Welkom op de kinderkerk pagina Welkom op de kinderkerk pagina
 
Zondag 18 april: Hoe ging het verder? Zondag 18 april: Hoe ging het verder?
Hee hallo allemaal, lezen jullie graag een boek? Als je eenmaal lekker aan het lezen bent en het wordt steeds spannender is het soms moeilijk om het boek weg te leggen, je wilt het graag uitlezen! Ken je dat?
Sommige kinderen vinden het fijner om voorgelezen te  worden door iemand, lekker luisteren met je ogen dicht…
Het verhaal van deze zondag gaat over Johannes, hij schreef verhalen over het leven van Jezus, deze verhalen zijn te lezen in de Bijbel, allemaal mooie verhalen zijn het. Deze zondag schrijft Johannes het laatste hoofdstuk van zijn boek over Jezus, maar of daarmee het verhaal afgelopen is…
Vroeger maakte ik wel eens een zelfverzonnen verhaal, ik maakte daar een boekje van, met voorkant en plaatjes erin, leuk was dat! Vandaag mogen jullie dat ook proberen, het voorbeeld staat op het werkblad,

Het werkje:
Vouw het werkblad tot een boekje. Over welk verhaal van Jezus zou jij een boek(je) willen schrijven? denk aan Jezus’ verjaardag, een wandeling langs het meer met Petrus, Jezus die een paar kinderen helpt.
Kleur de voorkant, versier hem en schrijf een titel op. Schrijf aan de binnenkant een verhaal, of maak een strip, en maak de achterkant af. Nodig: kleurpotloden, stiften, pennen.
Heel veel succes met verzinnen en versieren!
 
 
Zondag 11 april: Wat zie je aan me? Zondag 11 april: Wat zie je aan me?
Hallo allemaal
Leuk dat jullie weer meekijken op de pagina van de kinderkerk!
Vorige week met Pasen hebben we het grote wonder van Jezus’ opstanding gevierd. De derde dag werd een eerste dag, een nieuw begin. Het verhaal dat we vandaag lezen, begint op de avond van die eerste dag. Het is goed om te weten wat de leerlingen op dat moment wel en niet hebben meegemaakt en gezien. Maria Magdalena heeft ’s ochtends gezien dat het graf leeg was en daarna zijn Petrus en een andere leerling ook gaan kijken. Toen zij weer weg waren, is Jezus verschenen aan Maria. Zij heeft het verteld aan de anderen, maar die hebben Jezus dus nog niet gezien. Zou Jezus echt zijn opgestaan?
Hier lees of luister je het verhaal over Tomas. Tomas geloofde eerst niet, maar toen hij Jezus zag wel.

In Jezus’ tijd was er nog geen fototoestel. Tomas moest het doen met de woorden van zijn vrienden. Toen hij Jezus echt kon zien, wat zag Tomas toen door de lens? Teken dat op het fototoestel op het werkblad. Stel iemand had Tomas gefotografeerd. Hoe voelde Tomas zich nadat hij Jezus had ontmoet? Hoe zag Tomas er toen uit? Werkwijze: Zie de instructies op het werkblad voor het maken van het fototoestel. Tip: Kopieer op stevig papier. Nodig: kleurpotloden, stiften, pennen, scharen, lijm en eventueel dubbelzijdig plakband
 
 
Zondag 4 april 'Pasen' : Een nieuwe start Zondag 4 april 'Pasen' : Een nieuwe start
Ha jongens en meisjes
Hebben jullie de afgelopen dagen ook zo genoten van het lekkere weer. Korte broek aan, lekker buiten spelen, bomen en bloemen in volle bloei, lekker zonnetje, langer licht en lammetjes in de wei!! Volop tekenen van nieuw leven.

Vandaag vieren we Pasen, het feest waarbij we herdenken en vieren dat Jezus voor onze zonde is gestorven aan het kruis en is opgestaan uit de dood. Een nieuwe tijd breekt aan. Hij Leeft!!! Hij is er voor ons.

Wil je het verhaal over Pasen lezen of luisteren?

Jullie hebben afgelopen week een pakketje gekregen. We hopen dat jullie vele gemeenteleden erg blij hebben gemaakt met een mooie kaart en misschien ook wel een mooie tekst of wens erop. Als je dat hebt gedaan. Super fijn!!! Mocht je nog meer mensen blij willen maken, print de tekening uit en ga lekker kleuren, knippen en plakken, kijk hier voor een mooi voorbeeld.

We wensen jullie hele fijne paasdagen!!!

Groetjes van de leiding van de Kinderkerk
 
Palmzondag 28 maart: Op weg Palmzondag 28 maart: Op weg
Hallo jongens en meisjes,
Voor deze zondag iets speciaals: Een verhaal om te lezen of om te luisteren, een werkje en een voorbeeld van het werkje en iets speciaals voor palmpasen.
Andere jaren maakte we palmpasen stokken en nu? ......
Speciaal voor speurders maken we er iets feestelijks van! 
Klik hier voor de uitnodiging.

Een aantal kinderen hebben een e-mail ontvangen met deze uitnodiging. Heb jij het niet ontvangen, dan heb ik je e-mailadres niet. Wil je voortaan wel een e-mail ontvangen, als er iets speciaals is voor jouw leeftijd? Stuur dan een e-mailtje naar: mts.zondag@gmail.com
 
Zondag 28 maart is er een feestelijke speurtocht in Oudewater.
Voorbeeld van afbeelding

Wij maken er vandaag ook een feest van.We denken aan Jezus en wat hij ons vertelde en ons leerde. Hij zei, wie op mij vertrouwt, kan ook met een gerust hart naar God. En hij leerde ons om te delen. Wat gaan we vandaag delen? Daar is die speurtocht misschien wel voor.....

Veel plezier!
Met vriendelijke groet,
Greet Zondag
 
Zondag 21 maart: Onder de grond Zondag 21 maart: Onder de grond
Hoi jongens en meiden,
Vandaag is het officieel de eerste dag van de lente! En we zien al sommige lammetjes in de weilanden springen, altijd een leuk gezicht! We hopen dat we ook snel weer mogen genieten van de lente zon! 
Vandaag  kunnen jullie lezen of luisteren naar het verhaal over een groep mensen die op zoek zijn naar Jezus. Als ze Hem gevonden hebben vertelt Jezus over wat een graankorrel doet.
Vandaag kunnen jullie een tekening maken van een tuin met bloemen, struiken, bomen en misschien ook wel groenten. Je tekent niet alleen wat er boven de grond groeit, maar ook een stukje onder de grond. Je kunt dit blad hiervoor gebruiken.
Veel plezier!
 
 
Zondag 14 maart: In het gras Zondag 14 maart: In het gras
Beste jongens en meisjes,

Welkom bij de kinderkerk!
Vandaag lezen of luisteren we naar het bijzondere verhaal van de vijf broden en 2 vissen.
Maar eerst wil ik je wat vragen, hoeveel boterhammen eet je met de lunch?
In een brood gaan ongeveer 24 sneetjes brood.
Hoeveel mensen kunnen er van het brood eten, als ze evenveel als jij eten? En hoeveel kunnen er dan van vijf broden eten? Jezus breekt vijf broden en deelt dit brood uit aan 5000 mensen! En iedereen heeft meer dan genoeg. Dat is een groot wonder! 

Klik hier dan kun je naar het liedje van Elly en Rikkert luisteren, dat gaat over dit verhaal:


Verwerking
De plaat met daarop Jezus wordt ingekleurd. Bij de mand die Jezus opheft ten hemel knip je de stippellijn in. Je kunt natuurlijk ook gewoon het bodempje uit de mand knippen, dat is eenvoudiger dan het inknippen van een lijn. Vervolgens de 5 broden en de 2 vissen inkleuren en ze door de gleuf in de mand naar binnen schuiven zover als je zelf mooi vindt en vastlijmen.
klik hier voor het werkblad
klik hier voor het voorbeeld
 
Zondag 7 maart: Heilig huis Zondag 7 maart: Heilig huis
Beste jongens en meisjes van de kinderkerk.
Hoe is het met jullie? Hebben jullie een goede eerste schoolweek gehad na de vakantie?
Eerst wil ik graag beginnen met het bijbelverhaal van deze week. Het verhaal gaat over een markt in de tempel.
Lees of luister hier het verhaal
Meisjes en jongens weten jullie waarom Jezus boos wordt?  En wanneer word jij boos? Word je ook wel eens boos omdat iets niet goed was of niet eerlijk? Kun je er over praten met bijvoorbeeld papa en mama?
Wat kun je doen als je boos wordt over iets wat niet goed is? En wat kun je beter niet doen?

We kunnen een werkje maken. Jezus verjaagt de handelaars van het tempelplein. Zij maken van zijn Vaders huis een marktplein. Waar word jij echt boos van? Zozeer dat je het met een bezem weg wilt vegen? Jullie mogen erover tekenen op het ene werkblad. Op het andere werkblad kunnen jullie werken aan heilige huisjes.

Hopelijk tot gauw!

Groetjes Susanne Schinkel
 
 
Zondag 28 februari: Tussen hemel en aarde Zondag 28 februari: Tussen hemel en aarde
Hallo kinderen,

We missen jullie wel hoor. We kijken er naar uit om jullie weer te zien. Dat uitkijken naar weer naar school of de kerk te gaan doen jullie vast ook. Wat duurt het lang he.
Over uitkijken gesproken. Zijn jullie wel een op een hele hoge berg of een hoge toren geweest? En je zo uitkijkt over het land eromheen. Zo mooi, zo ver als je dan kan kijken.
Vandaag gaan we een verhaal horen over een plek die nog heel veel hoger is. Over een plek tussen hemel en aarde. Daar ontmoet Jezus twee bijzondere mensen. En ze horen een stem, de stem van God. Weet je nog, toen Jezus gedoopt werd hoorden ze ook die stem. En nu weer. Hoe zou dat zijn? Hoe zou dat klinken? En hoe zou de hemel zijn?  Laten we het verhaal eens lezen of  luisteren.  
De kleren van Jezus worden glanzend, net zoals bij Mozes, toen hij de berg op was geweest. Zou het zo mooi zijn bij God? We kunnen het nu niet zien, maar we kunnen er wel aan denken en op vertrouwen. We kunnen een werkje maken, waar we de grijze vlakken rondom Jezus uitprikken en  er doorzichtig papier of cellofaan of vetgemaakt papier achter plakken. Als je er dan een lichtje achter doet, lijkt het net alsof Jezus straalt.
Heb je geen printer, dan heb ik een tip: open de afbeelding op je laptop of computer, leg een papier tegen het beeldscherm en trek de tekening over, wat door het papier heen schijnt. Probeer het maar.
Ook hebben we een puzzel.

Veel plezier en hopelijk tot gauw
Groetjes
Greet Zondag

 
 
Zondag 21 februari: Wat een plek! Zondag 21 februari: Wat een plek!
Leuk dat jullie weer meekijken op de website speciaal voor de kinderkerk.
Vandaag is de 1e zondag van de 40-dagentijd. Bij het verhaal van vandaag gaat Jezus 40 dagen naar de woestijn. Maar wat gaat hij daar doen en waarom gaat hij daarheen. Je leest het hier, wil je liever luisteren, dat kan hier.
In de woestijn zijn veel wilde dieren en het is er overdag heel warm en ’s nachts heel erg koud. Gelukkig werd Jezus beschermd door de engelen. Hij was er dus niet alleen! 
Met het 1e werkblad zie je een puzzel met wilde dieren en engelen. Leuk om te knippen, te kleuren, te plakken en daarna mee te puzzelen. Met het 2e werkblad kun je een kijkdoos maken van de woestijn. Als je niet zoveel zin hebt in knippen en plakken, maar wel in kleuren, dan kun je ook een woestijn tekenen. Een woestijn waarin Jezus 40 dagen verbleef. Hoe zou dat er uit kunnen hebben gezien?
Veel plezier ermee!
Groetjes
Ingrid
 
Zondag 14 februari: "Wat heeft bidden nu voor zin?" Zondag 14 februari: "Wat heeft bidden nu voor zin?"
Hoi allemaal, welkom op de kinderkerk pagina!

Vandaag is het Valentijnsdag en Carnaval maar vandaag is ook de Kerk-schooldienst! Want afgelopen week was de Week van Kerk en School. 
De voorgangers Jacoline Krabbendam en Roelof de Koning Gans waren dinsdag op de Immanuelschool bij elke groep even online aanwezig om alvast iets te vertellen over het thema en over de dienst. De online kerkdienst op kerkTV is vandaag dus speciaal voor jullie! Je kunt de dienst om 10.00 uur live volgen maar je kunt het ook later terugkijken. Normaalgesproken zie je dan altijd heel veel juffen in de kerk maar door corona kunnen we helaas nog niet naar de kerk. Gelukkig mochten jullie afgelopen week wel weer naar school en met de hele klas genieten van sneeuw en ijspret!

Het thema van de dienst is: "Wat heeft bidden nu voor zin?"

Dit zijn de liedjes die jullie hebben geleerd:
"Daarom bidden wij" (586) Daarom bidden wij (opwekking kids) - YouTube

"Onze Vader": (586) Onze Vader - YouTube

Voor de kinderen van de onderbouw is er een kleurplaat en de kinderen van de bovenbouw kunnen proberen om het Onze Vader in gebaren te leren.

Ik wens jullie een fijne week en wees vandaag extra lief voor elkaar! ;-)

Groetjes Mirjam
 
Zondag 7 februari: Duizend volgers Zondag 7 februari: Duizend volgers
Dag lieve kinderen van de kinderkerk, wat hebben we jullie al niet lang gezien, ik mis jullie erg, hoop dat we gauw weer gezellig met elkaar om de tafel kunnen zitten boven in de kerkzaal en dat jullie al je verhalen met ons willen delen en we weer een leuke opdracht samen gaan maken en naar het verhaal kunnen luisteren. Morgen mogen jullie weer echt naar school dat is fijn, gezellig om je klasgenootjes weer te zien!
Vandaag gaat het verhaal hier over: Jezus maakt de schoonmoeder van Simon beter. ’s Avonds komen er nog veel meer zieken naar hem toe, die allemaal genezing vinden. De volgende dag probeert Jezus rust te zoeken, iedereen gaat naar hem op zoek.
We maken een postertje van allemaal soorten mensen die heel graag naar Jezus willen en voor hem in de rij gaan staan, wat zal dat er leuk uitzien als jullie je fantasie gebruiken.
Ik zie graag het resultaat, groetjes van Marleen
(verhaal luisteren)

Het werkje:
Op het a4 vel wat je in de bijlage vind zie je een klein rijtje mensen, dit zijn de mensen die allemaal naar Jezus willen om bijvoorbeeld om genezing van hun kwalen te vragen, mensen willen massaal naar Jezus toe, kun jij de rij afmaken met verschillende mensen die naar Jezus toe willen gaan, je mag zelf tekenen, kleren maken van oude stofjes en opplakken op je zelfgetekende poppetjes,  of misschien vind je in oude tijdschriften wel plaatjes van mensen die je op kunt plakken, zo wordt het een kleurige en gezellige plaat met allemaal verschillende mensen.
Laat je het resultaat zien met een foto? Ik ben erg benieuwd!!

Nodig: Het kopietje met de lege plaat, lijm, oude tijdschriften, kleurtjes, schaar, glitters, plakkertjes, oude stofjes, wol voor het haar.

 
 
Zondag 31 januari: Wie begrijpt dit? Zondag 31 januari: Wie begrijpt dit?
Hallo allemaal,
Leuk dat jullie weer meekijken op de site van de kinderkerk.
Deze zondag gaat het verhaal over Jezus in de synagoge. Jezus luistert eerst naar de Rabbi’s. De Rabbi’s zijn een soort meesters van de kerk van toen. Zij gebruikten vaak moeilijke woorden. Daarna gaat Jezus vertellen. Jezus vertelt in gewone taal en nu snappen de mensen tenminste wat er wordt verteld. Ook komt er nog een man die boze stemmen in zijn hoofd heeft, lees of luister je mee? 
De uitwerking is een stripverhaal, het werkblad vind je hier.  Deze mag je uitknippen en opplakken op een strook papier. Misschien kun je het op een gekleurd stuk papier plakken en daarna inkleuren. Ik zou het leuk vinden om te zien of het mooi geworden is. Sturen jullie een keer een foto door?  Dit mag je doen naar: webmaster@protgemoudewater.nl .
Veel plezier ermee!

Groetjes,
Ingrid
 
 
Zondag 24 januari: Kom, volg mij Zondag 24 januari: Kom, volg mij
Hallo allemaal

Ook vandaag hebben we weer een verhaal en een verwerking voor jullie. Dit keer gaat het over Jezus die “zomaar” mensen aanspreek en zegt: “Kom, ga met Mij mee!”.  Nou dat is nogal wat… zomaar met iemand meegaan.
Zou jij dat ook doen als je lekker aan het spelen bent, of aan het sporten of… en er vraagt iemand die je nog niet zo goed kent ga je mee??  Dit moet wel een bijzonder persoon zijn. Toch? Wil jij ook Jezus volgen en bij hem horen?

Lees of luister hier het verhaal


Verwerking
Maak een vissenspel.  Knip uit papier of plastic vissen van 5 -10 cm groot. Maak met een perforator een gaatje in de kop van de vis en doe hier een paperclip doorheen. Maak een hengel door aan een tak oid een stuk touw te knopen met daaraan een magneetje…… hengelen maar.  Evt kan je op de vissen verhalen uit de bijbel schrijven die je mooi vindt, of opschrijven waarom je blij bent dat je Jezus kent.

Succes allemaal. 
Groetjes van de leiding van de Kinderkerk
 
 
Zondag 17 januari: Het is zover Zondag 17 januari: Het is zover
WELK VERHAAL LEZEN WE?
Jezus is op een bruiloft in Kana. Als de wijn op is, vraagt hij de bedienden om zes grote vaten met water te vullen. Het water verandert in wijn

Voor we beginnen willen we graag dit lied luisteren: Sela - Breng ons samen

Verhaal voor de onderbouw: kijk en luister
Of je leest het verhaal

LIed: Beste voor het laatst bewaard van Elly en RikkertVerhaal voor de bovenbouw: kijk en luister
Of je leest het verhaal

Jezus is op een bruiloft in Kana. Als de wijn op is, vraagt hij de bedienden om zes grote vaten met water te vullen. Het water verandert in wijn. In dit feest van de liefde is er allereerst de liefde tussen twee geliefden en in diepere zin ook de liefde van God voor de mensen. Het is een verrassend feest waar niets is wat het lijkt. Hoe proeft dat eigenlijk, de liefde?

Werkblad 1: Op het werkblad staat een wijnvat met een motieven patroon. Kleur het zo mooi mogelijk in. Wil je laten zien hoe mooi het is geworden? Stuur je foto naar Martine den Butter.

Werkblad 2: Eerst was er de smaak van water, later de smaak van wijn. Maar hoe smaakt de liefde eigenlijk? Ieder maakt zijn eigen wijnetiket voor de ‘wijn van de liefde’. Werkwijze: Kruis de rijke smaken aan, die in jouw ogen bij liefde horen. Tip: vraag thuis een lege wijnfles zonder etiket. Plak je eigengemaakte etiket erop.
 
Zondag 10 januari: De hemel gaat open Zondag 10 januari: De hemel gaat open
Voorwoord Johannes doopt Jezus

De eerste schoolweek van 2021 zit erop. En wat was het een vreemde week.
De meesten van jullie kids konden niet naar school, maar hadden allemaal thuis les. Online met de juf of meester en de kinderen uit de klas. Best wel even wennen allemaal. Ik hoop dat het goed gegaan is. 
Vandaag lezen/luisteren we naar het verhaal van Johannes de doper waarin hij Jezus gaat dopen in de Jordaan.
Over het verhaal kun je een tekening kleuren met een kleine puzzel en een blad vol met vragen en opdrachten om met elkaar te doen, de plaat kun je daarna nog kleuren.
Veel plezier!
 
 
Zondag 3 januari: Waar ga je heen? Zondag 3 januari: Waar ga je heen?
Beste jongens en meisjes,

Allereerst voor jullie een heel gelukkig nieuwjaar! Laten we hopen dat we in dit jaar weer met z’n allen naar de kerk mogen en dat we het coronavirus de baas worden. Het zou fijn zijn om weer gezellig je verjaardag met iedereen te kunnen vieren die je maar wil uitnodigen. Nu moeten we het nog even op deze manier doen en moeten we nog even volhouden!
Vandaag de eerste online Kinderkerk van het jaar, veel plezier!

Kijk naar de onderstaande foto.
Stel je voor, je bent verdwaald. En het is midden in de nacht. Je kijkt naar de lucht en je ziet alleen maar sterren. Kunnen zij jou de weg naar huis vertellen?

Weet je wat je ziet op de volgende foto’s?:
   
Dit is ook een sterrenhemel met een aantal felle sterren en als je daar lijntjes tussen trekt zoals je op de foto kunt zien dat zie je een plaatje. Op de eerste foto is dat een grote beer (ik vind het niet echt een beer maar zo heet het nu eenmaal zo) de andere is duidelijker, dat is een steelpan.
Er zijn veel mensen die veel weten van bijvoorbeeld de sterren. Het verhaal dat jullie gaan horen gaat over wijzen uit het Oosten. Zij hebben een hele bijzondere ster gezien. De ster wijst hun de weg naar Betlehem.
Die wijzen, ze wisten zoveel van de sterren. De sterren vertelden aan hen dat er een koningskind geboren was. Maar waar? Ze volgenden een bijzondere ster. Onderweg hielp Herodes hen wel wat verder, maar misleidde hen ook. Een droom vertelde aan de wijzen om Herodes niet opnieuw te bezoeken, maar een andere terugweg te kiezen. Dat was nog een hele puzzel. Op dit werkblad staat een sterrenpuzzel (klik hier om het verhaal te luisteren)
Werkwijze:
Knip de sterren uit en leg ze op de juiste manier aan elkaar, zodat er een zin ontstaat. Let goed op de kleine aanwijzingen op de slinger van het blad. Zij helpen je aan de oplossing. Maak daarna de slinger, door achter iedere ster een draadje of lintje te plakken. Rijg ze of niet ze aan een koord. Met kralen tussen elke ster wordt het helemaal mooi. Kijk op de landkaart in welk gebied de wijzen hebben gereisd. Verbind de plaatsnamen van de steden op de kaart: trek lijnen. Bedenk samen waarlangs de wijzen reisden. Waar kwamen ze eigenlijk vandaan? Waar ligt het oosten? In de traditie van legendes en de kunst verbeeldt men de terugtocht van de wijzen met een boottocht. Zorg voor landkaarten. Ze zijn te vinden voor- of achterin een Bijbel of via internet. Tip: Jonge kinderen knippen de sterren uit en plakken ze op donker papier voor een mooie sterrenhemel, glitters maken het af.
Oplossing: De wij-zen zoe-ken de ster en kie-zen naar huis een ande-re rou-te!
Nodig: kleurpotloden, scharen, lijm, landkaartjes; bij Tip: donker papier, glitters.

 
 
Zondag 27 december: Hier heb ik op gewacht Zondag 27 december: Hier heb ik op gewacht
Beste meisjes en jongens,
Hebben jullie fijne kerstdagen gehad? Helaas konden we dit jaar het feest niet met elkaar in de kerk vieren. Deze zondag 27 December hebben wij een verhaal wat je kunt lezen of luisteren over een bijzondere ontmoeting. Jozef en Maria gaan op weg naar de tempel met het kleine kindje Jezus en ontmoeten daar Simeon.
Deze zondag hebben we weer een leuk knutselwerk en een puzzel.
Groetjes namens de kinderkerk, Susanne
 
 
Kerst: Geen stille nacht Kerst: Geen stille nacht
Klik hier voor een grotere afbeelding
 
Kerst: 25 december: Wereldnieuws Kerst: 25 december: Wereldnieuws
Hallo kinderen,

Vandaag denken we eraan, dat Jezus was geboren. Hij is het licht genoemd, als verzoener tussen God en de mensen. 
Hij vraagt ons ook een licht te zijn. Zoals we zingen met het liedje: Jezus zegt dat hij van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht. We hebben een verhaal om te lezen en te luisteren, maar voorgelezen worden kan ook. En als verwerking hebben we een leuke kerststal om te maken.
Veel plezier!

We wensen jullie namens alle leiding van de Kinderkerk hele fijne feestdagen toe, ondanks dat het zo anders gaat. We hopen jullie gauw weer "gewoon" te kunnen ontmoeten in de kerk.
We missen jullie!
 
4e Advent: Prachtig cadeau 4e Advent: Prachtig cadeau
Kijk hier voor een grotere afbeelding
 
Zondag 20 december: Wat een geschenk! Zondag 20 december: Wat een geschenk!
Hallo allemaal
Afgelopen maandag kregen wij een bijzonder bericht van de minister; (bijna) alles gaat dicht. Ook de school, ook de kerk weer.  Allemaal om niet ziek te worden, of anderen te besmetten. Best wel een beetje spannend toch? We mogen maar weinig mensen bezoeken, en maar weinig mensen op bezoek krijgen. En dan is het bijna kerst… dan zijn we zo graag met elkaar en bij elkaar en niet alleen.

Ook Maria kreeg een bijzonder bericht, niet van een minister. Nee zij kreeg bezoek van een Engel. Ook zij schrok van het bijzondere bericht. Lees of luister maar wat de Engel Gabriel haar te vertellen had.

Maria kreeg een bijzonder bericht. En wat voor een. Ze zal zwanger worden en een Koningskind, de Here Jezus, krijgen. Wat een kostbaar geschenk. Wat bracht de Engel goed nieuws.

Kunnen wij in deze bijzondere tijd waarin wij nu leven misschien ook een klein beetje een Engeltje zijn. Bijvoorbeeld door een mooie kaart of tekening te maken met een mooie wens er op en die te versturen naar iemand die eenzaam of alleen is. Door een boodschap te doen voor iemand anders. Door een Engeltje te knutselen en deze weg te geven aan een ander. Misschien heb je zelf nog een goed idee. Ben jij ook een Engeltje??? Breng jij ook iemand een bijzonder bericht? Ze zullen er vast blij mee zijn. Veel plezier met het maken en brengen!!

     
 
 
3e Advent: Het nieuws van morgen 3e Advent: Het nieuws van morgen

Klik hier voor een grotere afbeelding
 
Zondag 13 december: Ben je er klaar voor? Zondag 13 december: Ben je er klaar voor?
Hoi allemaal,

Vandaag is het 3e advent.

Drie kaarsen geven hun licht
Voor een prachtig vergezicht.
Kom laten we opstaan
en de toekomst tegemoet gaan


Het Bijbelverhaal (hier lees of luister je het verhaal) van vandaag gaat over de mensen die in Jeruzalem wonen. De stad is een puinhoop. De meeste huizen zijn kapot. Van de tempel is niets meer over. Ze proberen de stad weer op te bouwen, maar dat is hard werken. De profeet Jesaja heeft een boodschap van de Heer voor de mensen in Jeruzalem. Hij zegt: “Ik, de Heer, maak alles nieuw. En het mooie is, jullie kunnen me daarbij helpen. Doe wat je kunt, en ik doe de rest.
In de adventstijd zien we uit naar een nieuwe tijd. Een tijd van vrede en geluk. Jesaja de profeet roept de mensen op die nieuwe wereld dichterbij te brengen. Als we nu eens een lichtje aansteken in de hoop op die nieuwe tijd? Je kunt vandaag verder aan de lantaarn werken. (hierbij het werkblad) Met het tweede werkblad kun je een memoryspel met dierenkaartjes over een nieuwe wereld waarin wolf en lam samen spelen.
 
 
2e Advent: De ster van de dag 2e Advent: De ster van de dag

Klik hier voor een grotere afbeelding
 
Zondag 6 december: Wie ben jij dan wel Zondag 6 december: Wie ben jij dan wel
Hallo Allemaal,
Gezellige pakjesavond gehad? Hopelijk vandaag tijd om na te genieten.

In de kerk vieren we vandaag alweer 2de advent. 
Twee kaarsen zijn een teken in de nacht:
God zet de wereld in het licht.
En iedereen die daarop wacht
Krijgt vast een lach op zijn gezicht.

Afgelopen week hebben jullie thuis een gezinsboekje (Het beste nieuws) en/of materiaal gehad om een kerststal kijkdoos te maken. We hopen zo ook thuis met jullie toe te leven naar het kerstfeest.
Hierbij hebben jullie ook de uitnodiging ontvangen voor de herdertjestocht op kerstavond.
Hiervoor moet je jezelf aanmelden bij kinderkerst2020@gmail.com

WELK VERHAAL LEZEN WE VANDAAG?
In de kerk wordt vandaag verteld over Johannes de Doper. Er komen mensen bij hem die heel precies willen weten wie hij is. Maar of ze daarachter komen?

Lees of luister hier het verhaal.
Daarnaast vind je op deze pagina de 2de uitgave van de adventsbode vinden.
Wat is dat meisje daar aan het vertellen? Wat vinden de mensen die naar haar luisteren ervan?
Met de werkbladen kun je nog een lantaarntje, puzzel maken of onderzoeksdossier van de ondervraging van Johannes.
Veel plezier en fijne zondag!
 
1e Advent: Kerstfeest in zicht 1e Advent: Kerstfeest in zicht

Klik hier voor een grotere afbeelding
 
Zondag 29 november: Zie je al wat? Zondag 29 november: Zie je al wat?
1e advent.
Met een kleine vlam
Begint het grote licht,
De Heer komt naar ons toe
Dat is een goed bericht.


Vanaf vandaag vieren we advent. We wachten op Jezus, de koning die komen zal.
lees of luister hier het verhaal

Creatief:
Zie je al wat? 
-maak een verrekijker van twee wc rolletjes.
-Die je mooi versiert.
-Tegen elkaar aanplakt.
-En een touwtje/lintje of koordje eraan bevestigd.
-Dan heb je je eigengemaakte verrekijker.
Op wie sta jij op de uitkijk?


 
 
Zondag 22 november: Een woord dat nooit verdwijnt Zondag 22 november: Een woord dat nooit verdwijnt
Hoi jongens en meisjes!

Vandaag is een bijzondere dag.
Weet je waarom?
Ik zal het uitleggen.

Vandaag is de laatste zondag van het kerkelijk jaar, dan is er alweer een jaar voorbij.
Je zou denken dat het einde van het jaar pas volgende maand is, 31 december, dan vieren we oud en nieuw, dat klopt ook maar in de kerk is dat vandaag.
En dat betekent dat we vandaag in de kerk alle namen gaan opnoemen van de mensen die afgelopen jaar zijn overleden, we denken even aan deze mensen en we steken een kaarsje aan. Je kan ook aan iemand denken die al eerder is overleden, bijvoorbeeld je oma of opa, broertje, zusje, tante, oom of gewoon aan iemand die je kende.
De laatste zondag van het jaar betekent ook dat het volgende week dus de eerste zondag van het nieuwe jaar is en dan vieren we ook het eerste advent en leven we naar kerst toe en gaan we de komst van Jezus vieren.

Vandaag gaat het verhaal over Matheus, luister/lees maar:

Soms gebeurt er wel eens iets wat je heel spannend vind, bijvoorbeeld dat je naar de tandarts moet omdat je een gaatje hebt, of dat je altijd samen met je beste vriendje/vriendinnetje naar school fietst maar nu moet je alleen omdat ze ziek is, of je moet naar een andere school en moet nieuwe vriendjes maken dat is natuurlijk heel lastig en spannend.
In het verhaal zegt Jezus tegen Mattheus: Denk aan mij, juist als je bang bent! 
In het verhaal lees je dat Mattheus veel geld vraagt van de mensen, zodat hij lekker rijk wordt. Maar toch voelde hij zich niet fijn. Nadat hij alles had achtergelaten en Jezus ging volgen voelde hij zich wel heel fijn! Hij was nooit meer bang. Door Jezus ontdekte hij dat liefde veel belangrijker is dan geld.
Op het werkblad staan allemaal muntjes, kleur ze mooi in, knip ze uit en rijg ze aan een draad dan heb je een mooie armband.

Gebed
Goede God,
Veel dingen gaan voorbij:
een spannend spel,
een leuke film,
een mooie dag.
Vakanties gaan voorbij,
aren gaan voorbij.
En zelfs de mensen gaan voorbij.
Maar U gaat niet voorbij.
U bent de God die er was,
die er is en die er zijn zal.
Daarom bidden wij U:
Houd ons vast bij al die dingen die voorbij gaan.
Wees bij ons, God.
Vandaag en alle dagen.
Amen.


 
 
Zondag 15 november: Jij maakt het verschil Zondag 15 november: Jij maakt het verschil

Hallo jongens en meisjes,

Welkom allemaal! Ook deze week is er weer een echte en een online kinderkerk viering voor jullie.

Deze week gaat het verhaal over een gedeelte uit Matteüs 25:31-45

Jezus vertelt over de dag dat de Mensenzoon komt. Hij zal de mensen scheiden zoals een herder de schapen en de bokken scheidt. Tegen een deel zal hij zeggen: ‘Wat fijn dat je me geholpen hebt.’ En tegen anderen: ‘Waar was je, toen ik je nodig had?’ Wat je voor kleine mensen doet, doe je voor hem.

Werken van barmhartigheid (= warmhartigheid)

In de tekst worden zes goede daden genoemd: eten geven aan wie honger heeft, drinken geven aan wie dorst heeft, vreemdelingen opnemen, kleding geven aan wie naakt is, zieken bezoeken en naar gevangenen toegaan. De kerk heeft deze daden aangewezen als ‘werken van barmhartigheid’. In de Middeleeuwen werd daar nog een zevende werk aan toegevoegd: het begraven van de doden. En in 2015 stelde paus Franciscus voor om er nog een achtste werk van barmhartigheid aan toe te voegen: de zorg voor de schepping, ons ‘gemeenschappelijke huis’.

Luister en lees de verhalen.

Zorg jij weleens voor iemand anders? Help je wel eens iemand die iets niet zo goed kan? Troost je wel eens iemand die verdrietig is? Vast wel. Zo help je mee aan het koninkrijk van God!

Een toepasselijk lied bij deze verhalen is Ik was hongerig van Elly & Rikkert. 

(het youtube filmpje bij deze versie is gemaakt in 2012 door leerlingen die toen in groep 6 van de Prins Willem-Alexanderschool in Waarder zaten)

Werkbladen

Bovenste werkblad voor de oudere kinderen:

Met dit werkblad krijgen kinderen concrete ideeën om iets goeds te doen, een verrassing of iets liefs. Elk idee kan herleid worden tot een van de acht werken van barmhartigheid. De kinderen maken van de kaartjes een afscheurblok en hangen dit thuis op of geven dit gericht aan iemand. Elk kaartje is een tegoedbon. Het kan naar eigen behoefte ingeleverd worden bij de gever. De gever krijgt dan de kans iets goeds te doen.

Werkwijze: Knip de kaartjes uit en kleur ze. Perforeer het gaatje en rijg er een draad, lint of ring doorheen.

Tip: Maak er een bingokaart van voor thuis aan het prikbord.

Kleur het kaartje pas in als het werkje ‘van barmhartigheid’ is gedaan.

Nodig: kleurpotloden, stiften, scharen, draad/lint of ringetjes, perforator of naald.

Onderste werkblad voor vouw-vaardigen:

Drinken geven aan wie dorst heeft is een van de werken van barmhartigheid. De kinderen vouwen met het werkblad een beker.

Werkwijze: Volg de instructies op het werkblad.

Nodig: kleurpotloden, stiften, scharen, lijm.

Veel plezier en succes ermee!

Groetjes, Mirjam


 
 
Zondag 8 november: Laat het groeien Zondag 8 november: Laat het groeien

Dag jongens en meisjes,

 Leuk dat jullie weer meedoen met deze online kinderkerk viering met als thema, ‘Laat het Groeien’

Heb je buiten al lekker door die dikke pakken bladeren gelopen, mooi he? Herfst is best fijn met al die mooie kleuren aan de bomen en die verschillende luchten. 

Misschien gaan jullie zo ook nog lekker naar buiten om een frisse neus te halen, maar eerst misschien nu even luisteren en knutselen met deze nieuwe bijbelverwerking.

 

Deze keer gaat het verhaal over je talenten en hoe je ze gebruikt, weet je wat talenten zijn?

Dat kan bijvoorbeeld zijn dat je goed kan tekenen,  makkelijk vrienden kan maken, graag helpt of sterk bent…Ik weet zeker dat jij bij jezelf ook een talent kan bedenken. 

Denk er eens over na! Als jij bijvoorbeeld graag helpt en het vaak ook mag doen dan wordt je daar blij van, dat is fijn, wat nog fijner is, is dat Jezus ook heel blij wordt als jij je mooie, goede, fijne talenten met anderen deelt en zo met een mooiere wereld kan maken, ja ook jij kan dat!!

 In de bijlage vind je allemaal kaartjes die je kunt inkleuren en opplakken op het lege werkblad, zie jij een talent die echt helemaal bij jou hoort? Knip hem uit, kleur hem mooi in en plak hem op het lege blad, veel succes en plezier met maken.

 Wil je het verhaal liever luisteren, dan kan dat via deze link

Groetjes van Ingrid en Marleen

 
Zondag 1 november: Bij God in de hemel Zondag 1 november: Bij God in de hemel
Hallo allemaal,

De titel van de verwerking is: Bij God in de hemel, omdat vandaag in sommige gemeentes we de mensen die zijn overleden gedenken. Bij ons zal dit iets later zijn op 22 november.
Wij hebben het over bij God horen, zalig zijn.
Wat is dat? Zalig zijn?? vraag je je misschien af, nou dat snap ik. Dit woord gebruiken we niet zoveel.
Je kent het misschien van ‘zalig kerstfeest’ en ook een toetje kan zalig zijn, De betekenis van het woord is niet zo gemakkelijk uit te leggen.
Het woord zalig duidt op een verbinding met de God. In het verhaal voor de onderbouw gebruiken we de woorden ‘Je hoort bij God’. In het verhaal voor de bovenbouw vertelt Jezus over het grootste geluk.
Het verhaal voor de onderbouw kun je hier beluisteren.
Het verhaal voor de bovenbouw kun je hier lezen.
En hierna kun je een slinger maken. Want met jou wil God een feestje vieren want je hoort bij hem!
En dat past ook erg bij deze zondag want in de dienst worden er vandaag twee kinderen gedoopt.
Kelyn Scherpenzeel en Jurre Verwey.
Met hun en hun ouders en familie vieren we, vanuit huis, met hun mee dat zij door de doop nu ook met God verbonden zijn. Wat een feest!
 
 
Zondag 25 oktober: Een open boek Zondag 25 oktober: Een open boek
Hallo allemaal,
Het is een rare tijd. Feestjes, verjaardagen, zondagen, vakantie, alles is anders. Maar houdt het vol, het komt heus weer goed! Dan kunnen weer extra genieten van de dingen die eerst zo gewoon waren.  
In het verhaal van vandaag is de nare tijd in Jeruzalem voorbij, alles is weer goed. Alles is herbouwd.
Laten we net doen als de mensen uit het verhaal en elke dag iets leren over God. Het is misschien moeilijk, maar wees niet bang, probeer het en wees blij!  Probeer het maar!
Deze periode is lastig, maar we kunnen er ook iets leuks van maken:
Zullen we samen met elkaar lekker puzzelen? Hoe leuk is puzzelen en een wedstrijdje er van maken? Dat kan je ook samen doen, ook al ben je niet bij elkaar.
Print de bladzijde uit. En puzzelen maar! Twee soorten puzzelbladzijdes hebben we voor je gemaakt:
puzzel 1
puzzel 2

Veel plezier!


 
 
Zondag 18 oktober: Huilen en juichen Zondag 18 oktober: Huilen en juichen
‘Beste rijdende rechter, Mijn buurman heeft een kip. Die kip maakt nogal veel lawaai en er komen ook veertjes in mijn tuin. Nou vroeg ik me af: Kunt u die kip niet verbieden?
Misschien mishandelt mijn buurman de kip wel en dat is verboden. Of misschien heeft hij het kippenvoer gestolen in de dierenwinkel. Dat zou me niks verbazen! Het zou ook nog kunnen dat hij de eieren verkoopt zonder BTW te betalen (dat is de belasting die je in de winkel wel betaalt). Dat scheelt per ei wel 3 of 4 cent.
Wat denkt u, rijdende rechter? Kunt u hier wat mee? Ik hoop het maar, want ik zou erg graag willen dat de kip weggaat.
Met vriendelijke groet, Een brave burger’ 
Wat denken jullie? Wat zou de rijdende rechter doen met zo’n briefje? Zou hij de kip verbieden? Natuurlijk is dit niet echt gebeurd, maar jullie kunnen nu een verhaal lezen of luisteren waarin wel echt een brief wordt verstuurd. Een brief waarin gemene dingen staan
In het verhaal zijn de mensen blij en verdrietig. Met het werkje kunnen jullie een masker maken die zowel blij als verdrietig kan zijn.

Veel plezier!
 
 
Zondag 11 oktober: Ik doe mee! Zondag 11 oktober: Ik doe mee!
Hallo allemaal,
 
Het volk Israël zit in ballingschap in Babylonië. Ze krijgen de kans om terug te gaan naar Jeruzalem om daar te tempel te herbouwen.
Eens waren de Babyloniërs een machtig volk. Ze veroverden grote gebieden, waaronder Juda, en verwoestten de stad Jeruzalem. Maar dat was nu alweer een tijd geleden. Ook aan de macht van de Babyloniërs kwam een eind; uiteindelijk werden ze op hun beurt zelf verslagen door de Perzen. Koning Cyrus was de machthebber die dat deed. 
Lees of luister naar het verhaal.
 
Op de werkbladen bouwen de jonge kinderen verder aan een huis, met een spons als stempel of met hun potlood. De oudere kinderen maken een envelop voor een brief aan koning Cyrus.
   
 
Zondag 4 oktober: Wie heeft de macht? Zondag 4 oktober: Wie heeft de macht?
Hallo allemaal,
Leuk dat jullie weer meekijken op de website. Vandaag is een bijzondere dag voor de kinderen die vorig jaar in groep 8 zaten. Zij maken vandaag de overstap van de kinderkerk naar de tienerdienst. Fijn dat dit vandaag door kan gaan!
We willen jullie allemaal heel hartelijk danken voor de leuke tijd bij de kinderkerk we wensen jullie veel plezier bij de tienerdienst.

Nog iets bijzonders vandaag: Dierendag.
Wie is er vandaag van plan om zijn dier eens extra te verwennen? Hoe doe je dat?
Het verhaal vandaag gaat over Daniël in de leeuwenkuil. Een bijzonder verhaal over Daniël die door Darius in de leeuwenkuil wordt gegooid omdat hij bidt tot God. Gelukkig loopt het goed af en doen de leeuwen niets. Lees hier maar verder.
Het werkblad van vandaag is een memoryspel. Deze bladzijde moet je 2 x uitprinten en zo heb je een spel

Veel plezier ermee
Groetjes, Marleen en Ingrid
 
 
Zondag 27 september: Wat droom ik nou? Zondag 27 september: Wat droom ik nou?
Hallo Allemaal,
Hopelijk hebben vele van jullie gisteren een leuke start van het jeugdwerk gehad.
Ongetwijfeld zijn er binnenkort op de site ook foto’s hiervan te vinden. 

WELK VERHAAL LEZEN WE VANDAAG?
Koning Nebukadnessar heeft een droom. Hij wil dat de wijzen zijn droom uitleggen, maar zegt niet wat hij gedroomd heeft; dat moeten zij zelf vertellen. Niemand is daartoe in staat, behalve Daniël. Hij vertelt dat de koning gedroomd heeft over een groot beeld dat verpulvert en hij legt uit wat dat betekent.

Lees hier het hele verhaal. En als werkblad vind je een kroon.
 
 
Zondag 13 september: Hartelijk vergeven! Zondag 13 september: Hartelijk vergeven!
Hoi lieve kinderen,
Hoe is het met jullie? 2e week op school, al weer helemaal gewend aan de klas en misschien wel een nieuwe juf of meester?!
Deze week gaat het over “vergeven”.

Je hebt vast wel eens iets gedaan waar je later spijt van had. Heb je toen ‘sorry’ gezegd? En hoe vaak vraag je dat dan? 1 keer? 2 keer? Of zeg je, “honderd keer sorry”!! En vond je het moeilijk om sorry te zeggen.  Als een ander jouw excuus accepteert, dan zegt hij eigenlijk ‘ik vergeef je’? 
In de Bijbel staat dat je iemand zeven maal zeventig keer moet vergeven. Weet jij hoeveel dat is?
Lees hier het verhaal van vandaag.
Voor het werkje maken we vandaag een stripverhaal van het verhaal. Er is al een beginnetje gemaakt, maar jij kunt het vast mooi verder tekenen of bij schrijven hoe het verder gaat!
Veel plezier weer!


 
 
Zondag 6 september: Hoe groot maak jij het? Zondag 6 september: Hoe groot maak jij het?
Hallo allemaal

Fijn dat jullie weer “online” meedoen aan de kinderkerk. Hoe was jullie eerste schoolweek weer? Was het fijn om jullie klasgenootjes, vrienden en vriendinnetjes en de juffen weer te zien?    
Ik hoop dat het weer fijn was met elkaar, dat iedereen erbij hoort en dat er geen ruzie was.
Daar gaat het verhaal vandaag over. Hoe ga je om met ruzie, wat doe je dan? Wordt je dan boos, ga je slaan of schelden of onaardige dingen over iemand zeggen of ga je het proberen op te lossen en hoe doe je dat dan? Best lastig soms toch??
Lees het verhaal maar eens, misschien staat er wel een oplossing in? Of misschien vind je die wel in de rebus (werkje 2).  Succes!!
Werkje 1 is een kleurplaat

Groetjes Leonie en Carolien
 
 
Zondag 30 augustus: Wat helpt? Zondag 30 augustus: Wat helpt?

Hallo jongens en meisjes, hoe vinden jullie het dat de vakantie al voorbij is? Ging het te snel of zien jullie toch wel weer uit naar school en je schoolkameraadjes? Misschien is het wel weer lekker om naar school te gaan, je sport of andere hobby’s weer op te pakken. Voor de kinderen die vandaag thuis blijven en mee doen aan de kinderkerk hebben wij een verhaaltje en een werkje geplaatst. De kinderen in de kerk gaan met hetzelfde werkje en verhaal aan de gang.
Vandaag gaat het over vertrouwen in jezelf hebben, je wilt bijvoorbeeld zo graag goed zijn in voetbal maar je twijfelt te veel aan je eigen manier of je durft het gewoon niet. Hoe kan je jezelf daarbij helpen? Is er een manier om je beter te laten voelen en dat je meer zelfvertrouwen krijgt? Wie weet lukt het je om dan te scoren! Wat zal dat fijn zijn!
In het verhaal gaat het ook over vertrouwen, Er wordt een zieke jongen bij Jezus gebracht. Zijn leerlingen hebben al geprobeerd hem te genezen, maar dat is niet gelukt. Jezus geneest de jongen! Waarom vertrouwden Jezus leerlingen niet op zichzelf, ze hadden toch veel geleerd van hun Meester? Veel succes vandaag, laten jullie eens een keer zien wat er thuis gemaakt is, we plaatsen het op de website dat iedereen het kan zien, dat lijkt ons leuk.

Het werkje voor groep 1 en groep 2
Op het werkblad voor groep 1 staat een legpuzzel van de zieke jongen. Hij is verward en door elkaar gehaald. Geloven de kinderen dat ze de puzzel kunnen oplossen? Voor groep 2 is er een woordenwegstreeppuzzel.
De oplossing is: geloof als een klein zaadje om bergen te verzetten

Groetjes van Ingrid en Marleen
 
 
Zondag 23 augustus: Zo komen we er niet! Zondag 23 augustus: Zo komen we er niet!
Lieve kinderen van de kinderkerk.
Nog even en dan is de vakantie weer voorbij. Hebben jullie het fijn gehad? Leuke dingen gedaan?
Misschien ben je weggeweest of thuis gebleven. Nu gaat straks school weer beginnen.
Misschien kijk je er al naar uit of denk je er liever nog niet aan? Hoe het ook voor je is je kunt altijd bij God terecht. Hem danken voor de fijne dingen en bidden om hulp voor de dingen die je moeilijk vind.
Bid je mee?

Lieve God,
Na een heerlijke vakantie, alle dagen lekker vrij              
En zelf weten wat je gaat doen,
Moet ik straks weer naar school.
In een nieuw lokaal
Met een nieuwe meester of juf.
Daar moet ik weer aan wennen.
Maar ik vind het fijn
Om naar school te gaan.
Uitgerust kan ik er helemaal tegenaan!
Amen.


Geniet nog van jullie laatste weekje vrij!
Groetjes Machteld.

klik op de volgende links voor:
het verhaal
het werkje
liedje: Op reis
liedje: kom aan boord
 
 
Zondag 16 augustus: Kruimels van het Koninkrijk Zondag 16 augustus: Kruimels van het Koninkrijk
Hallo jongens en meisjes!

Hebben jullie wel eens een keer iets mee gemaakt waarbij je iets heel erg nodig had, maar papa en mama of de meester of juf luisteren maar niet? En als ze luisteren, willen ze niet doen wat je juist écht nodig hebt. Kun je een voorbeeld noemen? Wat doe je dan om te zorgen dat je toch krijgen wat je nodig hebt?
In het verhaal vandaag wil Jezus niet luisteren naar een vrouw die hem echt nodig heeft. Maar ze geeft niet op!
  
  Gesprek na het verhaal:

Eerst wilde Jezus de vrouw niet helpen, dat was toch wel een beetje raar,vind je niet? wat vindt jij daarvan?Hoe komt het denk jij, waardoor deed Jezus de vrouw uiteindelijk toch hielp? Het koninkrijk van God is er eigenlijk toch voor iedereen? Het maakt voor God niet uit waar je vandaan komt of hoe je eruit ziet.
Het werkje:
Op het basisblad staan de kinderen en een kind met blanco hoofd, dit hoofd gaat het kind zelf invullen.
Op blad twee staan allemaal blanco hoofdjes die over de kinderen verdeeld kunnen worden. Op zich kan het hoofd gewoon ingetekend worden op het basisblad maar omdat ik draad wilde gebruiken voor het haar heb ik voor de zekerheid het hoofd ingetekend en beplakt op het tweede blad zodat ik die daarna uit kon knippen en op het basisblad kon plakken.
-Kleur het basisblad in
-Teken een hoofdje in op blad twee en maak jezelf, of bedenk iemand waarvan jij vindt dat die echt mee moet in de kring van Gods gezin
-Knip het hoofdje uit en plak het met met lijm op het basisblad over het blanco hoofdje heen.

Als je op deze link klikt: voorbeeld werkje zie je hoe het eruit kan komen te zien.

Veel plezier!

Groeten van Carolien


 
 
Zondag 9 augustus: Kom jij naar me toe? Zondag 9 augustus: Kom jij naar me toe?
Hoi kids!

Wat is het warm he? Wel fijn dat het nu vakantie is want dan kun je lekker zwemmen of varen. In de vertelling van vandaag is het minder mooi weer. In Matteüs 14:22-33 gaat het over de discipelen die in hun vissersboot in een storm terecht komen en over Jezus die over het water naar hen toe loopt... 

Benieuwd hoe dat afloopt? Lees dan het verhaal of bekijk dit leuke korte filmpje van Jezus en Petrus die op het water lopen, vertelt vanuit de Bijbel in Blokjes. 


Het werkblad is een knip- en vouwplaat van het schip op het water in de storm. Schrijf op de binnenkant van de golf waar je bang voor bent en vouw het daarna weg. 

Je kunt ook het doolhof proberen op te lossen. Wil je weten hoe storm als muziek kan klinken? Luister dan ondertussen naar Antonio Vivaldi - Storm.


Veel plezier ermee en ik wens jullie een mooie zomervakantie!

Groetjes,
Mirjam
 
Zondag 2 augustus: Meer dan genoeg Zondag 2 augustus: Meer dan genoeg

Vandaag gaat het over delen. Er is gebeurt iets heel moois als we delen. Je geeft iets weg en dan wordt er blij van als je iemand een plezier doet. Soms deel je geld, soms aandacht, een snoepje en soms ....tijd.

Nu hebben we vakantie en we hebben heel veel tijd. Laten we die tijd delen! Met wie? En hoe? Wordt je er blij van? Probeer het maar! Ik leg je straks uit hoe.

Jezus vraagt ons ook om te delen. Bijvoorbeeld in de vertelling van de vijf broden en twee vissen

En dat delen van tijd in de vakantie? Je kunt een spel maken (of nog veel beter, samen een spel maken). Ik leg het je uit hoe. Spelen met je vaste vriendjes of vriendinnetjes kan misschien nu niet. Met iemand, die je niet zo goed kent, proberen? Spannend? Wie weet, wordt het heel gezellig. En wordt de ander er ook heel blij van. Probeer het maar.

Dit spel kan je overal spelen. Hang het aan de deur, aan een stoel, in de douche of lekker buiten. Kijk maar naar de foto's. Je kunt plastic bekertjes gebruiken of emmertjes of een hele grote emmer.
 

1.Pak een groot vel karton/plastic/doos en maak er gaatjes in. Telkens 2 gaatjes bij elkaar.
2. Rijg een draadje door de gaatjes zo groot als je bakje of bekertje en knoop het achter vast.
3. Hang je bakje of bekertje in het touwtje.
4. Maak bovenin 2 gaten en rijg daar een touwtje door, zodat je het op kan hangen.
5. Versier het gezellig en zet er punten bij. En spelen maar!
 

Heb je geen karton of plastic, zoals in het voorbeeld. Geen punt, bel 0623-381076 en dan kan je het bij mij ophalen. Veel plezier!

Greet Zondag

 
Zondag 26 juli: Schatrijk Zondag 26 juli: Schatrijk
Hoi allemaal,

De eerste week van de vakantie zit er al weer op en wat hebben we al lekker weer gehad!

Deze week vertelt Jezus weer een gelijkenis. De gelijkenissen die Jezus vertelt, zijn korte verhaaltjes die zich afspelen in het land en in de tijd van Jezus. Dat is een hele andere tijd dan waarin wij nu leven. En ook een heel ander land. Met deze korte verhaaltjes wil Jezus ons iets vertellen. Iets vertellen over waar het echt om gaat. In een andere tijd en in een ander land zijn sommige dingen toch hetzelfde. Vandaag het verhaal over de schat in de akker.

Met het knutselwerkje  kun je een doosje maken om je eigen schat in te bewaren. Ook kun je een doosje aan papa of mama vragen die je kunt versieren waarin je je eigen schat kunt bewaren.

Veel plezier!

Groetjes Cristi
 
 
Zondag 19 juli: De paniekzaaier Zondag 19 juli: De paniekzaaier

Lieve kinderen, 

Wat heerlijk, de vakantie is begonnen!  

Even geen school en huiswerk, maar lekker uitrusten en leuke dingen doen. 

Vandaag heb ik voor jullie een verhaal over een meisje wat voor de schooltuin van haar vriendin gaat zorgen. Of eigenlijk vergeet ze om er goed voor te zorgen. Lees maar mee. 

De verwerking is een leuke kleurplaat en een woordzoeker 

Veel plezier ermee en ik wens jullie een hele fijne vakantie toe. 

Groetjes, 

Ingrid 
     

 
Zondag 12 juli: de Zaaier Zondag 12 juli: de Zaaier
Hallo allemaal
Vandaag heb ik een aantal van jullie weer “live” bij de Kinderkerk. Wat fijn dat het weer kan!! Ik heb er zin in. Voor jullie thuis heb ik hetzelfde verhaal en verwerking. Doe je gezellig mee met de quiz?? Of ga je lekker knutselen?? Veel plezier weer en veel succes ook nog even deze laatste schoolweek, daarna lekker genieten van jullie vakantie!
Groetjes Leonie

Gesprek: 4-7 jaar
Wie heeft zelf wel eens zaadjes gezaaid? Welke plantjes kwamen eruit? Wat moet je doen om ervoor te zorgen dat je plantjes groot worden?
Gesprek: 8-10 jaar
Wat doet een boer allemaal als hij zaadjes heeft gezaaid? Wat heeft hij daarbij nodig? Hebben de kinderen wel eens gezien hoe een boer zaait? Zaaien gebeurt ook wel in kassen, zijn de kinderen wel eens in kassen geweest? Zijn er ook plaatsen waar niets groeit?
Gesprek: 11-12 jaar
Jezus zegt dat het met het geloof is als met het zaaien van zaadjes, veel mensen horen de verhalen uit de Bijbel, maar wat ze ermee doen, is heel verschillend. Kennen de kinderen voorbeelden, wanneer is het geloof als zaad dat in goede grond is gevallen? Wanneer is het verstikt? En wanneer is er helemaal niets mee gedaan?
 
 
Zondag 5 juli: Hier vind je rust Zondag 5 juli: Hier vind je rust
Hallo allemaal,
Nog twee weken naar school en dan lekker vakantie.... of je nu thuis blijft of ergens naar toe gaat, we hopen dat de zon schijnt en dat je dan je mooie zonnebril op kan zetten.....

Het gesprek:
Laat een zonnebril zien en vertel dat je die opzet als je op vakantie bent, op een plek waar je tot rust komt. Waar komen de kinderen tot rust? Wat doen ze dan het liefst? Iets dat rustig is? Of bewegen ze juist liever? Het Bijbelverhaal van vandaag gaat over tot rust komen, Jezus zegt dat hij er altijd zal zijn voor mensen die moe zijn, voor wie het tegen zit in het leven. Bij Hem mag iedereen tot rust komen.
Creatief:
Op vakantie draag je vaak een zonnebril. De kinderen maken een zonnebril, waarmee ze laten zien wat hun favoriete plek is om op vakantie te zijn en tot rust te komen. Knip uit een vel stevig papier een zonnebril . Laat de kinderen een gekleurd vel papier kiezen, bijvoorbeeld blauw voor water, groen voor bos of wei, geel voor strand, grijs voor bergen en plak daar de bril op. In de glazen van de bril tekenen de kinderen wat ze zien, als ze daar zijn.
Werkblad brillen


Veel succes vandaag met de kinderverwerking thuis, zien we jullie volgende week weer aan tafel boven bij de kinderkerk?, wat fijn dat het weer mag!! Heel graag tot dan!
Groetjes van Marleen
 
 
Zondag 28 juni: 'Klaar voor vertrek' Zondag 28 juni: 'Klaar voor vertrek'
Het verhaal:  Klaar voor vertrek

De vrienden van Jezus zijn klaar voor vertrek. Niet voor een vakantie of een zakenreis. Ze gaan op weg om overal te vertellen dat God van mensen houdt. ‘Vinden de mensen het wel fijn als we komen?’ vragen de vrienden aan Jezus. ‘Veel mensen wel,’ antwoordt Jezus. ‘Maar er zijn ook mensen die het niet fijn vinden. Misschien klop je aan bij een huis waar een familie woont. Misschien wil de helft van de familie wel naar je luisteren en de andere helft niet. Dan vertel je maar gewoon wat je te vertellen hebt. God let vooral op de mensen die wel naar jullie luisteren. Want het leuke is: Als ze voor jullie de deur opendoen, doen ze ook voor God de deur open. Als jullie ergens binnen worden gelaten, komt God ook mee naar binnen. En als iemand jullie een glaasje water geeft, dan geniet God daar ook van. Hij onthoudt alles: Wie jullie een glaasje water geeft en een broodje en een bed voor de nacht. Wie geluisterd heeft en wie blij werd door wat jullie vertelden. God onthoudt wie die mensen zijn en wat ze gedaan hebben. Zij horen allemaal bij zijn koninkrijk.’ Even later gaan de vrienden van Jezus op pad. Ze hebben geen water bij zich en geen brood, geen slaapzak om in te slapen. Dat hoeft ook niet. Want achter heel veel deuren in heel veel dorpen wonen mensen die hen zullen ontvangen. ‘Kom maar binnen,’ zullen die mensen zeggen. En elke keer als zij over een drempel stappen, zal God erbij zijn. Hij zal het nooit vergeten.

Gesprek:
Als er bij de kinderen thuis wordt aangebeld, wie staat er dan meestal voor de deur?
En wie kunnen er nog meer voor de deur staan?
Doen de kinderen wel eens open, of is het altijd iemand anders?

Werkblad:


En we hebben natuurlijk ook weer en werkblad, kijk maar bij zondag 28 juni. Veel plezier!

En we zijn jullie hopelijk weer snel in ons kerkgebouw, misschien al op zondag 12 juli!

Groetjes, Machteld
 
Zondag 21 juni: Vogel in Gods Hand Zondag 21 juni: Vogel in Gods Hand
Dag jongens en meisjes,

Leuk dat jullie er weer bij zijn!

Hebben jullie thuis een vogel of ken je iemand die een vogel heeft?
Mag de vogel wel een los vliegen in de kamer? Komt hij dan ook wel eens op je hand zitten of op je hoofd?
Hoe vind je dat?
Hoe kun je goed voor een vogel zorgen?

Kijk eens naar dit plaatje.

Wat zie je?
Hoe zou de vogel zich voelen, beschermt de hand de vogel of wordt de vogel gevangen gehouden in de hand? Kan de vogel nog wegvliegen als deze dat zou willen?

Vandaag horen we een verhaal over God die voor de mensen wil zorgen. Net zo goed als de kinderen of de meneer of mevrouw op de foto voor de vogel zorgt.

Ik heb 2 werkjes waar je uit kan kiezen, je mag ze natuurlijk ook allebei maken:
Werkje 1
Werkje 2
Veel plezier met knutselen en een fijne zondag!

Groetjes Carolien
 
 
Gebedsketting Gebedsketting

Doe je ook mee met het maken van de gebedsketting voor in de kerk?
Wil je bidden voor iets of iemand waar je blij, verdrietig of juist heel dankbaar voor bent?
Stuur dan een mailtje of appje naar Leonie van de Brink. Zij zet jou gebed op een strookje en dan hangt ze het strookje aan de ketting in de kerk. Je moet je gebed wel op zaterdagochtend uiterlijk 10 uur aan haar doorgegeven hebben. We hopen dat je mee doet, en dat we de kerk kunnen versieren met een hele mooie lange gebedsketting.
Je mag het mailen naar: leonie_neut@hotmail.com of appen naar: 06-11176118