Laatste nieuws Laatste nieuws

Nieuwsfeit melden

 
Inrichting Kerkzaal Inrichting Kerkzaal

geplaatst: 15 maart 2019Vandaag de eerste zondag (17 maart) waarop we bijeen komen in een kerkzaal die vertrouwd is, maar waarin de opstelling van de zitplaatsen anders is dan we gewend waren. Met elkaar hebben we het proces van ideeen, besluitvorming, en uitvoering doorlopen. Er is heel hard gewerkt om de wanden te schilderen, kabels te leggen, geluidsinstallatie aan te brengen en uit te testen, stoelkoppelingen te bedenken en uit te voeren, kortom: heel veel werk waarvan u weinig of niets meer ziet, maar wat wel degelijk vakkundig is uitgevoerd om de inrichting van de halve cirkel vorm te geven. U hebt in Ontmoeting gelezen dat de inrichting van het liturgisch centrum een langer proces is, waar ook hard aan gewerkt wordt. Onze dank gaat naar alle harde werkers die dit mogelijk maken.
 

 
Kerkenraad Kerkenraad

geplaatst: 15 maart 2019

De kerkenraad laat u weten dat dhr. Ad de Regt gevraagd is om de taak van voorzitter van de Kerkenraad PGO op zich te nemen. Wij zijn heel blij met het feit dat Ad positief geantwoord heeft op de vraag van de Kerkenraad. Binnenkort kunnen we u informeren wanneer de bevestigingsdienst zal plaatsvinden.

 
YouTube dienst YouTube dienstOp allerlei manieren wordt er gebruik gemaakt van YouTube-filmpjes: bij de muziek, maar ook op andere momenten. Thema is “Geduld”, iets dat op veel manieren valt uit te leggen: geduld dat God met ons heeft, geduld dat je met andere mensen moet hebben, geduld dat je met jezelf moet hebben, geduld met hopen dat het beter wordt. Geduld, dat hebben we nodig om ooit opnieuw te mogen beginnen  We hebben dan al een paar keer gebruik gemaakt van de nieuwe geluidsinstallatie in de kerk, maar deze zondag zal vooral blijken wat de mooie mogelijkheden ervan zijn! Een dienst voor jong en oud! Wees welkom! 

 
Keek op de preek Keek op de preek

Geplaatst: 11 maart 2019
Na afloop van de dienst op zondag 31 maart a.s.!

‘Keek op de Preek’. Voor iedereen die eens goed door wil praten over de preek en vragen niet uit de weg gaat!!! In de Ontmoetingsruimte (zaal 1) willen we na afloop van de dienst samen met onze predikant Ds. Raymond de Hoop de preek van dieochtend nader beschouwen en dat doen we uiteraard onder het genot van koffie of thee en een plak cake!
 

 
Zin in film Zin in film

geplaatst: 11 maart 2019
Mary Magdalene
Vertoning: Maandag 25 maart

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Australië, 2018, Drama, 120 minuten, geregisseerd door Garth Davis, met Rooney Mara, Joaquin Phoenix en Chiwetel Ejiofor.

In het Heilige Land verlaat een jonge vrouw haar conservatieve familie en het kleine vissersdorpje waar zij is opgegroeid om zich te voegen bij een sociaal radicale groep. De groep wordt geleid door een charismatische leider, Jezus van Nazareth. Mary is op zoek naar een nieuwe manier van leven en voelt zich al gauw op haar gemak bij Jezus en zijn volgelingen. Mary's sprituele reis houdt je vast van het begin tot het einde en leidt je naar de hoofdstad Jeruzalem, waar zij wordt geconfronteerd met de realiteit van Jezus zijn toekomst en haar rol hierin.

"Eindelijk staat in een film over leven en dood van Jezus een vrouw centraal (Trouw).
.

 

lees meer »
 
Digitaal loket Digitaal loket

Aan dit loket kunt u:
- collectebonnen bestellen en direct betalen
- algemene gift doen
- bijdrage overmaken voor de solidariteitskas
- bijdrage overmaken voor de KerkTV, ZWO, 
  bloemencommissie en andere doelen

Betalingen kunt u doen met iDeal. Vertrouwd en wel net zo makkelijk!

Naar het digitale loket   

 
Nieuwe geluidsinstallatie Nieuwe geluidsinstallatie

geplaatst: 23 februari 2019

Na een lang voorbereidingstraject  nemen wij, als onderdeel van herinrichting van de kerkzaal, in de viering van zondag 24 februari de nieuwe geluidsinstallatie in gebruik.

lees meer »
 
Project Hoop Project Hoop

geplaatst: 10 februari 2019

Stichting Hoop is het nieuwe project van de ZWO/KiA commissie.

Na een aantal jaren succesvol de organisatie Mercy Ships financieel te hebben ondersteund was de commissie toe aan een nieuwe uitdaging.

Er is gekozen voor Stichting Hoop die in 2016 is opgericht door een aantal Oudewaternaren. Deze stichting zet zich in voor kansarme kinderen in de sloppenwijken van Oeganda. Voor meer informatie over dit mooie initiatief ga dan hier naar de website van deze Stichting.De opbrengst van de zendingsbusjes en de koffiepotjes (koffie drinken georganseerd door ZWO) en een aantal collecten van ZWO vieringen zullen bestemd zijn voor dit nieuwe project. U kunt ook uw giften overmaken via ons digitale loket.

Wij houden u regelmatig op de hoogte over het wel en wee van Stichting Hoop zowel op deze website en in de Ontmoeting als tijdens ZWO vieringen.

Mogen wij ook voor dit nieuwe project weer op uw steun rekenen?  

 
Afscheid/bevestiging ambtsdragers Afscheid/bevestiging ambtsdragers

geplaatst: 27 januari 2019In een mooie viering werd op zondag 27 januari afscheid genomen van een  aantal ambtsdragers en mocht Annemarie Verweij als nieuwe diaken worden bevestigd.

Meer foto's staan in het openbare gedeelte van het fotoalbum

 
Cursus Maak ze Sterk Cursus Maak ze Sterk

geplaatst: 13 januari 2019Voor wie: Ouders/opvoeders met kinderen tussen de 4 en 11 jaar oud
Data:        13, 20, 27 maart, 3, 10, 17 april 2019
Tijd:          aanvang om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)
                 einde om 22.00 uur
Kosten:     €10,-  (en eventueel de aanschaf van het boek, ongeveer €15,-)
Waar:        Cultuurhuis

Opgeven kan tot vrijdag 1 maart 2019.

Wilt u zich opgeven of wilt u meer informatie? Neem contact op met
Marije de Vries, 06-50483501
José van Steenbergen, 06-42208646 of per e-mail

Opvoeden in deze tijd. Hoe doen we dat? Hoe geef je je kind zelfvertrouwen? Hoe geef je grenzen aan? Hoe help je je kind keuzes te maken? Hebt u deze vragen ook? Dan is de cursus Maak ze Sterk geschikt voor u.

lees meer »
 
Missie geslaagd!! Missie geslaagd!!

geplaatst: 20 november 2018

De werkgroep Burkina Faso is dindag 20 november weer veilig in Oudewater aangekomen!Respect en een diepe buiging voor de deelnemers.

Lees hier het complete reisverslag. 

 
Reisverslag Burkina Faso Reisverslag Burkina Faso

gewijzigd: 6 november 2018
Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen als de werkgroep afgereisd is naar Burkina Faso? Schrijf dan hier in voor het ontvangen van de reisverslagen per mail. 

Ook via deze link kunt u het reisverslag lezen en eventueel reageren.


   De deelnemers


De groep vertrekt op 6 november en komt weer terug op 20 november.

 
JEUGD NIEUWS!!!

JEUGD NIEUWS!!!

Kom eens een kijkje nemen op de jeugdpagina..... 
Hij is weer Up to Date smiley

 
Deelnemers Burkina Faso vertrokken Deelnemers Burkina Faso vertrokken

geplaatst: 6 november 2018

Reisverslag lezen

In de vroege ochtenduren van dinsdag 6 november zijn de deelnemers vertrokken naar Schiphol. Na een tussenstop in Zurich hopen ze na een reis van 15 uur aan te komen op de plaats van bestemming in Burkina Faso.Nogmaals heel veel succes toegewenst!

Zie voor meer foto's van de uitzwaaidienst en het vertrek het openbare deel van het fotoalbum

 
Benefietconcert Benefietconcert

gewijzigd: 14 oktober 2018

Van het benefietconcert is een video opname gemaakt die hier bekeken kan worden.


                   

 
Muziek Kerk en Israël viering

Muziek Kerk en Israël viering

geplaatst: 7 oktober 2018

Ook zo genoten van de mooie muziek die te beluisteren was in de Kerk en Israël viering?

Nog een keer beluisteren, dat kan, klik op de link:

“Avinu, Malkenu” door Barbara Streisand

“Eli, Eli” door Ofir Ben Shitrit

 

 
Kinderen nemen voor eerst deel aan het Avondmaal Kinderen nemen voor eerst deel aan het Avondmaal

Geplaatst: 5 juni 2018

Zondag 3 juni was het dan eindelijk zo ver. Verschillende kinderen keken er naar uit om ook mee te mogen doen met het avondmaal. Deze keer was het voor Saar, Lynn, Liz, Stef, Maud, Melanie en Jesper een bijzondere dag. 


In de week voor het avondmaal hebben we met elkaar en de ouders gesproken over de betekenis van het avondmaal en de kinderen vonden het best spannend. De dominee vertelde erover en had een 'werkboekje' gemaakt en we zongen met elkaar een lied. Vervolgens hebben we samen met Elsbeth ook geoefend voor deze bijzondere dag.

Fijn om dit met elkaar te mogen vieren. Geniet van de mooie foto's.

Vanwege de AVG regelgeving heeft u voor het bekijken van de foto's toegang nodig tot het beveiligde gedeelte van de website. Zie procedure 'aanvragen gebruikersnaam' elders op deze pagina. Aanvraag is maar éénmaal nodig en daarna heeft u onbeperkt toegang. .

 
Presentatie/kerkTV opname gemeentevergadering Presentatie/kerkTV opname gemeentevergadering

geplaatst: 25 februari 2018

Hier is de presentatie te vinden zoals die gegeven is door Raymond de Hoop en Bas Vliegenthart

Van de gemeentevergadering is een kerkTV opname gemaakt die hier nog eens kan worden bekeken..

De kerkenraad is zeer content met de opkomst en de positieve reacties uit de gemeente op de voorgestelde plannen.kerkzaal - variant 'pleinvorm'kerkzaal - variant 'halve cirkel'

 

lees meer »
 
Werkvakantie Burkina Faso

Werkvakantie Burkina Faso

bijgewerkt: 14 september 2017

Enige tijd geleden is een klein groepje begonnen om te proberen een groep volwassenen bij elkaar te krijgen waarmee we op werkvakantie kunnen gaan.
En we hebben al een aantal enthousiaste mensen, mannen en vrouwen,  bij elkaar!! Maar er kunnen er nog meer bij.

Het plan is om in november 2018 twee weken lang met “Samenwerkvakanties” op reis te gaan. Dit is een kleine organisatie onder leiding van Nanda ter Steege. De reis gaat naar Burkina Faso in Afrika. Nanda is in die regio opgegroeid, kent het land, de mensen en heeft er veel contacten.
In maart is Nanda daar geweest en heeft een project uitgekozen dat wel heel toepasselijk is voor ons uit Oudewater

Ga voor meer up-to-date informatie naar de speciale Burkino Faso pagina

 

lees meer »
 
De Bijbel-App De Bijbel-App

7 oktober 2016

’n Paar weken terug geïntroduceerd en vorige en deze week al gebruikt, boeiend om zo naar de zondag toe te werken en met een tekst bezig te zijn: Aan het begin van de week wordt de tekst voor die zondag doorgegeven, en je wordt uitgenodigd erop te reageren. Dat hoeft niet diepgravend en diepzinnig, gewoon, wat komt bij je op. Heb je geen zin te reageren, weet je niets, dan reageer je niet. Wie belangstelling heeft, geeft zich op door een
mailtje naar me te sturen met zijn of haar 06-nummer, en dan wordt je toegevoegd. Doe mee en laat je gedachten over de tekst van de zondag weten. Het helpt de predikant ook zijn gedachten voor de dienst te vormen. Stuur een mailtje naar: .