinksterspeurtocht( sommige antwoorden komen later op de website)Ha speurder, ben je benieuwd, wat de goede antwoorden waren?
Bijna alle plaatjes moesten worden aangekruist, behalve de hand, bijbel en de zaklamp.


1e: Een lastige, he. Alle plaatjes leken op elkaar, toch waren er maar 2 dezelfde, hier moest je het glas wijn
2e: Er was maar 1 touwtje, waar het plaatje van de regenwolk opstond, die aan de zon vast zat.
3e: Op welke kleur stond: 1e puzzel? Dat was oranje. De rest was op groen afgedrukt. Even een instinker, hoopten we.
4e: Je moest dezelfde kleur lollystokjes bij elkaar doen, (ha, ha, dat was niet verteld) dan kon je er 3 puzzels van maken: mantel, hart en huis
5e: Je moest koeien tellen in 1 tuin. Dus de stieren en de honden met dezelfde kleuren als de koeien niet. Ook de koe in de tuin van de buren niet
6e: Je moest met ogen dicht langs de krokodillen en mocht ze niet omgooien, de beste waren Esmee, Fenna, Rachel, Cas, Jari en Gespen hadden er   9   laten staan
7e: Wie kon het langste hangen aan het rek: Saar met 3 minuten
En wie heeft geraden hoelang de langste tijd was? Niemand, iedereen dacht dat je langer kon blijven hangen.
8e: lekker gooien:  Cas en Aukje waren de beste
9e: het waren 21 bomen, die je moest tellen. Onder het eendje, die je met de hengel moest opvissen stond :mok.

Beste speurders waren Cas en Jari! Alle kinderen hebben een prijs gewonnen, gefeliciteerd! Deze worden op school uitgedeeld.

Wil je de antwoorden van de bingokaart ook weten? kijk dan hier 
 
Speurtocht 1e Pinksterdag Speurtocht 1e Pinksterdag
Hallo jongens en meisjes,


na de leuke speurtocht die jullie met Palmpasen hebben gedaan, organiseert de kinderkerk op 1e Pinksterdag nog een speurtocht. We zouden het heel leuk vinden als jullie allemaal weer meedoen! 

Je kunt zondag 23 mei tussen 10.30 en 14.00 uur starten vanaf de Ontmoetingskerk. Daar ligt een tas met bingokaarten erin. Ieder kind pakt hier één bingokaart uit. Hier zet je onderweg de antwoorden op. Aan het einde van de speurtocht lever je je bingokaart weer in. Vergeet niet je naam en leeftijd erop te schrijven, want wie weet win jij wel een prijsje? 

Neem een pen, potlood of stift mee en je speurneus natuurlijk. Je kunt de route thuis uitprinten en meenemen of anders zijn er ook routes bij het beginpunt. klik hier voor de route van de speurtocht.

Veel plezier!
Namens de kinderkerk
 
 
Zondag 23 mei 'Pinksteren' : Ik zie het aan je! Zondag 23 mei 'Pinksteren' : Ik zie het aan je!
Beste jongens en meisjes,

Vorige week donderdag was het Hemelvaartdag, Jezus steeg toen op naar de hemel en beloofde zijn leerlingen dat zij de Heilige Geest zouden ontvangen.
Vandaag is het 1e Pinksterdag en zond Jezus de Heilige Geest naar de aarde om ons tot steun te zijn.
Je kunt de Heilige Geest niet zien. Hij is onzichtbaar, net als de wind. Hij is zoals een schijnwerper bij een oud kerkgebouw. Als het ‘s avonds donker is, verlicht die grote lamp het gebouw, zodat het er prachtig uit ziet. Zo schijnt de Heilige Geest Zijn licht op de Heere Jezus. Je ontdekt dat je Hem nodig hebt en leert de Heere Jezus vertrouwen en volgen. Dat is wat de Heilige Geest het liefste doet. Lees of luister hier het verhaal.Werkblad 1
Met het werkblad maken de kinderen een feestelijke slinger.
Werkwijze: Knip de figuren uit en rijg ze aan een lint of draad. Let op de volgorde zoals afgebeeld op het werkblad. Rijg eventueel kraaltjes tussen de plaatjes en onderaan een belletje.
Nodig: kleurpotloden, stiften, pennen, scharen, draad of lint; eventueel kraaltjes en een belletje.

Werkblad 2
Het is een kleurrijk feest in de straten van Jeruzalem. Een ratjetoe aan talen is er te horen in de straten. Het werkblad geeft een sfeerimpressie.
Werkwijze: Op het werkblad staan 5 verschillende codes. Met 4 van deze codes is een zin opgesteld. De kinderen ontcijferen deze en lezen 4 zinnen.
Tip: Voor snelle werkers en kinderen die een uitdaging kunnen gebruiken, zijn er nog 2 opdrachten:
1) Een code onder aan het werkblad is niet gebruikt. Daarmee maakt een kind op een leeg papiertje zelf een zin. Welke zin bedenk jij over Pinksteren? Geef jouw zin door aan je schoudermaatje. Kan die het ontcijferen?
2) Er staat een zin geschreven in hoofdletters, in het Nederlands. Bij deze zin staat geen code. Bedenk je er zelf een code bij? Gebruik voor elk woord in de zin een van de codes op het werkblad (dus alle 5 door elkaar), of bedenk een hele nieuwe codetaal.
Nodig: kleurpotloden, (gel)stiften, pennen, (lijntjes)papier voor eigen codetekst

(Oplossing: Wij komen van het eiland Kreta; wij komen uit de grote stad Rome zelf; de woestijn van Arabië, daar wonen wij; wij komen uit het oosten.)
 
 
Zondag 16 mei: Gebed voor de wereld Zondag 16 mei: Gebed voor de wereld
Hallo jongens en meisjes,
Bidden jullie thuis? Waar, wanneer en hoe? Bid jij zelf weleens als je alleen bent? Wat zeg en doe je dan?

Gebed voor de wereld
We bidden voor de schepping, voor alles wat groeit en bloeit.
wilt U zorgen voor alles wat U heeft gemaakt, in de hemel en op aarde? 
Dit bidden wij samen, in Jezus’ naam.
We denken aan de plekken waar oorlog en onrust is.
Wilt U zorgen dat mensen in vrede samenleven?
Dit bidden wij samen, in Jezus’ naam.
We denken aan de mensen en dieren die we moeten missen.
Wilt U dichtbij zijn als we ons alleen of verlaten voelen?
Dit bidden wij samen, in Jezus’ naam.
We denken aan deze wereld waar veel gebroken en stuk is.
Wilt U het beter maken? Dit bidden wij samen, in Jezus’ naam.
Ook willen we U laten weten wat wij wensen voor de wereld:
(hier is ruimte om de wensen van de gemeente te noemen)
We vieren dat we leven, dat we samen mogen zijn.
Dank U dat U ons leven lucht geeft! Dit bidden wij samen, in Jezus’ naam. Amen


Het verhaal van vandaag is ook een gebed wil je lezen of luisteren.

Jezus vertelde de mensen over God. Hij praatte veel met mensen en hij sprak met God. Over onrecht, over nood en zorg, over geloof en ongeloof.

Werkblad 1:
Dit werkblad sluit aan bij het gespreksonderwerp in Kind op Zondag: ‘Waar wil jij voor bidden?’ Kinderen kunnen dat delen, voor sommige kinderen is het moeilijk of lastig om er woorden aan te geven. Zij tekenen erover. Nodig: (kleur)potloden, stiften.

Werkblad 2:
Jezus bidt voor de wereld. Vraag eens: ‘Als jij denkt aan onze wereld, waar zou jij dan voor willen bidden?’ Begin maar klein: noem een naam van een familielid bij elk poppetje met een F, een vriend of vriendin bij elk poppetje met een V, iemand uit jouw dorp of stad bij elke S, iemand uit Nederland bij een L en iemand uit de wereld bij een W. Zo kom je de hele wereld rond. Kinderen kennen ongemerkt veel mensen, van sport, muziek, school, jeugdjournaal, de camping, vloggers en andere media. Zijn er thema’s waarvoor je zou willen bidden? Schrijf ze op de wereldbol. Nodig: kleurpotloden, stiften en pennen.
 
 
Zondag 9 mei: Om te bewaren Zondag 9 mei: Om te bewaren
Hallo kinderen,

Vandaag is een bijzondere dag. En waarom is het een bijzondere dag?...Dat vertel ik in het verhaal. En we doen gelijk een spel, wie weet kan je wat winnen. Omdat het vandaag zo’n bijzondere dag is. Verhalenbingo!...  O, ken je het niet? Ha, ha, nee dat klopt, pas verzonnen. Nou het gaat zo: Print de bingo kaart uit of maak het na. Er is een bingokaart voor jongere kinderen en voor oudere kinderen. Daarna komt het verhaal. Kijk op de bingokaart of je een woord of plaatje ziet, wat in het verhaal voorkomt. Streep dat woord of plaatje door. Als het verhaal klaar is houdt je een plaatje of woord over. App dit voor 18.00 op 9 mei aan mij door (0623381076), dan trek ik er 2 winnaars uit. De 2 winnaars bel ik dan op voor de prijs.
Kijk voor elkaar zorgen, dat is wat we kunnen doen. Dat is ook een voorbeeld van Jezus volgen.
En die bijzondere dag? Dat is moederdag. Je hebt vast wel iets waar je haar blij mee kan maken. Misschien wel net zo als Marietje.

Wie weet kan ik je blij maken. Stuur de woorden door van de bingokaart, wat nog niet is doorgestreept. En wie weet, ben jij een winnaar.
Nog een hele fijne zondag en veel plezier. En wie weet zien we jullie weer in de kerk, want vanaf volgende week mogen er weer mensen naar de kerk komen. Wat hebben we jullie gemist!

Groeten van Greet Zondag
 
 
Zondag 2 mei: Best Friends Forever Zondag 2 mei: Best Friends Forever
Hallo jongens en meisjes,
Genieten jullie ook zo van de vakantie? lekker uitslapen en misschien afspreken met je vriend of vriendin, en is dat dan jou BFF? In het verhaal vandaag gaat het ook over BFF maar dan met God. Lees of Luister hier het verhaal. Mozes vertelt aan zijn volk dat ze zich altijd aan Gods geboden moeten houden. Daarbij doet hij een beroep op de geschiedenis die God en zijn volk samen hebben; wat zij samen meegemaakt hebben, is nog nooit ergens anders gebeurd. Daarom horen God en zijn volk voor altijd bij elkaar.
 
               

Werkblad : Op deze kleurplaat staan BFF’s. Je ziet ze op de rug. Wie is jouw beste vriend? Nodig: kleurpotloden, stiften
 
Zondag 25 april: Schaap zoekt herder Zondag 25 april: Schaap zoekt herder
Hoi allemaal, welkom op de kinderkerk pagina!

Het is alweer een tijdje voorjaar en het weer is er nu gelukkig ook naar. Wat een mooi jaargetijde is dat hè? Het wordt wat warmer en groener en de lammetjes dartelen in de wei.
Het thema van deze zondag is 'Schaap zoekt herder' (Johannes 10:11-16). Hebben jullie weleens een herder ontmoet? Een jaar of twee geleden liep er nog een schaapherder met een kudde schapen op het Veenweidepark in Oudewater maar die zijn nu naar een ander gebied verhuisd. De herder waarover we in ons verhaal lezen of luisteren is natuurlijk Jezus onze goede herder! Jezus vertelt: 'Ik ben de Goede Herder. Ik ken al mijn schapen. Ik zorg voor ze en ik bescherm ze. Ik geef zelfs mijn leven voor de schapen.'

Liedjes:
Jezus is de goede herder (5) Jezus is de goede herder 
De Heer is mijn herder (5) De Heer is mijn herder

Werkbladen:
Op werkblad1 staat een herder met zijn schapen. Een herder zoekt elk schaap op dat verloren is. Kun jij ook goed zoeken? Net als een herder? We gaan oefenen. Zoek de aangegeven figuren op in de plaat. Is deze herder een goede herder? Waaraan kun je dat zien?
Werkblad2 is een puzzel.

Veel plezier met de werkjes en ik wens jullie allemaal een hele leuke meivakantie!

Groetjes,
Mirjam
 
 
Zondag 18 april: Hoe ging het verder? Zondag 18 april: Hoe ging het verder?
Hee hallo allemaal, lezen jullie graag een boek? Als je eenmaal lekker aan het lezen bent en het wordt steeds spannender is het soms moeilijk om het boek weg te leggen, je wilt het graag uitlezen! Ken je dat?
Sommige kinderen vinden het fijner om voorgelezen te  worden door iemand, lekker luisteren met je ogen dicht…
Het verhaal van deze zondag gaat over Johannes, hij schreef verhalen over het leven van Jezus, deze verhalen zijn te lezen in de Bijbel, allemaal mooie verhalen zijn het. Deze zondag schrijft Johannes het laatste hoofdstuk van zijn boek over Jezus, maar of daarmee het verhaal afgelopen is…
Vroeger maakte ik wel eens een zelfverzonnen verhaal, ik maakte daar een boekje van, met voorkant en plaatjes erin, leuk was dat! Vandaag mogen jullie dat ook proberen, het voorbeeld staat op het werkblad,

Het werkje:
Vouw het werkblad tot een boekje. Over welk verhaal van Jezus zou jij een boek(je) willen schrijven? denk aan Jezus’ verjaardag, een wandeling langs het meer met Petrus, Jezus die een paar kinderen helpt.
Kleur de voorkant, versier hem en schrijf een titel op. Schrijf aan de binnenkant een verhaal, of maak een strip, en maak de achterkant af. Nodig: kleurpotloden, stiften, pennen.
Heel veel succes met verzinnen en versieren!
 
 
Zondag 11 april: Wat zie je aan me? Zondag 11 april: Wat zie je aan me?
Hallo allemaal
Leuk dat jullie weer meekijken op de pagina van de kinderkerk!
Vorige week met Pasen hebben we het grote wonder van Jezus’ opstanding gevierd. De derde dag werd een eerste dag, een nieuw begin. Het verhaal dat we vandaag lezen, begint op de avond van die eerste dag. Het is goed om te weten wat de leerlingen op dat moment wel en niet hebben meegemaakt en gezien. Maria Magdalena heeft ’s ochtends gezien dat het graf leeg was en daarna zijn Petrus en een andere leerling ook gaan kijken. Toen zij weer weg waren, is Jezus verschenen aan Maria. Zij heeft het verteld aan de anderen, maar die hebben Jezus dus nog niet gezien. Zou Jezus echt zijn opgestaan?
Hier lees of luister je het verhaal over Tomas. Tomas geloofde eerst niet, maar toen hij Jezus zag wel.

In Jezus’ tijd was er nog geen fototoestel. Tomas moest het doen met de woorden van zijn vrienden. Toen hij Jezus echt kon zien, wat zag Tomas toen door de lens? Teken dat op het fototoestel op het werkblad. Stel iemand had Tomas gefotografeerd. Hoe voelde Tomas zich nadat hij Jezus had ontmoet? Hoe zag Tomas er toen uit? Werkwijze: Zie de instructies op het werkblad voor het maken van het fototoestel. Tip: Kopieer op stevig papier. Nodig: kleurpotloden, stiften, pennen, scharen, lijm en eventueel dubbelzijdig plakband
 
 
Zondag 4 april 'Pasen' : Een nieuwe start Zondag 4 april 'Pasen' : Een nieuwe start
Ha jongens en meisjes
Hebben jullie de afgelopen dagen ook zo genoten van het lekkere weer. Korte broek aan, lekker buiten spelen, bomen en bloemen in volle bloei, lekker zonnetje, langer licht en lammetjes in de wei!! Volop tekenen van nieuw leven.

Vandaag vieren we Pasen, het feest waarbij we herdenken en vieren dat Jezus voor onze zonde is gestorven aan het kruis en is opgestaan uit de dood. Een nieuwe tijd breekt aan. Hij Leeft!!! Hij is er voor ons.

Wil je het verhaal over Pasen lezen of luisteren?

Jullie hebben afgelopen week een pakketje gekregen. We hopen dat jullie vele gemeenteleden erg blij hebben gemaakt met een mooie kaart en misschien ook wel een mooie tekst of wens erop. Als je dat hebt gedaan. Super fijn!!! Mocht je nog meer mensen blij willen maken, print de tekening uit en ga lekker kleuren, knippen en plakken, kijk hier voor een mooi voorbeeld.

We wensen jullie hele fijne paasdagen!!!

Groetjes van de leiding van de Kinderkerk
 
Palmzondag 28 maart: Op weg Palmzondag 28 maart: Op weg
Hallo jongens en meisjes,
Voor deze zondag iets speciaals: Een verhaal om te lezen of om te luisteren, een werkje en een voorbeeld van het werkje en iets speciaals voor palmpasen.
Andere jaren maakte we palmpasen stokken en nu? ......
Speciaal voor speurders maken we er iets feestelijks van! 
Klik hier voor de uitnodiging.

Een aantal kinderen hebben een e-mail ontvangen met deze uitnodiging. Heb jij het niet ontvangen, dan heb ik je e-mailadres niet. Wil je voortaan wel een e-mail ontvangen, als er iets speciaals is voor jouw leeftijd? Stuur dan een e-mailtje naar: mts.zondag@gmail.com
 
Zondag 28 maart is er een feestelijke speurtocht in Oudewater.
Voorbeeld van afbeelding

Wij maken er vandaag ook een feest van.We denken aan Jezus en wat hij ons vertelde en ons leerde. Hij zei, wie op mij vertrouwt, kan ook met een gerust hart naar God. En hij leerde ons om te delen. Wat gaan we vandaag delen? Daar is die speurtocht misschien wel voor.....

Veel plezier!
Met vriendelijke groet,
Greet Zondag
 
Zondag 21 maart: Onder de grond Zondag 21 maart: Onder de grond
Hoi jongens en meiden,
Vandaag is het officieel de eerste dag van de lente! En we zien al sommige lammetjes in de weilanden springen, altijd een leuk gezicht! We hopen dat we ook snel weer mogen genieten van de lente zon! 
Vandaag  kunnen jullie lezen of luisteren naar het verhaal over een groep mensen die op zoek zijn naar Jezus. Als ze Hem gevonden hebben vertelt Jezus over wat een graankorrel doet.
Vandaag kunnen jullie een tekening maken van een tuin met bloemen, struiken, bomen en misschien ook wel groenten. Je tekent niet alleen wat er boven de grond groeit, maar ook een stukje onder de grond. Je kunt dit blad hiervoor gebruiken.
Veel plezier!
 
 
Zondag 14 maart: In het gras Zondag 14 maart: In het gras
Beste jongens en meisjes,

Welkom bij de kinderkerk!
Vandaag lezen of luisteren we naar het bijzondere verhaal van de vijf broden en 2 vissen.
Maar eerst wil ik je wat vragen, hoeveel boterhammen eet je met de lunch?
In een brood gaan ongeveer 24 sneetjes brood.
Hoeveel mensen kunnen er van het brood eten, als ze evenveel als jij eten? En hoeveel kunnen er dan van vijf broden eten? Jezus breekt vijf broden en deelt dit brood uit aan 5000 mensen! En iedereen heeft meer dan genoeg. Dat is een groot wonder! 

Klik hier dan kun je naar het liedje van Elly en Rikkert luisteren, dat gaat over dit verhaal:


Verwerking
De plaat met daarop Jezus wordt ingekleurd. Bij de mand die Jezus opheft ten hemel knip je de stippellijn in. Je kunt natuurlijk ook gewoon het bodempje uit de mand knippen, dat is eenvoudiger dan het inknippen van een lijn. Vervolgens de 5 broden en de 2 vissen inkleuren en ze door de gleuf in de mand naar binnen schuiven zover als je zelf mooi vindt en vastlijmen.
klik hier voor het werkblad
klik hier voor het voorbeeld
 
Zondag 7 maart: Heilig huis Zondag 7 maart: Heilig huis
Beste jongens en meisjes van de kinderkerk.
Hoe is het met jullie? Hebben jullie een goede eerste schoolweek gehad na de vakantie?
Eerst wil ik graag beginnen met het bijbelverhaal van deze week. Het verhaal gaat over een markt in de tempel.
Lees of luister hier het verhaal
Meisjes en jongens weten jullie waarom Jezus boos wordt?  En wanneer word jij boos? Word je ook wel eens boos omdat iets niet goed was of niet eerlijk? Kun je er over praten met bijvoorbeeld papa en mama?
Wat kun je doen als je boos wordt over iets wat niet goed is? En wat kun je beter niet doen?

We kunnen een werkje maken. Jezus verjaagt de handelaars van het tempelplein. Zij maken van zijn Vaders huis een marktplein. Waar word jij echt boos van? Zozeer dat je het met een bezem weg wilt vegen? Jullie mogen erover tekenen op het ene werkblad. Op het andere werkblad kunnen jullie werken aan heilige huisjes.

Hopelijk tot gauw!

Groetjes Susanne Schinkel
 
 
Zondag 28 februari: Tussen hemel en aarde Zondag 28 februari: Tussen hemel en aarde
Hallo kinderen,

We missen jullie wel hoor. We kijken er naar uit om jullie weer te zien. Dat uitkijken naar weer naar school of de kerk te gaan doen jullie vast ook. Wat duurt het lang he.
Over uitkijken gesproken. Zijn jullie wel een op een hele hoge berg of een hoge toren geweest? En je zo uitkijkt over het land eromheen. Zo mooi, zo ver als je dan kan kijken.
Vandaag gaan we een verhaal horen over een plek die nog heel veel hoger is. Over een plek tussen hemel en aarde. Daar ontmoet Jezus twee bijzondere mensen. En ze horen een stem, de stem van God. Weet je nog, toen Jezus gedoopt werd hoorden ze ook die stem. En nu weer. Hoe zou dat zijn? Hoe zou dat klinken? En hoe zou de hemel zijn?  Laten we het verhaal eens lezen of  luisteren.  
De kleren van Jezus worden glanzend, net zoals bij Mozes, toen hij de berg op was geweest. Zou het zo mooi zijn bij God? We kunnen het nu niet zien, maar we kunnen er wel aan denken en op vertrouwen. We kunnen een werkje maken, waar we de grijze vlakken rondom Jezus uitprikken en  er doorzichtig papier of cellofaan of vetgemaakt papier achter plakken. Als je er dan een lichtje achter doet, lijkt het net alsof Jezus straalt.
Heb je geen printer, dan heb ik een tip: open de afbeelding op je laptop of computer, leg een papier tegen het beeldscherm en trek de tekening over, wat door het papier heen schijnt. Probeer het maar.
Ook hebben we een puzzel.

Veel plezier en hopelijk tot gauw
Groetjes
Greet Zondag

 
 
Zondag 21 februari: Wat een plek! Zondag 21 februari: Wat een plek!
Leuk dat jullie weer meekijken op de website speciaal voor de kinderkerk.
Vandaag is de 1e zondag van de 40-dagentijd. Bij het verhaal van vandaag gaat Jezus 40 dagen naar de woestijn. Maar wat gaat hij daar doen en waarom gaat hij daarheen. Je leest het hier, wil je liever luisteren, dat kan hier.
In de woestijn zijn veel wilde dieren en het is er overdag heel warm en ’s nachts heel erg koud. Gelukkig werd Jezus beschermd door de engelen. Hij was er dus niet alleen! 
Met het 1e werkblad zie je een puzzel met wilde dieren en engelen. Leuk om te knippen, te kleuren, te plakken en daarna mee te puzzelen. Met het 2e werkblad kun je een kijkdoos maken van de woestijn. Als je niet zoveel zin hebt in knippen en plakken, maar wel in kleuren, dan kun je ook een woestijn tekenen. Een woestijn waarin Jezus 40 dagen verbleef. Hoe zou dat er uit kunnen hebben gezien?
Veel plezier ermee!
Groetjes
Ingrid
 
Zondag 14 februari: "Wat heeft bidden nu voor zin?" Zondag 14 februari: "Wat heeft bidden nu voor zin?"
Hoi allemaal, welkom op de kinderkerk pagina!

Vandaag is het Valentijnsdag en Carnaval maar vandaag is ook de Kerk-schooldienst! Want afgelopen week was de Week van Kerk en School. 
De voorgangers Jacoline Krabbendam en Roelof de Koning Gans waren dinsdag op de Immanuelschool bij elke groep even online aanwezig om alvast iets te vertellen over het thema en over de dienst. De online kerkdienst op kerkTV is vandaag dus speciaal voor jullie! Je kunt de dienst om 10.00 uur live volgen maar je kunt het ook later terugkijken. Normaalgesproken zie je dan altijd heel veel juffen in de kerk maar door corona kunnen we helaas nog niet naar de kerk. Gelukkig mochten jullie afgelopen week wel weer naar school en met de hele klas genieten van sneeuw en ijspret!

Het thema van de dienst is: "Wat heeft bidden nu voor zin?"

Dit zijn de liedjes die jullie hebben geleerd:
"Daarom bidden wij" (586) Daarom bidden wij (opwekking kids) - YouTube

"Onze Vader": (586) Onze Vader - YouTube

Voor de kinderen van de onderbouw is er een kleurplaat en de kinderen van de bovenbouw kunnen proberen om het Onze Vader in gebaren te leren.

Ik wens jullie een fijne week en wees vandaag extra lief voor elkaar! ;-)

Groetjes Mirjam
 
Zondag 7 februari: Duizend volgers Zondag 7 februari: Duizend volgers
Dag lieve kinderen van de kinderkerk, wat hebben we jullie al niet lang gezien, ik mis jullie erg, hoop dat we gauw weer gezellig met elkaar om de tafel kunnen zitten boven in de kerkzaal en dat jullie al je verhalen met ons willen delen en we weer een leuke opdracht samen gaan maken en naar het verhaal kunnen luisteren. Morgen mogen jullie weer echt naar school dat is fijn, gezellig om je klasgenootjes weer te zien!
Vandaag gaat het verhaal hier over: Jezus maakt de schoonmoeder van Simon beter. ’s Avonds komen er nog veel meer zieken naar hem toe, die allemaal genezing vinden. De volgende dag probeert Jezus rust te zoeken, iedereen gaat naar hem op zoek.
We maken een postertje van allemaal soorten mensen die heel graag naar Jezus willen en voor hem in de rij gaan staan, wat zal dat er leuk uitzien als jullie je fantasie gebruiken.
Ik zie graag het resultaat, groetjes van Marleen
(verhaal luisteren)

Het werkje:
Op het a4 vel wat je in de bijlage vind zie je een klein rijtje mensen, dit zijn de mensen die allemaal naar Jezus willen om bijvoorbeeld om genezing van hun kwalen te vragen, mensen willen massaal naar Jezus toe, kun jij de rij afmaken met verschillende mensen die naar Jezus toe willen gaan, je mag zelf tekenen, kleren maken van oude stofjes en opplakken op je zelfgetekende poppetjes,  of misschien vind je in oude tijdschriften wel plaatjes van mensen die je op kunt plakken, zo wordt het een kleurige en gezellige plaat met allemaal verschillende mensen.
Laat je het resultaat zien met een foto? Ik ben erg benieuwd!!

Nodig: Het kopietje met de lege plaat, lijm, oude tijdschriften, kleurtjes, schaar, glitters, plakkertjes, oude stofjes, wol voor het haar.

 
 
Zondag 31 januari: Wie begrijpt dit? Zondag 31 januari: Wie begrijpt dit?
Hallo allemaal,
Leuk dat jullie weer meekijken op de site van de kinderkerk.
Deze zondag gaat het verhaal over Jezus in de synagoge. Jezus luistert eerst naar de Rabbi’s. De Rabbi’s zijn een soort meesters van de kerk van toen. Zij gebruikten vaak moeilijke woorden. Daarna gaat Jezus vertellen. Jezus vertelt in gewone taal en nu snappen de mensen tenminste wat er wordt verteld. Ook komt er nog een man die boze stemmen in zijn hoofd heeft, lees of luister je mee? 
De uitwerking is een stripverhaal, het werkblad vind je hier.  Deze mag je uitknippen en opplakken op een strook papier. Misschien kun je het op een gekleurd stuk papier plakken en daarna inkleuren. Ik zou het leuk vinden om te zien of het mooi geworden is. Sturen jullie een keer een foto door?  Dit mag je doen naar: webmaster@protgemoudewater.nl .
Veel plezier ermee!

Groetjes,
Ingrid
 
 
Zondag 24 januari: Kom, volg mij Zondag 24 januari: Kom, volg mij
Hallo allemaal

Ook vandaag hebben we weer een verhaal en een verwerking voor jullie. Dit keer gaat het over Jezus die “zomaar” mensen aanspreek en zegt: “Kom, ga met Mij mee!”.  Nou dat is nogal wat… zomaar met iemand meegaan.
Zou jij dat ook doen als je lekker aan het spelen bent, of aan het sporten of… en er vraagt iemand die je nog niet zo goed kent ga je mee??  Dit moet wel een bijzonder persoon zijn. Toch? Wil jij ook Jezus volgen en bij hem horen?

Lees of luister hier het verhaal


Verwerking
Maak een vissenspel.  Knip uit papier of plastic vissen van 5 -10 cm groot. Maak met een perforator een gaatje in de kop van de vis en doe hier een paperclip doorheen. Maak een hengel door aan een tak oid een stuk touw te knopen met daaraan een magneetje…… hengelen maar.  Evt kan je op de vissen verhalen uit de bijbel schrijven die je mooi vindt, of opschrijven waarom je blij bent dat je Jezus kent.

Succes allemaal. 
Groetjes van de leiding van de Kinderkerk
 
 
Zondag 17 januari: Het is zover Zondag 17 januari: Het is zover
WELK VERHAAL LEZEN WE?
Jezus is op een bruiloft in Kana. Als de wijn op is, vraagt hij de bedienden om zes grote vaten met water te vullen. Het water verandert in wijn

Voor we beginnen willen we graag dit lied luisteren: Sela - Breng ons samen

Verhaal voor de onderbouw: kijk en luister
Of je leest het verhaal

LIed: Beste voor het laatst bewaard van Elly en RikkertVerhaal voor de bovenbouw: kijk en luister
Of je leest het verhaal

Jezus is op een bruiloft in Kana. Als de wijn op is, vraagt hij de bedienden om zes grote vaten met water te vullen. Het water verandert in wijn. In dit feest van de liefde is er allereerst de liefde tussen twee geliefden en in diepere zin ook de liefde van God voor de mensen. Het is een verrassend feest waar niets is wat het lijkt. Hoe proeft dat eigenlijk, de liefde?

Werkblad 1: Op het werkblad staat een wijnvat met een motieven patroon. Kleur het zo mooi mogelijk in. Wil je laten zien hoe mooi het is geworden? Stuur je foto naar Martine den Butter.

Werkblad 2: Eerst was er de smaak van water, later de smaak van wijn. Maar hoe smaakt de liefde eigenlijk? Ieder maakt zijn eigen wijnetiket voor de ‘wijn van de liefde’. Werkwijze: Kruis de rijke smaken aan, die in jouw ogen bij liefde horen. Tip: vraag thuis een lege wijnfles zonder etiket. Plak je eigengemaakte etiket erop.
 
Zondag 10 januari: De hemel gaat open Zondag 10 januari: De hemel gaat open
Voorwoord Johannes doopt Jezus

De eerste schoolweek van 2021 zit erop. En wat was het een vreemde week.
De meesten van jullie kids konden niet naar school, maar hadden allemaal thuis les. Online met de juf of meester en de kinderen uit de klas. Best wel even wennen allemaal. Ik hoop dat het goed gegaan is. 
Vandaag lezen/luisteren we naar het verhaal van Johannes de doper waarin hij Jezus gaat dopen in de Jordaan.
Over het verhaal kun je een tekening kleuren met een kleine puzzel en een blad vol met vragen en opdrachten om met elkaar te doen, de plaat kun je daarna nog kleuren.
Veel plezier!
 
 
Zondag 3 januari: Waar ga je heen? Zondag 3 januari: Waar ga je heen?
Beste jongens en meisjes,

Allereerst voor jullie een heel gelukkig nieuwjaar! Laten we hopen dat we in dit jaar weer met z’n allen naar de kerk mogen en dat we het coronavirus de baas worden. Het zou fijn zijn om weer gezellig je verjaardag met iedereen te kunnen vieren die je maar wil uitnodigen. Nu moeten we het nog even op deze manier doen en moeten we nog even volhouden!
Vandaag de eerste online Kinderkerk van het jaar, veel plezier!

Kijk naar de onderstaande foto.
Stel je voor, je bent verdwaald. En het is midden in de nacht. Je kijkt naar de lucht en je ziet alleen maar sterren. Kunnen zij jou de weg naar huis vertellen?

Weet je wat je ziet op de volgende foto’s?:
   
Dit is ook een sterrenhemel met een aantal felle sterren en als je daar lijntjes tussen trekt zoals je op de foto kunt zien dat zie je een plaatje. Op de eerste foto is dat een grote beer (ik vind het niet echt een beer maar zo heet het nu eenmaal zo) de andere is duidelijker, dat is een steelpan.
Er zijn veel mensen die veel weten van bijvoorbeeld de sterren. Het verhaal dat jullie gaan horen gaat over wijzen uit het Oosten. Zij hebben een hele bijzondere ster gezien. De ster wijst hun de weg naar Betlehem.
Die wijzen, ze wisten zoveel van de sterren. De sterren vertelden aan hen dat er een koningskind geboren was. Maar waar? Ze volgenden een bijzondere ster. Onderweg hielp Herodes hen wel wat verder, maar misleidde hen ook. Een droom vertelde aan de wijzen om Herodes niet opnieuw te bezoeken, maar een andere terugweg te kiezen. Dat was nog een hele puzzel. Op dit werkblad staat een sterrenpuzzel (klik hier om het verhaal te luisteren)
Werkwijze:
Knip de sterren uit en leg ze op de juiste manier aan elkaar, zodat er een zin ontstaat. Let goed op de kleine aanwijzingen op de slinger van het blad. Zij helpen je aan de oplossing. Maak daarna de slinger, door achter iedere ster een draadje of lintje te plakken. Rijg ze of niet ze aan een koord. Met kralen tussen elke ster wordt het helemaal mooi. Kijk op de landkaart in welk gebied de wijzen hebben gereisd. Verbind de plaatsnamen van de steden op de kaart: trek lijnen. Bedenk samen waarlangs de wijzen reisden. Waar kwamen ze eigenlijk vandaan? Waar ligt het oosten? In de traditie van legendes en de kunst verbeeldt men de terugtocht van de wijzen met een boottocht. Zorg voor landkaarten. Ze zijn te vinden voor- of achterin een Bijbel of via internet. Tip: Jonge kinderen knippen de sterren uit en plakken ze op donker papier voor een mooie sterrenhemel, glitters maken het af.
Oplossing: De wij-zen zoe-ken de ster en kie-zen naar huis een ande-re rou-te!
Nodig: kleurpotloden, scharen, lijm, landkaartjes; bij Tip: donker papier, glitters.

 
 
Zondag 27 december: Hier heb ik op gewacht Zondag 27 december: Hier heb ik op gewacht
Beste meisjes en jongens,
Hebben jullie fijne kerstdagen gehad? Helaas konden we dit jaar het feest niet met elkaar in de kerk vieren. Deze zondag 27 December hebben wij een verhaal wat je kunt lezen of luisteren over een bijzondere ontmoeting. Jozef en Maria gaan op weg naar de tempel met het kleine kindje Jezus en ontmoeten daar Simeon.
Deze zondag hebben we weer een leuk knutselwerk en een puzzel.
Groetjes namens de kinderkerk, Susanne
 
 
Kerst: Geen stille nacht Kerst: Geen stille nacht
Klik hier voor een grotere afbeelding
 
Kerst: 25 december: Wereldnieuws Kerst: 25 december: Wereldnieuws
Hallo kinderen,

Vandaag denken we eraan, dat Jezus was geboren. Hij is het licht genoemd, als verzoener tussen God en de mensen. 
Hij vraagt ons ook een licht te zijn. Zoals we zingen met het liedje: Jezus zegt dat hij van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht. We hebben een verhaal om te lezen en te luisteren, maar voorgelezen worden kan ook. En als verwerking hebben we een leuke kerststal om te maken.
Veel plezier!

We wensen jullie namens alle leiding van de Kinderkerk hele fijne feestdagen toe, ondanks dat het zo anders gaat. We hopen jullie gauw weer "gewoon" te kunnen ontmoeten in de kerk.
We missen jullie!
 
4e Advent: Prachtig cadeau 4e Advent: Prachtig cadeau
Kijk hier voor een grotere afbeelding
 
Zondag 20 december: Wat een geschenk! Zondag 20 december: Wat een geschenk!
Hallo allemaal
Afgelopen maandag kregen wij een bijzonder bericht van de minister; (bijna) alles gaat dicht. Ook de school, ook de kerk weer.  Allemaal om niet ziek te worden, of anderen te besmetten. Best wel een beetje spannend toch? We mogen maar weinig mensen bezoeken, en maar weinig mensen op bezoek krijgen. En dan is het bijna kerst… dan zijn we zo graag met elkaar en bij elkaar en niet alleen.

Ook Maria kreeg een bijzonder bericht, niet van een minister. Nee zij kreeg bezoek van een Engel. Ook zij schrok van het bijzondere bericht. Lees of luister maar wat de Engel Gabriel haar te vertellen had.

Maria kreeg een bijzonder bericht. En wat voor een. Ze zal zwanger worden en een Koningskind, de Here Jezus, krijgen. Wat een kostbaar geschenk. Wat bracht de Engel goed nieuws.

Kunnen wij in deze bijzondere tijd waarin wij nu leven misschien ook een klein beetje een Engeltje zijn. Bijvoorbeeld door een mooie kaart of tekening te maken met een mooie wens er op en die te versturen naar iemand die eenzaam of alleen is. Door een boodschap te doen voor iemand anders. Door een Engeltje te knutselen en deze weg te geven aan een ander. Misschien heb je zelf nog een goed idee. Ben jij ook een Engeltje??? Breng jij ook iemand een bijzonder bericht? Ze zullen er vast blij mee zijn. Veel plezier met het maken en brengen!!

     
 
 
3e Advent: Het nieuws van morgen 3e Advent: Het nieuws van morgen

Klik hier voor een grotere afbeelding
 
Zondag 13 december: Ben je er klaar voor? Zondag 13 december: Ben je er klaar voor?
Hoi allemaal,

Vandaag is het 3e advent.

Drie kaarsen geven hun licht
Voor een prachtig vergezicht.
Kom laten we opstaan
en de toekomst tegemoet gaan


Het Bijbelverhaal (hier lees of luister je het verhaal) van vandaag gaat over de mensen die in Jeruzalem wonen. De stad is een puinhoop. De meeste huizen zijn kapot. Van de tempel is niets meer over. Ze proberen de stad weer op te bouwen, maar dat is hard werken. De profeet Jesaja heeft een boodschap van de Heer voor de mensen in Jeruzalem. Hij zegt: “Ik, de Heer, maak alles nieuw. En het mooie is, jullie kunnen me daarbij helpen. Doe wat je kunt, en ik doe de rest.
In de adventstijd zien we uit naar een nieuwe tijd. Een tijd van vrede en geluk. Jesaja de profeet roept de mensen op die nieuwe wereld dichterbij te brengen. Als we nu eens een lichtje aansteken in de hoop op die nieuwe tijd? Je kunt vandaag verder aan de lantaarn werken. (hierbij het werkblad) Met het tweede werkblad kun je een memoryspel met dierenkaartjes over een nieuwe wereld waarin wolf en lam samen spelen.
 
 
2e Advent: De ster van de dag 2e Advent: De ster van de dag

Klik hier voor een grotere afbeelding
 
Zondag 6 december: Wie ben jij dan wel Zondag 6 december: Wie ben jij dan wel
Hallo Allemaal,
Gezellige pakjesavond gehad? Hopelijk vandaag tijd om na te genieten.

In de kerk vieren we vandaag alweer 2de advent. 
Twee kaarsen zijn een teken in de nacht:
God zet de wereld in het licht.
En iedereen die daarop wacht
Krijgt vast een lach op zijn gezicht.

Afgelopen week hebben jullie thuis een gezinsboekje (Het beste nieuws) en/of materiaal gehad om een kerststal kijkdoos te maken. We hopen zo ook thuis met jullie toe te leven naar het kerstfeest.
Hierbij hebben jullie ook de uitnodiging ontvangen voor de herdertjestocht op kerstavond.
Hiervoor moet je jezelf aanmelden bij kinderkerst2020@gmail.com

WELK VERHAAL LEZEN WE VANDAAG?
In de kerk wordt vandaag verteld over Johannes de Doper. Er komen mensen bij hem die heel precies willen weten wie hij is. Maar of ze daarachter komen?

Lees of luister hier het verhaal.
Daarnaast vind je op deze pagina de 2de uitgave van de adventsbode vinden.
Wat is dat meisje daar aan het vertellen? Wat vinden de mensen die naar haar luisteren ervan?
Met de werkbladen kun je nog een lantaarntje, puzzel maken of onderzoeksdossier van de ondervraging van Johannes.
Veel plezier en fijne zondag!
 
1e Advent: Kerstfeest in zicht 1e Advent: Kerstfeest in zicht

Klik hier voor een grotere afbeelding
 
Zondag 29 november: Zie je al wat? Zondag 29 november: Zie je al wat?
1e advent.
Met een kleine vlam
Begint het grote licht,
De Heer komt naar ons toe
Dat is een goed bericht.


Vanaf vandaag vieren we advent. We wachten op Jezus, de koning die komen zal.
lees of luister hier het verhaal

Creatief:
Zie je al wat? 
-maak een verrekijker van twee wc rolletjes.
-Die je mooi versiert.
-Tegen elkaar aanplakt.
-En een touwtje/lintje of koordje eraan bevestigd.
-Dan heb je je eigengemaakte verrekijker.
Op wie sta jij op de uitkijk?


 
 
Zondag 22 november: Een woord dat nooit verdwijnt Zondag 22 november: Een woord dat nooit verdwijnt
Hoi jongens en meisjes!

Vandaag is een bijzondere dag.
Weet je waarom?
Ik zal het uitleggen.

Vandaag is de laatste zondag van het kerkelijk jaar, dan is er alweer een jaar voorbij.
Je zou denken dat het einde van het jaar pas volgende maand is, 31 december, dan vieren we oud en nieuw, dat klopt ook maar in de kerk is dat vandaag.
En dat betekent dat we vandaag in de kerk alle namen gaan opnoemen van de mensen die afgelopen jaar zijn overleden, we denken even aan deze mensen en we steken een kaarsje aan. Je kan ook aan iemand denken die al eerder is overleden, bijvoorbeeld je oma of opa, broertje, zusje, tante, oom of gewoon aan iemand die je kende.
De laatste zondag van het jaar betekent ook dat het volgende week dus de eerste zondag van het nieuwe jaar is en dan vieren we ook het eerste advent en leven we naar kerst toe en gaan we de komst van Jezus vieren.

Vandaag gaat het verhaal over Matheus, luister/lees maar:

Soms gebeurt er wel eens iets wat je heel spannend vind, bijvoorbeeld dat je naar de tandarts moet omdat je een gaatje hebt, of dat je altijd samen met je beste vriendje/vriendinnetje naar school fietst maar nu moet je alleen omdat ze ziek is, of je moet naar een andere school en moet nieuwe vriendjes maken dat is natuurlijk heel lastig en spannend.
In het verhaal zegt Jezus tegen Mattheus: Denk aan mij, juist als je bang bent! 
In het verhaal lees je dat Mattheus veel geld vraagt van de mensen, zodat hij lekker rijk wordt. Maar toch voelde hij zich niet fijn. Nadat hij alles had achtergelaten en Jezus ging volgen voelde hij zich wel heel fijn! Hij was nooit meer bang. Door Jezus ontdekte hij dat liefde veel belangrijker is dan geld.
Op het werkblad staan allemaal muntjes, kleur ze mooi in, knip ze uit en rijg ze aan een draad dan heb je een mooie armband.

Gebed
Goede God,
Veel dingen gaan voorbij:
een spannend spel,
een leuke film,
een mooie dag.
Vakanties gaan voorbij,
aren gaan voorbij.
En zelfs de mensen gaan voorbij.
Maar U gaat niet voorbij.
U bent de God die er was,
die er is en die er zijn zal.
Daarom bidden wij U:
Houd ons vast bij al die dingen die voorbij gaan.
Wees bij ons, God.
Vandaag en alle dagen.
Amen.


 
 
Zondag 15 november: Jij maakt het verschil Zondag 15 november: Jij maakt het verschil

Hallo jongens en meisjes,

Welkom allemaal! Ook deze week is er weer een echte en een online kinderkerk viering voor jullie.

Deze week gaat het verhaal over een gedeelte uit Matteüs 25:31-45

Jezus vertelt over de dag dat de Mensenzoon komt. Hij zal de mensen scheiden zoals een herder de schapen en de bokken scheidt. Tegen een deel zal hij zeggen: ‘Wat fijn dat je me geholpen hebt.’ En tegen anderen: ‘Waar was je, toen ik je nodig had?’ Wat je voor kleine mensen doet, doe je voor hem.

Werken van barmhartigheid (= warmhartigheid)

In de tekst worden zes goede daden genoemd: eten geven aan wie honger heeft, drinken geven aan wie dorst heeft, vreemdelingen opnemen, kleding geven aan wie naakt is, zieken bezoeken en naar gevangenen toegaan. De kerk heeft deze daden aangewezen als ‘werken van barmhartigheid’. In de Middeleeuwen werd daar nog een zevende werk aan toegevoegd: het begraven van de doden. En in 2015 stelde paus Franciscus voor om er nog een achtste werk van barmhartigheid aan toe te voegen: de zorg voor de schepping, ons ‘gemeenschappelijke huis’.

Luister en lees de verhalen.

Zorg jij weleens voor iemand anders? Help je wel eens iemand die iets niet zo goed kan? Troost je wel eens iemand die verdrietig is? Vast wel. Zo help je mee aan het koninkrijk van God!

Een toepasselijk lied bij deze verhalen is Ik was hongerig van Elly & Rikkert. 

(het youtube filmpje bij deze versie is gemaakt in 2012 door leerlingen die toen in groep 6 van de Prins Willem-Alexanderschool in Waarder zaten)

Werkbladen

Bovenste werkblad voor de oudere kinderen:

Met dit werkblad krijgen kinderen concrete ideeën om iets goeds te doen, een verrassing of iets liefs. Elk idee kan herleid worden tot een van de acht werken van barmhartigheid. De kinderen maken van de kaartjes een afscheurblok en hangen dit thuis op of geven dit gericht aan iemand. Elk kaartje is een tegoedbon. Het kan naar eigen behoefte ingeleverd worden bij de gever. De gever krijgt dan de kans iets goeds te doen.

Werkwijze: Knip de kaartjes uit en kleur ze. Perforeer het gaatje en rijg er een draad, lint of ring doorheen.

Tip: Maak er een bingokaart van voor thuis aan het prikbord.

Kleur het kaartje pas in als het werkje ‘van barmhartigheid’ is gedaan.

Nodig: kleurpotloden, stiften, scharen, draad/lint of ringetjes, perforator of naald.

Onderste werkblad voor vouw-vaardigen:

Drinken geven aan wie dorst heeft is een van de werken van barmhartigheid. De kinderen vouwen met het werkblad een beker.

Werkwijze: Volg de instructies op het werkblad.

Nodig: kleurpotloden, stiften, scharen, lijm.

Veel plezier en succes ermee!

Groetjes, Mirjam


 
 
Zondag 8 november: Laat het groeien Zondag 8 november: Laat het groeien

Dag jongens en meisjes,

 Leuk dat jullie weer meedoen met deze online kinderkerk viering met als thema, ‘Laat het Groeien’

Heb je buiten al lekker door die dikke pakken bladeren gelopen, mooi he? Herfst is best fijn met al die mooie kleuren aan de bomen en die verschillende luchten. 

Misschien gaan jullie zo ook nog lekker naar buiten om een frisse neus te halen, maar eerst misschien nu even luisteren en knutselen met deze nieuwe bijbelverwerking.

 

Deze keer gaat het verhaal over je talenten en hoe je ze gebruikt, weet je wat talenten zijn?

Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je goed kan tekenen,  makkelijk vrienden kan maken, graag helpt of sterk bent…Ik weet zeker dat jij bij jezelf ook een talent kan bedenken. 

Denk er eens over na! Als jij bijvoorbeeld graag helpt en het vaak ook mag doen dan wordt je daar blij van, dat is fijn, wat nog fijner is, is dat Jezus ook heel blij wordt als jij je mooie, goede, fijne talenten met anderen deelt en zo met een mooiere wereld kan maken, ja ook jij kan dat!!

 In de bijlage vind je allemaal kaartjes die je kunt inkleuren en opplakken op het lege werkblad, zie jij een talent die echt helemaal bij jou hoort? Knip hem uit, kleur hem mooi in en plak hem op het lege blad, veel succes en plezier met maken.

 Wil je het verhaal liever luisteren, dan kan dat via deze link

Groetjes van Ingrid en Marleen

 
Zondag 1 november: Bij God in de hemel Zondag 1 november: Bij God in de hemel
Hallo allemaal,

De titel van de verwerking is: Bij God in de hemel, omdat vandaag in sommige gemeentes we de mensen die zijn overleden gedenken. Bij ons zal dit iets later zijn op 22 november.
Wij hebben het over bij God horen, zalig zijn.
Wat is dat? Zalig zijn?? vraag je je misschien af, nou dat snap ik. Dit woord gebruiken we niet zoveel.
Je kent het misschien van ‘zalig kerstfeest’ en ook een toetje kan zalig zijn, De betekenis van het woord is niet zo gemakkelijk uit te leggen.
Het woord zalig duidt op een verbinding met de God. In het verhaal voor de onderbouw gebruiken we de woorden ‘Je hoort bij God’. In het verhaal voor de bovenbouw vertelt Jezus over het grootste geluk.
Het verhaal voor de onderbouw kun je hier beluisteren.
Het verhaal voor de bovenbouw kun je hier lezen.
En hierna kun je een slinger maken. Want met jou wil God een feestje vieren want je hoort bij hem!
En dat past ook erg bij deze zondag want in de dienst worden er vandaag twee kinderen gedoopt.
Kelyn Scherpenzeel en Jurre Verwey.
Met hun en hun ouders en familie vieren we, vanuit huis, met hun mee dat zij door de doop nu ook met God verbonden zijn. Wat een feest!
 
 
Zondag 25 oktober: Een open boek Zondag 25 oktober: Een open boek
Hallo allemaal,
Het is een rare tijd. Feestjes, verjaardagen, zondagen, vakantie, alles is anders. Maar houdt het vol, het komt heus weer goed! Dan kunnen weer extra genieten van de dingen die eerst zo gewoon waren.  
In het verhaal van vandaag is de nare tijd in Jeruzalem voorbij, alles is weer goed. Alles is herbouwd.
Laten we net doen als de mensen uit het verhaal en elke dag iets leren over God. Het is misschien moeilijk, maar wees niet bang, probeer het en wees blij!  Probeer het maar!
Deze periode is lastig, maar we kunnen er ook iets leuks van maken:
Zullen we samen met elkaar lekker puzzelen? Hoe leuk is puzzelen en een wedstrijdje er van maken? Dat kan je ook samen doen, ook al ben je niet bij elkaar.
Print de bladzijde uit. En puzzelen maar! Twee soorten puzzelbladzijdes hebben we voor je gemaakt:
puzzel 1
puzzel 2

Veel plezier!


 
 
Zondag 18 oktober: Huilen en juichen Zondag 18 oktober: Huilen en juichen
‘Beste rijdende rechter, Mijn buurman heeft een kip. Die kip maakt nogal veel lawaai en er komen ook veertjes in mijn tuin. Nou vroeg ik me af: Kunt u die kip niet verbieden?
Misschien mishandelt mijn buurman de kip wel en dat is verboden. Of misschien heeft hij het kippenvoer gestolen in de dierenwinkel. Dat zou me niks verbazen! Het zou ook nog kunnen dat hij de eieren verkoopt zonder BTW te betalen (dat is de belasting die je in de winkel wel betaalt). Dat scheelt per ei wel 3 of 4 cent.
Wat denkt u, rijdende rechter? Kunt u hier wat mee? Ik hoop het maar, want ik zou erg graag willen dat de kip weggaat.
Met vriendelijke groet, Een brave burger’ 
Wat denken jullie? Wat zou de rijdende rechter doen met zo’n briefje? Zou hij de kip verbieden? Natuurlijk is dit niet echt gebeurd, maar jullie kunnen nu een verhaal lezen of luisteren waarin wel echt een brief wordt verstuurd. Een brief waarin gemene dingen staan
In het verhaal zijn de mensen blij en verdrietig. Met het werkje kunnen jullie een masker maken die zowel blij als verdrietig kan zijn.

Veel plezier!
 
 
Zondag 11 oktober: Ik doe mee! Zondag 11 oktober: Ik doe mee!
Hallo allemaal,
 
Het volk Israël zit in ballingschap in Babylonië. Ze krijgen de kans om terug te gaan naar Jeruzalem om daar te tempel te herbouwen.
Eens waren de Babyloniërs een machtig volk. Ze veroverden grote gebieden, waaronder Juda, en verwoestten de stad Jeruzalem. Maar dat was nu alweer een tijd geleden. Ook aan de macht van de Babyloniërs kwam een eind; uiteindelijk werden ze op hun beurt zelf verslagen door de Perzen. Koning Cyrus was de machthebber die dat deed. 
Lees of luister naar het verhaal.
 
Op de werkbladen bouwen de jonge kinderen verder aan een huis, met een spons als stempel of met hun potlood. De oudere kinderen maken een envelop voor een brief aan koning Cyrus.
   
 
Zondag 4 oktober: Wie heeft de macht? Zondag 4 oktober: Wie heeft de macht?
Hallo allemaal,
Leuk dat jullie weer meekijken op de website. Vandaag is een bijzondere dag voor de kinderen die vorig jaar in groep 8 zaten. Zij maken vandaag de overstap van de kinderkerk naar de tienerdienst. Fijn dat dit vandaag door kan gaan!
We willen jullie allemaal heel hartelijk danken voor de leuke tijd bij de kinderkerk we wensen jullie veel plezier bij de tienerdienst.

Nog iets bijzonders vandaag: Dierendag.
Wie is er vandaag van plan om zijn dier eens extra te verwennen? Hoe doe je dat?
Het verhaal vandaag gaat over Daniël in de leeuwenkuil. Een bijzonder verhaal over Daniël die door Darius in de leeuwenkuil wordt gegooid omdat hij bidt tot God. Gelukkig loopt het goed af en doen de leeuwen niets. Lees hier maar verder.
Het werkblad van vandaag is een memoryspel. Deze bladzijde moet je 2 x uitprinten en zo heb je een spel

Veel plezier ermee
Groetjes, Marleen en Ingrid