Aangescherpte coronamaatregelen Aangescherpte coronamaatregelen
geplaatst: 6 oktober 2020Ongetwijfeld hebt u de afgelopen dagen in het nieuws gehoord dat er uitgebreid overleg is geweest tussen de overheid en de vertegenwoordigers van kerkgenootschappen. Er zijn nieuwe beperkende maatregelen voor de kerken, bedoeld om te voorkomen dat het aantal besmettingen verder toeneemt. Met pijn in het hart, maar overtuigd van het belang van deze dringende adviezen, adviseert de Protestantse Kerk in Nederland aan alle gemeenten deze richtlijnen van de overheid ter harte te nemen. De maatregelen die gisteren zijn ingegaan hebben betrekking op de kerkdiensten in oktober, en komen bovenop de al geldende maatregelen van reserveren, handen ontsmetten, wegblijven als u klachten hebt, enz.
 Onze gemeente neemt de door PKN geadviseerde maatregelen over. Dat betekent:
* vieringen met maximaal 30 bezoekers per kerkdienst;
* niet zingen door gemeente, alleen door de voorzangers;
* zeer dringend advies voor alle bezoekers en alle medewerkers om mondkapjes te dragen òm en ìn de kerk, tot iedereen op zijn/haar plaats zit: pas dan gaan de mondkapjes af;
Verder wijzen wij u er nogmaals op dat alle bezoekers na afloop van de dienst weer gaan zitten tot de coördinatoren u aanwijzingen geven om naar buiten te gaan.

Wij begrijpen dat dit een teleurstellend bericht is, maar wij voelen en nemen onze verantwoordelijkheid om alles te doen wat mogelijk is om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook al kunnen we met minder bezoekers de vieringen meebeleven: ook online weten we ons verbonden met alle gemeenteleden.

De kerkenraad.
 
terug