Corona

Corona
Op deze pagina kunt u alles lezen over de coronamaatregelen in de Ontmoetingskerk.
 
Opnieuw aandacht voor corona Opnieuw aandacht voor corona
Geplaatst: 6 november 2021

U heeft ongetwijfeld ook de nieuwsberichten gevolgd. Conform de algemene richtlijnen willen we u dan ook vanaf  zondag 8 november dringend vragen de mondkapjes weer op te zetten tijdens het lopen (als u zit op de plaats mag hij af) en een tussenruimte van 2 stoelen aan te houden tussen huishoudens, waarbij u zelf uw plekje kunt uitkiezen. U reinigt de handen bij binnenkomst en u neemt uw jas mee in de kerkzaal. We houden zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand in acht en gebruiken twee uitgangen, waarbij we u vragen goed op te blijven letten op het bewaren van de afstand. Als u klachten heeft, kunt u de dienst online meebeleven. De verdrietige gevolgen van corona gaan ook ons als kerkgemeenschap niet voorbij. Laten we zorgzaam en verantwoordelijk blijven voor elkaar.
 
Vergaande versoepelingen per 26 september Vergaande versoepelingen per 26 september
Geplaatst: 21 september 2021

Wij zijn blij dat de commissie, die belast is met het instellen en uitvoeren van de coronamaatregelen in onze kerk,  kan melden dat er per zondag 26 september vergaande versoepelingen worden ingevoerd conform het landelijk PKN advies.

Onderstaand de belangrijkste versoepelingen:
  1. reserveren / registreren voor bezoek kerkdiensten vervalt
  2. 1,5 meter maatregel vervalt, max 90 bezoekers kerkzaal is niet meer van toepassing
  3. geen begeleiding meer bij verlaten kerkzaal
  4. collecteren blijft met mandjes bij de uitgangen (of digitaal)
  5. nog geen gebruik van garderobe, voorlopig nog twee uitgangen na de dienst
  6. coronatoegangsbewijs wordt niet gevraagd voor kerkelijke activiteiten


 
 
Aangescherpte coronamaatregelen Aangescherpte coronamaatregelen
geplaatst: 6 oktober 2020Ongetwijfeld hebt u de afgelopen dagen in het nieuws gehoord dat er uitgebreid overleg is geweest tussen de overheid en de vertegenwoordigers van kerkgenootschappen. Er zijn nieuwe beperkende maatregelen voor de kerken, bedoeld om te voorkomen dat het aantal besmettingen verder toeneemt. Met pijn in het hart, maar overtuigd van het belang van deze dringende adviezen, adviseert de Protestantse Kerk in Nederland aan alle gemeenten deze richtlijnen van de overheid ter harte te nemen. De maatregelen die gisteren zijn ingegaan hebben betrekking op de kerkdiensten in oktober, en komen bovenop de al geldende maatregelen van reserveren, handen ontsmetten, wegblijven als u klachten hebt, enz.
 Onze gemeente neemt de door PKN geadviseerde maatregelen over. Dat betekent:
* vieringen met maximaal 30 bezoekers per kerkdienst;
* niet zingen door gemeente, alleen door de voorzangers;
* zeer dringend advies voor alle bezoekers en alle medewerkers om mondkapjes te dragen òm en ìn de kerk, tot iedereen op zijn/haar plaats zit: pas dan gaan de mondkapjes af;
Verder wijzen wij u er nogmaals op dat alle bezoekers na afloop van de dienst weer gaan zitten tot de coördinatoren u aanwijzingen geven om naar buiten te gaan.

Wij begrijpen dat dit een teleurstellend bericht is, maar wij voelen en nemen onze verantwoordelijkheid om alles te doen wat mogelijk is om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook al kunnen we met minder bezoekers de vieringen meebeleven: ook online weten we ons verbonden met alle gemeenteleden.

De kerkenraad.
 
 
Welkom in de viering

Welkom in de viering
 
Reserveren plaatsen kerkdiensten Reserveren plaatsen kerkdiensten

‘Wennen doet het eigenlijk niet’
Het hoeft niet verkeerd te zijn dat dingen anders gaan dan we gewend zijn; het kan een verfrissende ervaring zijn. Maar wennen doet het eigenlijk niet dat je bijvoorbeeld niet naast elkaar mag zitten en een plaats toegewezen krijgt. Regelmatig staan we net iets te dicht bij elkaar, hoe goed je ook probeert op te letten. Misschien is het maar goed ook, dat het niet went. Dan blijven we opletten en houden we elkaar scherp. U bent van harte welkom om de dienst in levenden lijve mee te beleven. Wel verzoeken wij u om niet te komen als u klachten heeft of als u net terug bent uit een risicogebied. U kunt dan de dienst online volgen. Heeft u vragen, hulp nodig of speciaal verzoek, schroom niet om contact op te nemen. Met elkaar vinden we vast een oplossing.
 
Reserveren kan op drie manieren:
1. via het online reserveringssysteem en dit heeft de voorkeur, klik hier om online te reserveren 
2. via een mail naar scriba@protgemoudewater.nl 
3. of door de scriba te bellen: 0348 – 563181

Aanmelden kan vanaf woensdagmorgen voor de dienst van aankomende zondag. En bij de scriba uiterlijk tot zaterdag 17.00 uur.

Om spreiding van aankomst te bereiken wordt gewerkt met tijdsloten (09.00-09.10 uur; 09.10-09.20 uur; 09.20-09.30 uur). Als u zich heeft aangemeld, krijgt u een bevestiging.
 
Corona regels in de kerk

Corona regels in de kerk
 
Downloads Downloads

gewijzigd: 10 november 2020

Onderstaande documenten zijn aangepast op de verscherpte coronamaatregelen van begin november: